10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNoua echipă de baschet a Craiovei și-a stabilit obiectivul

Noua echipă de baschet a Craiovei și-a stabilit obiectivul

La conferință au fost prezenți Zlatko Jovanovic (stânga), Cătălin Burlacu, Marius Barcan, Oliver Popovic și Vladimir Vuksanovic (Foto: Bogdan Grosu)
La conferință au fost prezenți Zlatko Jovanovic (stânga), Cătălin Burlacu, Marius Barcan, Oliver Popovic și Vladimir Vuksanovic (Foto: Bogdan Grosu)

Cei mai importanți jucători transferați de echipa masculină de baschet SCM-U Craiova în această vară, Cătălin Burlacu și Zlatko Jovanovic, alături de staff-ul tehnic, antrenorul principal Oliver Popovic și secundul său, Vladimir Vuksanovic, dar și de directorul clubului, Marius Barcan, au prezentat ieri presei obiectivul fixat pentru sezonul următor, dar și noutățile din intersezon. Obiectivul declarat al echipei este calificarea în play-off.
În prezent, au semnat contract cu clubul craiovean nouă jucători, patru străini și cinci români. Ultimul sosit este sârbul Bozo Djurasovic, fratele fostului jucător al Craiovei, Nikola Djurasovic. Bozo joacă pe poziția 4, iar acum două sezoane a evoluat în Liga Națională, la Steaua, având în cele 25 de meciuri jucate medii de 11,5 puncte, 5,4 recuperări, 1,4 pase decisive, 1,2 intercepții, 0,7 capace și 14,2 la eficiență.
Bozovic se alătură unui lot care mai cuprinde jucătorii Cătălin Petrișor, Marius Ciotlăuș, Andrei Damian, Milovoje Bozovic, Djordje Micic, care au fost și în sezonul trecut la SCM-U, și nou-veniților Cătălin Burlacu, Zlatko Jovanovic și Vlad Negoițescu.
Reunirea echipei va fi pe 10 august, iar noul antrenor speră că va avea la prima ședință de pregătire un lot complet, de 12 jucători.
„Încercăm să facem o echipă bună în noul sezon, să fie capabilă să joace de la egal la egal cu orice echipă din România. Avem până acum patru străini. Ne mai trebuie doi, pe care îi vom aduce în următoarele zile. Ne vom reuni pe 10 august. Mulțumesc celor de aici pentru bugetul alocat. Este mai bun ca anul trecut. Vrem să ajungem în play-off și încercăm să facem o echipă performantă. Cer conducerii clubului, dar și publicului răbdare, pentru că avem o echipă nouă. Îi mulțumesc lui Duță (n.r. – Andelko Mandic) care a antrenat aici anul trecut. Am vorbit cu el de multe ori și mi-a spus numai lucruri frumoase despre SCM-U“, a spus ieri Oliver Popovic.
Fostul căpitan al multiplei campioane CSU Asesoft Ploiești, Cătălin Burlacu, a mărturisit că și-a ales cu mare atenție noua echipă, după ce a plecat de la Ploiești, o formație obișnuită să câștige trofee pe bandă rulantă. „Mi-am ales cu mare atenție acest pas. Vreau să fac performanță, nu vin să mă plimb și să mă îmbrac în echipament frumos. Vreau să ajut cu experiența mea. Important e să fiu sănătos, ferit de accidentări“, a spus Burlacu, ajuns la 38 de ani.

„Ușor-ușor mă voi împrieteni cu publicul craiovean“

Burlacu nu a fost un jucător iubit de publicul echipelor adverse, dar speră că va intra repede la sufletul spectatorilor olteni: „Cât timp a existat o singură campioană este greu să fiu iubit. Cred că ușor-ușor eu și craiovenii ne vom împrieteni și vom fi de aceeaşi parte a baricadei. În multe săli nu sunt bine primit, dar pe mine mă motivează acest lucru. Încerc să îmi pun toate armele în joc și în slujba echipei“.
Noul pivot și foarte probabil viitor căpitan al oltenilor a vorbit despre cum va arăta campionatul fără Ploiești, echipă care era abonată an de an la titlu. „Nu mai există cea mai dominantă echipă  de după Revoluție, iar lupta rămâne deschisă pentru primul loc. Văd un campionat strâns, în care fiecare echipă poate emite pretenții la câștigarea unui meci. Va conta foarte mult chimia echipei, puterea de încredere pe care o insuflă staff-ul și impactul unor jucători asupra altora. An de an, avem un campionat mai bun. România oferă stabilitate. Cred că va fi un campionat mai puternic, atipic, cu 12 echipe, cu sistem competițional nou. Obiectivul este play-off-ul și apoi cât se poate de sus. Conceptul este gândit bine, jucătorii sunt aleși bine. Dacă ne împărțim sarcinile și ne găsim locul vom avea un cuvânt de spus în campionat“, a spus baschetbalistul.

Jovanovic: Aștept cu nerăbdare să începem pregătirea

Zlatko Jovanovic vine la Craiova după cinci ani petrecuți la BC Timișoara, acolo unde era lider. Este nerăbdător să înceapă pregătirea și să evolueze alături de noii săi colegi. „Sunt bucuros că am ajuns la Craiova. Știu multe lucruri despre această echipă pentru că sunt de mulți ani în campionatul românesc. Sper că vom avea un sezon bun, cu rezultate satisfăcătoare. Cer și eu puțină răbdare și timp. Aștept cu nerăbdare să începem pregătirea, amicalele, să vedem cum arătăm ca echipă“, a spus noul coordonator de joc al craiovenilor.
Vladimir Vuksanovic a fost secundul lui Mandic sezonul trecut, iar noul tehnician, Popovic, a apelat și el la serviciile lui. Vuksanovic promite un sezon mai bun făcut de alb-albaștri: „Sper că vom duce istoria baschetului craiovean la nivelul următor. Sunt bucuros că nume mari din baschetul românesc au ales să semneze cu noi. Cred că suntem pe drumul cel bun și sper că nu vom avea urcușuri și coborâșuri în evoluție ca în sezonul anterior“.

Bureau nu mai vine

Directorul clubului, Marius Barcan, i-a asigurat pe cei prezenți, antrenori și jucători, de susținere. „Am adus jucători valoroși și îmi doresc foarte mult să contribuie la performanțe mai bune pentru noi. Este foarte greu, este în mare parte o echipă nouă, iar relațiile între jucători se fac în timp. Suntem un club serios, stabil și care își dorește să facă performanță. Doar cu performanțe putem umple sala. Cu bugetul pe care îl avem putem să încercăm să facem ceva performanță, pentru că baschetul este un sport destul de scump“, a precizat Barcan. Întrebat despre Travis Bureau, acesta a spus că americanul nu va mai reveni la Craiova. „S-au purtat discuții, dar s-au închis“, a spus Barcan, iar Vuksanovic l-a completat: „Bureau nu a mai vrut să stea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS