13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci de care pe care la Mischii

Meci de care pe care la Mischii

Jucătorii de la CS Universitatea II Craiova (alb-albastru) vor să câştige respectul şi adversarilor de la CSO Filiaşi (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Jucătorii de la CS Universitatea II Craiova (alb-albastru) vor să câştige respectul şi adversarilor de la CSO Filiaşi (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Cele două reprezentante ale Doljului rămase în Cupa României, CS Universitatea II Craiova și CSO Filiași, se întâlnesc astăzi, de la ora 17.30, pe stadionul „Comunal“ din Mischii, în faza a II-a a competiției KO. Pe lângă orgoliile mari și dorința de a se califica, disputa se anunță extrem de interesantă și prin prisma faptului că ambele formații își văd pentru prima dată loturile la treabă, după numeroasele modificări din ultima perioadă.
Antrenorul „satelitului“ CSU, Daniel Mogoșanu, a declarat că se așteaptă la un meci dificil, în care are ca obiectiv practicarea unui fotbal de calitate și accederea în faza a III-a a Cupei. „Va fi un meci greu. Ei au de partea lor maturitatea, experiența, dar vom vedea ce va fi pe teren. Noi avem în componență mulți jucători tineri, dar asta nu înseamnă că nu ne batem să mergem mai departe. Nu am văzut terenul de la Mischii, dar am înțeles că este destul de bun. Dacă e o suprafață bună de joc e bine pentru noi, pentru că avem jucători tehnici și putem construi liniștiți. O să ne vină și cinci fotbaliști de la echipa mare, fiind vorba despre Straton, Ivan, Mazarache, Briceag și Bancu, deci mai compensăm puțin din lipsa de experiență. S-au înregistrat și contractele lui Robert Căle și Lucian Scarlat, dar să vedem dacă vor juca sau nu. Mă mai gândesc. Ne dorim calificarea în faza următoare, iar obiectivul este să jucăm un fotbal bun“, a declarat Daniel Mogoșanu, pentru GdS.

Alb-albaștrii, indiferenți față de adversarii din serie

Tehnicianul echipei secunde a CS Universitatea Craiova a comentat și repartizarea echipei sale în seria a patra din Liga a III-a, alături de formațiile CSO Filiaşi, Nuova Mama Mia Becicherecul Mic, Naţional Sebiş, Vulturii Lugoj, Millenium Giarmata, Pandurii II Târgu Jiu, CS Ineu, FC Hunedoara, Minerul Motru, Metalurgistul Cugir, ASU Politehnica Timişoara, CNS Cetate Deva, Măgura Cisnădie şi ACS Performanţa Ighiu. „Am văzut componența seriilor. Nu știu dacă e bine sau rău, știu însă că totul depinde de noi. E important să ne pregătim bine, să ne putem exprima cum trebuie în teren și să ne îndeplinim obiectivele de etapă. Restul, că jucăm cu X sau Y, nu contează cum îi cheamă pe adversari. Poți să cazi în orice serie, pentru că dacă intri nepregătit în meci poți să ai probleme cu oricine. Niciodată nu am preferințe asupra adversarilor, fie că vorbim despre Cupă sau despre componența seriei. Tot ce știu este că echipa mea trebuie să se prezinte foarte bine“, a spus Mogoșanu.
La rândul său, managerul Centrului de copii și juniori al CSU, Silviu Bogdan, consideră că seria a patra este numai bună pentru juniorii de la „satelit“. „Este o serie bună, în care se joacă fotbal de calitate. Proiectul nostru continuă cu copii și cred că în afară de Căle și Scarlat nu vor mai fi alți jucători peste 20 de ani“, a afirmat Silviu Bogdan, pentr GdS.

Viorel Cojocaru: Mă bazez pe experiența jucătorilor mei

La rândul său, tehnicianul formației CSO Filiași, Viorel Cojocaru, este convins că la Mischii va fi un joc disputat, dar mizează pe experiența jucătorilor săi, considerând totodată seria a patra accesibilă în privința obiectivului: locurile 1-5. „O să întâlnim un adversar foarte bun. Este echipa a doua a CS Universitatea Craiova și asta spune multe. Vor să ajungă cât mai departe în Cupa României, au copii valoroși care oricând pot veni la prima formație și pentru asta sunt acolo și muncesc. Ei nu au experiența Ligii a III-a, dar vor compensa prin valoarea individuală a jucătorilor. Faptul că le coboară cinci jucători de la prima echipă înseamnă că pun și ei mare preț pe Cupa României. Mă bazez pe experiența jucătorilor mei și sper ca acest factor să-și spună cuvântul în jocul de mâine (astăzi – n.r.). Noi mergem la victorie, pentru că ne dorim calificarea în faza următoare a Cupei României“, a spus Viorel Cojocaru, pentru GdS. „Este o serie foarte bună. Sunt și câteva nou-promovate, printre care și ASU Poli Timișoara, o echipă omogenă și destul de bună și care are ca obiectiv promovarea. În ceea ce ne privește, ne dorim o clasare în primele cinci echipe și cred că ne este la îndemână acest lucru“, a completat tehnicianul Filiașiului.
Și președintele CSO, Florin Spânu, crede într-un parcurs bun în noul sezon. „Sunt bucuros că am rămas în seria a patra, este accesibilă vizavi de obiectivul echipei. Îmi pare bine că CS Universitatea II este cu noi în serie. Mâine (astăzi – n.r.) ne întâlnim și în Cupa României, dar cel mai bucuros sunt pentru că Bălașa a semnat cu noi și l-am și legitimat. Toți jucătorii pe care ni i-am dorit în această vară au semnat cu noi și astăzi (ieri – n.r.) au fost legitimați, fiind apți pentru jocul din Cupa României“, a spus Florin Spânu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS