12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRevenire în forţă pentru mămica Ancuța Bobocel

Revenire în forţă pentru mămica Ancuța Bobocel

11412109_1053304794679737_816037084035189184_n

Atleta severineană Ancuța Bobocel a obținut duminică primul său titlu național pentru CS Universitatea Craiova. Valoroasa alergătoare a revenit în circuitul competițional la doar câteva luni după ce a devenit mamă.

Ancuța Bobocel (foto), una dintre cele mai bune alergătoare de 3.000 de metri obstacole din lume, a debutat cum nu se putea mai bine pentru noul său club, CS Universitatea Craiova. Atleta de 28 de ani a obținut medalia de aur la Campionatul Național (seniori, tineret) desfășurat weekendul trecut la Pitești. Sportiva născută în Severin nu a alergat în proba sa obișnuită, 3.000 de metri obstacole, ci la 5.000 de metri, parcurgând distanța în 16 minute, 13 secunde și 31 de sutimi.
Ancuța Bobocel, deţinătoare a nu mai puţin de 14 medalii la Campionatele Mondiale şi Europene de juniori şi tineret, a devenit în luna ianuarie mămica unei fetițe, Eva Maria, dar nu a putut sta prea mult departe de pista de atletism.
Revenirea a avut loc la insistența antrenorului craiovean Adrian Tudor. „Mi-era foarte dor de concursuri, dar nu mă așteptam să revin atât de repede și după patru luni de pregătire după ce am născut să ies campioană națională. În luna martie, am început cu mersul pe bandă în sala de fitness. Mă durea încă operația de cezariană. O lună mai târziu, abia reușeam să alerg zece kilometri. A fost tare interesant să-mi descopăr o altă latură a organismului făcând efort după naștere. La mijlocul lunii aprilie, am primit un telefon de la domnul Adrian Tudor. M-a felicitat pentru că am devenit mamă și mi-a spus că trebuie neapărat să ne vedem să vorbim despre cariera mea sportivă, pentru că ar fi o mare greșeală să nu revin pe pistă“, a povestit ieri alergătoarea.

„M-am bucurat ca un copil că cei de la CS Universitatea au avut încredere în mine“

Propunerea lui Adi Tudor a trezit în ambițioasa sportivă emoții, amintiri, dar și o mare dorință de a reveni în blockstart la o competiție oficială, mai ales că antrenorul i-a propus să se transfere la CS Universitatea Craiova. „M-au cuprins niște emoții constructive de nedescris. Mă bucuram ca un copil că cineva are cu adevărat încredere în mine ca sportivă și este dispus să mă susţină, să îmi întindă o mână de ajutor, când cu adevărat aveam nevoie. Și așa s-a întâmplat. Adrian Tudor și directorul CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, au venit la mine la Severin să ne cunoaștem, să vorbim despre viitor. A fost o discuție prietenească, cu multă energie pozitivă, în care eu cu profesorul meu, Marin Istrate, am vorbit despre obiectivul pe care îl avem pentru Europenele din 2016, adică medalia de aur la 3.000 de metri obstacole. Domnul Badea m-a întrebat ce pretenții avem de la CS Universitatea, adică bani, locuri de cantonament. Eu i-am zis că nu am nici o pretenție până nu demonstrez că am rezultate, valoare“, a continuat campioana povestirea.

„Port de mică în suflet iubirea alb-albastră“

Cum era legitimată la Dinamo București, Bobocel a mers acolo să-și ia transferul. „Doamna Elisabeta Lipă a renunțat la mine fără nici o problemă, iar eu mi-am văzut în continuare de antrenamente. Cu o lună înainte de naționale, l-am sunat pe Adrian Tudor și i-am zis că vreau să alerg la naționale în proba de 5.000 de metri și că am nevoie de o lună de cantonament, undeva unde să am pistă sintetică, să fac câteva tempouri-bucăți în cuie. A doua zi mi-a zis că s-a aprobat. Îmi sărea inima din piept de drag, simțeam că sunt pe drumul cel bun“, și-a amintit severineanca.
De aceea, a ținut să dedice medalia de aur cucerită la Pitești celor doi oameni de la CS Universitatea care au avut încredere în ea atunci când oficialii de la fostul ei club, Dinamo, nu mai credeau că poate reveni după naștere. „Sunt mândră că reprezint clubul Universitatea Craiova pentru că sunt olteancă și port de mică în suflet iubirea alb-albastră. Dedic medalia domnilor Tudor și Badea, pentru că fără ajutorul și încrederea lor nu aș fi avut posibilitatea să fiu la un nivel bun de pregătire pentru Campionatul Național. Timpul pe care l-am scos mă mulțumește, a fost o cursă tactică“, a mai spus atleta, care săptămâna aceasta va participa, tot la Pitești, la Campionatul Balcanic.

Eva Maria a făcut primii pași pe pista de atletism
Eva Maria a făcut primii pași pe pista de atletism

Campioană sub privirile fiicei sale

Chiar dacă și-a reluat cariera de atletă de performanță, Ancuța nu stă deloc despărțită de familie. „Am fost în cantonament cu antrenorul meu, dar și cu soțul meu și cu Eva Maria. Acum, la Pitești, cea mică a stat cu soțul meu în tribună. Nu pot sta nici un moment fără Eva Maria. Dincolo de toate medaliile, fetița mă face să mă simt împlinită. Acum am o motivație în plus să iau medalii“, a precizat sportiva.
Cel mai important titlu cucerit de Ancuţa Bobocel este cel de campioană europeană de tineret, în 2009, la Kaunas, în Lituania. Olteanca a participat și la două ediții ale Jocurilor Olimpice – Beijing (2008) și Londra (2012) – și s-a oprit de fiecare dată în semifinale. Acum va încerca să se califice și la JO de la Rio de anul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS