7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Gogârlă a prezentat transferurile de la SCM

Simona Gogârlă a prezentat transferurile de la SCM

Antrenorii Simona Gogârlă şi Grigore Albici, dar şi cele şapte jucătoare transferate, promit să facă performanţă la SCM Craiova (Foto: Claudiu Tudor)
Antrenorii Simona Gogârlă şi Grigore Albici, dar şi cele şapte jucătoare transferate, promit să facă performanţă la SCM Craiova (Foto: Claudiu Tudor)

La două săptămâni distanţă de când a început pregătirea pentru noul sezon, noua antrenoare a echipei feminine de handbal SCM Craiova, Simona Gogârlă, a avut ieri prima întâlnire cu presa. Fosta mare jucătoare nu a venit singură la conferinţă, ci însoţiţă de cele şapte handbaliste sosite în această vară, dar şi de Marius Barcan, directorul SCM Craiova, şi Grigore Albici, care revine la club, urmând să fie antrenor cu portarii.
Două din noutăţile din lotul craiovean sunt sârboaice. Au acelaşi nume şi prenume, Jelena  Zivkovic. Una dintre ele este inter dreapta şi a jucat în naţionala Serbiei, în barajul cu România, şi vine de la Podravka. Cealaltă jucătoare cu numele Zivkovic este portar şi a jucat la formaţia turcă Ardesen.
O a treia străină transferată în această vară este franţuzoaica Laurise Landre, care evoluează pe postul de pivot şi vine de la Le Havre. Celelalte patru jucătoare nou-venite sunt: Dana Băbeanu (inter stânga sau centru, vine de la HCM Roman), Alexandra Iovănescu (pivot, vine de la Constanţa), Ana Maria Horobeţ (extremă dreapta, vine de la Roman) şi Alexandra Ciucă (centru, vine de la Energetic Râmnicu Vâlcea).
Din lotul de anul trecut au mai rămas portarul Mirela Paşca (aflată în program de recuperare după operaţie), norvegianca Ane Eidem, Carmen Şelaru, Andreea Ianaşi, Cristina Florica, Ana Maria Apipie, Mădălina Bonea, Alexandra Georgescu şi Cătălina Cioaric.

Obiectiv: locurile 3-5

Simona Gogârlă a spus că postul de antrenor principal la o echipă care evoluează în cupele europene reprezintă o provocare. Tânăra antrenoare a declarat că obiectivul echipei este clasarea între locurile 3-5 şi un parcurs cât mai lung în Cupa Cupelor. „Este o provocare pentru mine. Avem o echipă pe jumătate nouă, avem mult de lucru la omogenizare, să vorbim aceeaşi limbă. Eu vorbesc şi sârbeşte, şi engleză, dar uşor-uşor fetele vor învăţa şi româneşte. E perioadă grea pentru ele, de pregătire fizică. Sunt foarte mulţumită de ce jucătoare am transferat şi îi mulţumesc domnului director pentru că s-a zbătut. Suntem în discuţii pentru jucătoare de la linia de 9 metri. În noul sezon vom lupta să câştigăm toate meciurile“, a spus Gogârlă.

Îl vor pe Sbora

Antrenoarea şi l-ar dori în staff pe Gheorghe Sbora, cel care anul trecut împreună cu Aurelian Roşca a dus echipa pe cel mai bun loc din istorie, cinci, şi au calificat-o în Cupa Cupelor. „Îmi doresc să accepte să fie alături de noi. E un antrenor cu experienţă, cu o carieră frumoasă“, a completat noua antrenoare. „Domnul Sbora este un pedagog, un bun psiholog. Vede realist situaţia şi ne poate ajuta enorm. Ne dorim să fie în continuare alături de noi“, a mărturisit directorul Marius Barcan. Acesta are un mesaj şi pentru jucătoare: „Fetele să joace cu zâmbetul pe buze, să fie luptătoare, să nu accepte presiunea. Au valoare, au jucat la nivel destul de înalt. În sezonul trecut, pentru prima dată am obţinut un rezultat meritoriu. Ne dorim în continuare să facem performanţă, să obţinem cel puţin acelaşi rezultat“.
Jucătoarele nou-venite au declarat la unison că îşi doresc să facă performanţă la Craiova, să se înţeleagă bine între ele şi să umple Sala Polivalentă prin evoluţia lor.

Programul amicalelor

Pe 7 august, oltencele vor participa la un turneu la Cluj, iar primul amical acasă va fi pe 12 august, atunci când SCM va înfrunta campioana CSM Bucureşti. Apoi, pe 14 şi 15 august, vor merge la un al doilea turneu, în Baia Mare, urmând ca în intervalul 21-22 august să fie gazdele unei întreceri la care sunt invitate echipele din Cluj, Ploieşti şi Cisnădie.

Şi-a aflat posibilele adversare din Cupa Cupelor

Ieri a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor din cupele europene. Calificată în premieră în Cupa Cupelor, SCM Craiova va întâlni în prima confruntare europeană câştigătoarea meciurilor dintre Jomi Salerno (Italia) şi echipa clasată pe locul patru în prima grupă preliminară din Liga Campionilor, acolo unde vor juca Gyor (Ungaria), Dalfsen (Olanda), WHC Radnicki Kragujevac (Serbia) şi Galssverket (Norvegia). Craiova va juca meciul tur în deplasare, pe 14 sau 15 noiembrie, iar returul va fi o săptămână mai târziu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS