10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„GP“ revine în prim-plan

„GP“ revine în prim-plan

Paul Răducan a anunţat relansarea Academiei de Fotbal „Gică Popescu“ (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Paul Răducan a anunţat relansarea Academiei de Fotbal „Gică Popescu“ (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Problemele financiare nu au răpus fotbalul de la „Hanul Doctorului“, Academia „Gică Popescu“ repornind misiunea de a descoperi și de a promova jucătorii talentați începând din noul an competițional. Invitat la emisiunea „Repriza de Sud“ de la Alege TV și Radio Sud, managerul Paul Răducan a explicat care sunt prioritățile clubului juvenil ce i-a luat locul defunctei Școli de Fotbal „Gică Popescu“.
„Avem 15 ani de când funcționăm în această bază sportivă de la «Hanul Doctorului» și încercăm să menținem activitatea la standarde înalte. O să revină și Gică Popescu alături de noi în viitorul apropiat și o să ne concentrăm și mai mult asupra fotbalului. O să revenim la denumirea Academia de Fotbal «Gică Popescu», după ce anul trecut competițional, la nivel de AJF, am jucat pe Fortuna Craiova. În întrecerile FRF am evoluat numai pe denumirea de Școala de Fotbal «Gică Popescu», așa că toate lucrurile intră în normalitate din noul sezon. Baza noastră sportivă este pregătită pentru noul an competițional, terenul principal este foarte bun, vom înlocui anul acesta cu certitudine și covoarele la cele două terenuri artificiale, deci suntem pe baricade. Fotbalul la «Hanul Doctorului» înseamnă o selecție continuă, începând cu vârsta de șase ani și până la copii născuți în anul 1997, care este ultimul an de juniorat. Avem undeva la 190 de jucători legitimați la ora asta. Am început deja antrenamentele, dar mai sunt copii care sunt plecați cu părinții în concedii și vor relua pregătirea pe parcurs, având suficient timp să se pună la punct, pentru că noua ediție de campionat începe spre sfârșitul lunii august. Un lucru la care ținem foarte mult este ca juniorii noștri să nu neglijeze cartea și recunosc că îi monitorizăm continuu. Noi încercăm să-i facem pe toți oameni și, în paralel, fotbaliști“, a declarat Paul Răducan.

„Este posibil să se mărească plaja de antrenori și de grupe”

Conducătorul Academiei „Gică Popescu“ a anunțat și organigrama grupării, punctând că nu este exclus ca „familia“ să se mărească pe parcurs. „La toate nivelele de juniori avem echipe care vor participa în campionat. La juniori A, antrenor este Gică Barbu, la B – Ovidiu Turcu, la C și D – Ionuț Cimpoieru, iar la E și F – Dorel Toma. Am cooptat în departamentul de scouting – și vor și antrena grupele foarte mici – pe Ionuț Rotaru (2004) și pe Mădălin Poenaru (antrenor cu portarii), doi foști jucători importanți, cu caractere deosebite și foarte pasionați de fenomen. Este posibil să se mărească plaja de antrenori și de grupe, pentru că am câțiva antrenori buni, care mi-au propus o colaborare pe care eu încă o analizez. Obiectivul unui centru de juniori nu este neapărat de a câștiga nu știu ce joc sau turneu. Este adevărat că dacă nu ai jucători talentați nu poți avea rezultate notabile, dar principalul țel este să creezi și să promovezi fotbaliști. Talentul și instruirea corectă trebuie să conviețuiască împreună, este fundamentul performanței. Obiectivele permanente sunt selecția, iar obiectivele finale sunt șlefuirea și obținerea unor rezultate cât mai bune la grupele de copii născuți în 1996, 1997, 1998, pentru că vor fi solicitați la echipele din Liga a II-a și a III-a, în urma modificării de regulament cu privire la numărul de juniori folosiți într-un meci“, a explicat Paul Răducan.
Managerul grupării de la „Hanul Doctorului“ a punctat că se simte foarte bine atunci când își vede foștii elevi evoluând în Liga I, făcând și un bilanț în acest sens: „Avem 51 de jucători care au evoluat în Liga I, am dat peste 80 de jucători în Liga a II-a, iar la Liga a III-a le-am pierdut numărul. Țin legătura cu majoritatea celor care au trecut prin curtea școlii noastre. Colaborarea cu CS Universitatea decurge foarte bine. Le-am dat foarte mulți juniori anul trecut și ori de câte ori sunt interesați de juniorii noștri suntem dispuși să-i cedăm la echipa Craiovei. Mai mult, am discutat cu președintele Felix Grigore să vină echipa mare să facă antrenamente la noi, la Han, pentru că știm că sunt probleme până se construiește noua bază sportivă. Acum dânșii știu ce calcule își fac, dar porțile noastre sunt deschise“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS