16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii, neputincioşi cu Dinamo

Alb-albaştrii, neputincioşi cu Dinamo

Thaer Bawab (la minge) nu a reuşit să marcheze cu Dinamo în "Groapă" (foto: Arhivă GdS)
Thaer Bawab (la minge) nu a reuşit să marcheze cu Dinamo în „Groapă” (foto: Arhivă GdS)

CS Universitatea Craiova nu a reuşit să câştige nici măcar un punct vineri seară, în Bucureşti, Dinamo impunându-se la limită, scor 1-0, într-o partidă contând pentru etapa a doua din Liga I. Dureros este alb-albaştrii au controlat jocul, şi-au creat destule ocazii, prin Bawab, Nuno Rocha, Kay, Mateiu şi Izvoranu, şi au încasat gol la singura greşeală a defensivei. Unica reuşită a meciului din „Groapă” a fost semnată de Dorin Rotariu, care a reluat cu capul, nemarcat, de la patru metri, o centrare venită de pe partea dreaptă de la Fai (’86).

Dinamo: Cerniauskas – Feussi, A. Marc, Mevlja, S. Filip (’53, Fai) – Nedelcearu, Van Haaren (’46, V. Lazăr) – Gavrilă (’76, Himcinschi), Vojnovici, C. Matei – D. Rotariu. Antrenor: Mircea Rednic

CSU Craiova: Bălgrădean – Dumitraş, Kay, Izvoranu, Vătăjelu – Băluţă (’76, Bancu), Mateiu, Ferfelea, Nuno Rocha (’89, Mazarache) – Bawab, Curelea (’72, Herghelegiu). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.

Cartonaşe galbene: Feussi ’68, A. Marc ’75 / Ferfelea ’63, Băluţă ’71.

Au arbitrat: Istvan Kovacs – Miclos Nagy, Valentin Avram; Eduard Ioniţă.
Observatori: Viorel Ilinca, Augustus Constantin.

În partida următoare, CS Universitatea Craiova va întâlni pe Astra Giurgiu, confruntarea fiind programată duminică, de la ora 18.30, pe stadionul „Extensiv”.

 

Cârţu: Sunt dezamăgit de rezultat

 

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a afirmat că este dezamăgit de faptul că elevii săi nu s-au ales cu nimic din disputa cu Dinamo, în ciuda evoluţiei bune.

„Am fost destul de aproape şi noi de a marca. Sunt dezamăgit de rezultat, nu şi de jocul echipei. Una peste alta nu a fost rău având în vedere că avem şi multe probleme. În privinţa a ceea ce s-a întâmplat la golul din minutul 86… Când marchezi spre final e şansă, iar când primeşti gol e ghinion. Nu mă miră, pentru că la ce ni s-a întâmplat de când a început campionatul ăsta, ce mai înseamnă un gol primit în minutul 86? Cu accidentări, ne lovim între noi… Am schimbat trei jucători din linia de fund, din cauza accidentărilor de la meciul cu Botoşaniul. Erau într-o formă sportivă bună, erau recomandaţi să intre în primul unsprezece dar… Nu pot spune că nu am fost mulţumit de prestaţia lui Kay şi Izvoranu. Mi-au plăcut cum au jucat, au dat siguranţă, dar, din păcate, s-a făcut acea greşeală la sfârşitul meciului, când nu trebuia. Dacă s-ar fi terminat meci nul am fi putut spune că eram nemulţumiţi. Am avut meciul sub control, în majoritatea timpului, dar a fost o chestiune de şansă. Nu a jucat nici un mijlocaş de profil defensiv, i-am introdus pe Ferfelea şi Mateiu şi nu mi-a displăcut modul cum au prestat. Mi-a plăcut Ferfelea în special. Dinamo nu ne-a surprins cu nimic”, a declarat Sorin Cârţu, la Digi Sport.

 

Săndoi: Este nedrept

 

Nici antrenorul principal al CS Universitatea, Emil Săndoi, nu a digerat rezultatul cu Dinamo, considerându-l mincinos.

„E un rezultat nedrept pentru că adversarul a avut un singur şut pe spaţiul porţii, pe când noi am avut ocazii clare prin Curelea, Mateiu, Bawab. Am avut probleme cu accidentările în zona centrală, Achim, Popov, Acka, Târnăcop, dar per total evoluţia înlocutorilor lor nu a fost rea, am dominat jocul, am avut posesie mai bună, ocazii mai clare. Pe final am făcut un cadou adversarului, greşeală de marcaj în faţa porţii şi ne-am văzut conduşi într-un moment în care nu prea mai ai ce face. E un rezultat injust având în vedere modul în care s-au desfăşurat ostilitățile pe teren“, a declarat Emil Săndoi.

 

Bălgrădean: A fost o lipsă de concentrare din partea noastră

 

Căpitanul grupării din Bănie, Cristi Bălgrădean, a explicat faza de la golul lui Dorin Rotariu.

„A fost o lipsă de concentrare din partea noastră şi aşa s-a scris soarta partidei. O echipă mare are o ocazie şi te taxează. Cei trei absenţi sunt jucători de mare experienţă şi valoare, fiecare dintre ei ne ajută mult. Au intrat alţi fotbalişti şi i-au suplinit cu succes zic eu, dar din păcate a fost o partidă tristă pentru noi. M-am simţit ca la orice meci din deplasare. Pentru mine, am mai spus-o de atâtea ori, capitolul Dinamo este închis. A fost un derbi, pentru că au jucat două echipe de tradiţie a fotbalului românesc şi cred că suporterul neutru a avut ce vedea. Sper să vină şi prima victorie cu Astra. Fiecare meci îl vom juca la victorie. Ne aşteaptă din nou o partidă foarte grea, trebuie să ne remontăm şi să încercăm să câştigăm”, a spus Bălgrădean.

 

Bawab: Sincer, suntem proşti!

 

Decarul formaţiei CS Universitatea Craiova, Thaer Bawab, a fost afectat de înfrângerea suferită în „Groapă” şi le-a cerut scuze fanilor.

„În primul rând vreau să cer scuze suporterilor care au venit după noi la Bucureşti, pentru că ştim ce înseamnă un astfel de duel pentru ei. Prima repriză a fost dominată 100% de noi. Sincer, suntem proşti pentru că am pierdut într-o astfel de formă. Poate în repriza a doua am căzut puţin, dar meciul trebuia să fie al nostru. Trebuia să obţinem minimum un egal, dar ăsta este fotbalul, ne-au prins în final, iar jucătorul lor a marcat singur din faţa porţii. Trebuie să învăţăm din greşelile astea şi să jucăm şi mai bine în meciurile următoare. Suntem supăraţi, pentru că muncim pentru noi, pentru familie, pentru fani şi regretăm că nu am obţinut nimic”, a punctat Bawab.

 

Iordănescu: Se vede că echipele nu sunt la forma maximă

 

La partida din Şoseaua „Ştefan cel Mare” a fost prezent şi selecţionerul României, Anghel Iordănescu, dar acesta a recunoscut că a fost dezamăgit după derbiul Dinamo – Craiova.

„Am venit să văd atât Craiova, cât şi pe Dinamo. Sunt mai mulţi jucători pe care îi avem în atenţie. Se vede că echipele nu sunt la forma maximă. Este un început de campionat, dar trebuie să sperăm că se vor pune la punct într-o perioadă scurtă, pentru că sunt două echipe fruntaşe, care altădată ofereau un derbi extraordinar”, a concluzionat Anghel Iordănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS