16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii Târgu Jiu, performera primei etape

Pandurii Târgu Jiu, performera primei etape

Mihai Roman (tricou alb) a fost grav accidentat de Cânu (foto: panduriics.ro)
Mihai Roman (tricou alb) a fost grav accidentat de Cânu (foto: panduriics.ro)

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a învins, ieri seară, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa ACS Poli Timişoara, în ultimul meci al etapei inaugurale a Ligii I, obţinând prima victorie a actualei ediţii de campionat, după ce în celelalte şase partide s-au înregistrat remize. Unicul gol al meciului a fost înscris de Răduţ, în minutul 54, dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri. În minutul 52, de la ACS Poli a fost eliminat Gabriel Cânu pentru un fault la Mihai Roman. Atacantul oltean nu a mai putut continua jocul şi a fost înlocuit cu Hora, după care a fost transportat la spital. În minutul 59, tehnicianul gazdelor, Dan Alexa a fost trimis în tribună din cauza protestelor vehemente.

ACS Poli Timișoara: Kirschtein – Belu, Scutaru, Cânu, Dan Popescu – Melinte, Ov. Popescu (’76, Poparadu) – Llorente, Hernandez (’46, Bărbuţ), Curtean (’57, Zicu) – Elek. Antrenor: Dan Alexa.

Pandurii Târgu Jiu: Mingote – Unguruşanu, Vasco Herculano, Şandru, Momcilovici – Piţian, Mrzljak – Ciucur (’86, Khalouta), Răduţ, Nicoară (’67, Munteanu) – Roman (’55, Hora). Antrenor: Edi Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Curtean ’38, Bărbuţ ’56 / Mrzljak ‘5, Momcilovici ’63, Ciucur ’79, Khalouta ’90+3.

Cartonaş roşu: Cânu ’52.

Au arbitrat: Alexandru Tudor – Aurel Oniţă, Sebastian Stoianov; Horaţiu Feşnic.

Observatori: Aron Huzu, Dan Potocianu.

În runda următoare Pandurii Târgu Jiu va întâlni pe Steaua București, partida fiind programată sâmbătă, de la ora 21.00, pe stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu Severin.

 

Edi Iordănescu: Ne bucură foarte mult rezultatul

 

Tehnicianul grupării Pandurii Târgu Jiu, Edward Iordănescu, a declarat că îl bucură enorm acest succes din Banat, în ciuda faptului că jocul a fost mai puţin spectaculos.

„Contează foarte mult eficienţa, că am reuşit să câştigăm cele trei puncte. Nu a fost cel mai spectaculos, cel mai estetic joc, ne-a lipsit şi nouă consistenţa, însă defensiv am făcut un joc bun, exact. Pauza competiţională a fost foarte scurtă. În momentul de faţă nu suntem bine. Sunt patru-cinci jucători pe care nu am putut să îi folosim. Ne bucură foarte mult rezultatul în ciuda jocului mai puţin spectaculos”, a spus Edi Iordănescu, precizând că este îngrijorat de starea lui Mihai Roman, care a fost faultat dur de Gabriel Cânu în repriza a doua. „Mihai are o gaură în muşchi. Nu prea simţea piciorul şi asta ne-a speriat un pic. Sper să se refacă foarte repede, avem mare nevoie de el”.

 

Dan Alexa: Totul s-a rupt la acea eliminare

 

De partea cealaltă, antrenorul lui ACS Poli Timișoara, Dan Alexa, s-a arătat mulțumit de implicarea jucătorilor săi și de consistența evoluției, punctând că lucrurile s-au schimbat radical după eliminarea lui Gabriel Cânu.

„Prima repriză am dominat-o, am arătat un joc consistent. Pandurii nu au avut nici o șansă de gol în prima parte. Am întâlnit o echipă care s-a apărat foarte bine. Am fost periculoși la șuturile de la distanță, am venit mult cu centrări. Totul s-a rupt la acea eliminare și pe lângă cartonașul roșu încasat am primit și gol la acea lovitură liberă. A fost destul de greu apoi, la 0-1 și cu un om în minus, dar așteptam șansa la o fază fixă. Am avut acea situație a lui Zicu, dar din păcate nu a marcat. Sunt mulțumit de jucătorii mei, au făcut un meci bun”, a declarat Dan Alexa.

Galerie foto (panduriics.ro):

IMG_6649

IMG_6661

IMG_6674

IMG_6790

IMG_6792

IMG_6794

IMG_6801

IMG_6809

IMG_6819

IMG_6838

IMG_6872

IMG_6929

IMG_6982

IMG_6984

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS