17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStart în lupta pentru medalii la „Centura de Aur“ (UPDATE)

Start în lupta pentru medalii la „Centura de Aur“ (UPDATE)

Competiția pugilistică găzduită de Sala Polivalentă din Craiova are programate în weekend meciurile din semifinale și finale. Nouă români, printre care și doi craioveni, boxează sâmbătă în semifinale, iar unul și-a asigurat deja un loc în finala la categoria grea.

După ce marți, miercuri și joi au avut loc meciurile din calificări, sâmbătă și duminică sunt programate cele mai importante meciuri din cadrul turneului internațional de box „Centura de Aur – Nicolae Linca“, găzduit de Sala Polivalentă din Craiova. Dacă unul dintre craiovenii prezenți în competiție, Irinel Olaru, a fost eliminat miercuri, după o decizie contestată, fiind învins de alt român, brăileanul Marian Pița, la categoria 69 de kilograme, în lupta pentru centură se mai află doi sportivi din Bănie, Dora Mustățea și Ionuț Popescu, ambii antrenați de Ion Dragomir.

Dora Mustățea, în ring cu Steluța Duță

Dora va boxa în semifinalele categoriei 51 de kilograme, o categorie olimpică, și o va avea ca adversară pe Steluța Duță, cea mai titrată pugilistă din țara noastră. Pentru Dora Mustățea va fi primul meci oficial disputat în orașul natal, în fața propriilor spectatori. Antrenorul Dragomir a spus că eleva sa are șanse să se impună, chiar dacă adversara sa este o sportivă experimentată, cu multe medalii la Mondiale și Europene.
„Stela a coborât la categoria 51 de kilograme, una din cele trei categorii olimpice. La tragerea la sorți a nimerit să boxeze cu Dora în semifinale. Ele s-au întâlnit doar la pregătiri la lotul național, nu au fost adversare în ring până acum. Cred că sportiva mea, deși întâlnește cea mai titrată româncă, nu pleacă cu un handicap. Este foarte încrezătoare, bine pregătită fizic și poate să o depășească pe Steluța Duță“, a spus Dragomir pentru GdS.

Dragomir: Dacă-l bate pe coreean, Popescu ia centura

Ionuț Popescu a boxat joi pentru accederea în semifinalele categoriei 75 de kilograme și l-a învins pe egipteanul Sayed Nabil Zaky (Egipt), după o decizie la puncte.
„Decizia a fost 3-0 pentru Ionuț Popescu. El a condus lupta tot timpul. Egipteanul a luptat până la ultima picătură de energie. Ei au un antrenor cubanez acum și sunt din ce în ce mai buni. Mulți dintre cei prezenți în sală au spus că a fost cel mai frumos meci de până acum“, a mai spus Dragomir. Sâmbătă, Popescu înfruntă un sud-coreean. „Nu va fi ușor, dar Ionuț este bine pregătit și are o mare dorință de a câștiga. Cred că dacă va câștiga acest meci va câștiga și centura. Așa simt eu. Sperăm să le facem o bucurie craiovenilor“, a încheiat antrenorul Ion Dragomir.
Semifinalele vor avea loc sâmbătă, începând cu ora 14.30 (în direct la TVR 2), în program fiind 16 meciuri. Prima gală se va încheia la ora 17.00, iar a doua se va desfășura între orele 19.00 și 21.00. Sâmbătă vor urca în ring nouă români: Dora Mustățea, Ionuț Popescu, Steluța Duță, Andrei Arădoaie, Lucian Sălăgeanu, Marian Pița, Ionuț Băluță, Cristina Cosma și George Ceparu.
Cinci categorii de greutate, patru la masculin şi una la feminin, şi-au stabilit deja finaliştii, între aceştia aflându-se şi românul Cătălin Cîrstea, categoria grea (91 kg). Finalele sunt programate duminică, de la ora 18.00 (TVR 2). Un bilet de intrare costă zece lei pe zi.
Pe parcursul semifinalelor și finalelor vor fi prezentări de modă (Andreea Dogaru, Mircea Bărbulescu) și două concerte (C.I.A. și Old School).

Vineri au vizitat orașul

Vineri a fost zi de pauză la „Centura de Aur“, iar organizatorii au profitat și le-au oferit invitaților din cele 11 țări posibilitatea să vadă frumusețile orașului. Prima oprire a fost la Primăria Craiova, unde primarul Lia Olguța Vasilescu și viceprimarul Mihail Genoiu i-au primit și le-au vorbit despre principalele atracții turistice din oraș. Antrenorul lotului Republicii Moldova a mulțumit oficialităților care au sprijinit financiar organizarea acestei competiții, pentru că le-au asigurat delegațiilor cazare și masă, spre deosebite de alte competiții, unde fiecare își plătește cheltuielile. Reamintim că municipalitatea a alocat pentru „Centura de Aur“ suma de 150.000 de lei, prin hotărâre de consiliu local. Primarul le-a spus celor prezenți că orașul Craiova are tradiție în sporturile de contact: „Orașul nostru are o mare tradiție în sporturile de contact. A dat foarte mulți sportivi de K1, inclusiv primarul a practicat sporturi de contact“.
De la primărie, românii și străinii au mers la Muzeul de Artă, apoi au luat la pas Centrul Vechi, iar programul turistic a mai cuprins vizitarea Parcului „Nicolae Romanescu“.

 

 

UPDATE:

S-au desfăşurat primele opt meciuri din semifinale. Craioveanca Dora Mustăţea a ratat calificarea în finala categoriei 51 de kilograme, fiind învinsă la puncte de Steluţa Duţă. În finală s-au calificat Snizhana Kholodkova (Ucraina) – 51 kg, Andrei Arădoaie – 81 kg, Orabi Salah Abdelrahman (Egipt) – 81 kg, Marian Piţa – 69 kg, Mohamed Said Walid (Egipt) –  69 kg, Abdelaai Mahmoud (Egipt) – 60 kg, Roland Garos (Ungaria) – 60 kg.

mail.gds.ro

 

 

 

mail.gds.ro2

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS