13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAmbiţii mari pentru Mustăţea şi Popescu

Ambiţii mari pentru Mustăţea şi Popescu

Dora Mustăţea şi Ionuţ Popescu muncesc din greu la antrenamente (Foto: Lucian Anghel)
Dora Mustăţea şi Ionuţ Popescu muncesc din greu la antrenamente (Foto: Lucian Anghel)

Turneul internaţional de box Centura de Aur va începe mâine în Sala Polivalentă din Craiova. Pugiliştii Dora Mustăţea şi Ionuţ Popescu trag tare la antrenamente pentru că vor să câştige centura.

Dora Mustăţea şi Ionuţ Popescu sunt pe ultima sută de metri cu pregătirea pentru Centura de Aur „Nicolae Linca“, turneu internaţional care va debuta mâine în Sala Polivalentă din Craiova, cu participarea sportivilor din 11 ţări.
Tot în Polivalentă se pregătesc şi cei doi boxeri mai sus enumeraţi, sub atenta supraveghere a antrenorului Ion Dragomir. Dora şi Ionuţ transpiră mult la antrenamente, pentru că îşi doresc să aibă prestaţii bune în faţa propriilor spectatori şi să oprească acasă centura.

Dora, primul meci oficial acasă

Dora va participa la categoria 51 de kilograme. Când se gândeşte că este prima sa apariţie oficială la un meci desfăşurat în Craiova natală, pe Dora o cuprind emoţiile. Dar ambiţioasă cum o ştim, cu siguranţă în ring se va concentra şi va boxa la potenţial maxim. „Mă bucur foarte mult că am ocazia să particip la această competiţie destul de importantă. De şapte ani, de când fac box, nu am participat într-un turneu oficial acasă, la Craiova. Vreau să las o impresie cât mai bună. Dacă nu câştig centura, măcar să boxez în finală. Sper că voi fi susţinută de mulţi craioveni“, a spus sportiva pentru GdS.
Un stimulent în plus reprezintă participarea Melindei Pantiş. Nu de puţine ori sportiva de la Steaua a fost preferată de antrenorul lotului naţional să meargă la diferite competiţii importante, chiar dacă Dora Mustăţea era campioana en-titre şi avea acest drept.
Şi Ionuţ Popescu promite meciuri frumoase. El va lua startul la categoria 75 de kilograme. „De o lună şi jumătate mă pregătesc pentru această competiţie. Am avut ceva probleme cu categoria, dar sper să o fac. Mă simt în formă şi aştept să fac o figură frumoasă. Am avut câteva sparringuri bunicele. Promit craiovenilor meciuri foarte frumoase“, a spus sportivul legitimat la CSM Craiova.

Dragomir, între antrenamente şi treburi organizatorice

Antrenorul Ion Dragomir s-a împărţit în ultimele zile între pregătirea celor doi boxeri şi treburile organizatorice. Sala de atletism de la Polivalentă, acolo unde prin bunăvoinţa autorităţilor locale se antrenează de ceva vreme sportivii săi, a fost reamenajată pentru ca delegaţiile din cele 11 ţări participante la Centura de Aur să se poată pregăti.
Părinţii boxerilor au fost de fiecare dată alături de antrenor. Vineri dimineaţă, când am mers la sală, tatăl unuia dintre pugilişti lucra de zor la ring. „Datorită părinţilor am utilat această sală şi mergem la competiţii. Domnii Florin Bogdan Dumitru şi Constantin Anghel sunt doi părinţi care ne-au pus la dispoziţie maşinile personale să ne deplasăm la concursuri oficiale şi amicale, iar domnul Dumitru ne-a dat şi podeaua pentru ring“, explică Dragomir. În ceea ce priveşte materialele pentru sală, Liviu Bonci a făcut suporturile pentru saci şi un gong nou-nouţ, iar Ionuţ Pucă, antrenorul de la clubul Power Gym Craiova care i-a împrumutat lui Dragomir saci de box, saltele şi o prelată – materiale indispensabile pentru pregătirea sportivilor participanţi la turneu. În plus, pentru o prestaţie cât mai bună, Ionuţ Popescu a primit vitamine din partea lui Adrian Brătescu, iar Fănel Trandafir i-a asigurat masa în această perioadă. „Vrem să contribuim şi noi la buna organizare a acestei competiţii unice pentru boxul craiovean. De aceea, ajutăm clubul CSM Craiova, unde avem sportivii legitimaţi, cu tot ce putem, dar şi pe cei de la RAADPFL Craiova, care administrează sala şi ne-au făcut mereu să ne simţim ca acasă aici“, a mai spus Dragomir. Întrebat despre obiectivul Dorei şi al lui Ionuţ, Dragomir se gândeşte la centură pentru ambii sportivi, sau dacă nu la o medalie şi o centură.

Irinel Olaru, din Baku în Bănie

Dora Mustăţea şi Ionuţ Popescu nu sunt singurii craioveni care vor boxa la Centura de Aur. Al treilea sportiv din Bănie care va încerca să se impună sub privirile prietenilor şi a rudelor este campionul naţional de la categoria 69 de kilograme, Irinel Olaru. Aceasta a participat la Jocurile Europene de la Baku, iar de aproape o săptămână se antrenează la Craiova, sub îndrumarea antrenorului Constantin Cucu. „Cred că va ajunge în finală. Valoarea sa mă îndreptăţeşte să am aceste speranţe“, a spus ieri Cucu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS