8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEmil Săndoi: S-a făcut o pregătire foarte bună

Emil Săndoi: S-a făcut o pregătire foarte bună

Emil Săndoi va comanda de luni antrenamentele pe plan local (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Emil Săndoi va comanda de luni antrenamentele pe plan local (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a încheiat cantonamentul din Austria cu o înfrângere, scor 0-2, suferită joi seară în faţa echipei Dinamo Kiev. Golurile campioanei Ucrainei au fost marcate de Junior Morais (’13) şi Belhanda (’61).
Tehnicienii olteni, Emil Săndoi şi Sorin Cârţu, au mizat pe: Bălgrădean – Achim (’63, Dumitraş), Acka (’63, Izvoranu), Popov (’77, Sin), Vătăjelu (’63, Briceag) – Băluţă (’55, Bancu), Mateiu (’63, Cârstea), Târnăcop (’63, Kay), Rocha (’55, Curelea) – Bawab (’55, Ferfelea), Herghelegiu (’63, Mazarache).
De partea cealaltă, unsprezecele de start al lui Dinamo Kiev a fost următorul: Rudko – Moroziuk, Burda, Dragovic, Antunes – Petrovic, Sydorchuk, Harmash, Miakushko – Yarmolenko, J. Moraes. Rezerve: Shovkovski, Bybka, Kovalm Jagodinskis, D. Silva, Vida, Makarenko, Khacheridi, Miguel, Rybalka, Husiev, Buialskyi, Belhanda – Lens, Kravets, Mbokani.

„Am făcut unele greșeli individuale“

Cinci amicale a susţinut CS Universitatea Craiova în stagiul de 14 zile de la Fugen. Alb-albaştrii au înregistrat două victorii, 4-1 cu Skanderbeu Korce şi 4-2 cu FC Vaduz, un egal, 0-0 cu FK Kukesi, şi două înfrângeri, 0-1 cu Ludogorets Razgrad şi 0-2 cu Dinamo Kiev.
Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a admis că elevii săi au greșit pe fond de oboseală în meciul cu Dinamo Kiev, dar că, per ansamblu, este mulțumit de evoluțiile și rezultatele din celelalte patru confruntări.
„Bilanțul ne dă cu plus. Am reușit să câștigăm primele două meciuri, am făcut un rezultat de egalitate, este adevărat că am și pierdut, dar cred că puteam să obținem mai mult cu Ludogorets, un rezultat de egalitate. Acum, cu Dinamo Kiev, am făcut unele greșeli individuale, dar pe undeva era normal, pentru că am jucat două zile la rând, am încercat să împărțim efortul, dar trebuia să pregătim și primele etape de campionat. Nu pot să spun că nu am obținut rezultate bune. A fost o perioadă cu antrenamente foarte dure, iar în ultimele două meciuri am făcut unele greșeli individuale. Recunoaștem că am întâlnit în ultimele două zile două echipe cu nume rezonante din Europa, care au reușit performanțe notabile în competițiile europene în sezonul trecut. Ați văzut ce lot poate să aibă Dinamo Kiev, jucători de zeci de milioane de euro, dar până la urmă pe noi ne interesa să ne pregătim cât mai bine. Se încheie acest stagiu de pregătire, jucătorii s-au antrenat foarte bine în această perioadă, e foarte bine că am scăpat de accidentări, pentru că au fost mici probleme, însă s-au rezolvat foarte rapid. S-a făcut o pregătire foarte bună și așteptăm un debut în campionat fericit“, a declarat strategul craiovean, pentru site-ul oficial.

N-ar zice nu la noi jucători de valoare

Emil Săndoi a explicat că au fost descoperite punctele slabe ale echipei, dar că vor fi remediate din mers și a punctat că nu ar refuza câțiva fotbaliști de mare valoare, dacă finanțatorii vor să umble la portofele.
„Noi știm și punctele forte, și pe cele mai slabe. Încercăm să lucrăm cât mai mult la punctele mai slabe și să le eliminăm, dar per ansamblu băieții s-au prezentat bine. Au arătat ca o echipă unită, s-au implicat foarte bine la fiecare partidă pe care am avut-o și în antrenamente și sunt premise pentru un debut bun în campionat. Nu s-a stabilit primul unsprezece. Este adevărat că în ultimele două jocuri unii au evoluat mai mult, dar nu 90 de minute, dar este posibil să apară și alți jucători pentru meciul cu FC Botoșani. Nu este obligatoriu ca unsprezecele din amicalul cu Dinamo Kiev să fie același în prima etapă. Știți că de fiecare dată e loc și de mai bine în privința lotului, deci orice conducere își dorește jucători de valoare. Noi avem o omogenitate în cadrul grupului, avem fotbaliști care joacă împreună de un an, în rest tot timpul e loc și de mai bine. Sperăm să ne perfecționăm jocul de ansamblu astfel încât să fie în creștere. Știm că va fi greu în prima etapă. Orice debut în campionat este dificil, iar din punctul acesta de vedere FC Botoșani are un plus față de noi, pentru că joacă două meciuri oficiale în Liga Europa. Dar cu toate astea sperăm într-un debut de campionat bun, pentru că jucătorii s-au pregătit foarte bine și cred că s-a văzut asta și în jocurile amicale pe care le-am avut“, a concluzionat Emil Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS