10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMicuțele tenismene de la CSS, medaliate la „Paleta de Argint“

Micuțele tenismene de la CSS, medaliate la „Paleta de Argint“

Junioarele pregătite de Cătălin Georgescu au prins podiumul la „Paleta de Argint“
Junioarele pregătite de Cătălin Georgescu au prins podiumul la „Paleta de Argint“

Tenisul de masă are viitor în Craiova. Echipa feminină a Clubului Sportiv Școlar (CSS), categoria de vârstă 10 ani, a cucerit medalia de bronz la tradiționalul concurs „Paleta de Argint“ desfășurat recent la Bistrița. Din echipa antrenată de Cătălin Georgescu au făcut parte Roxana Nedelcu, Maria Nedelcu, Clara Neațu și Luiza Buzatu. În grupa finală, craiovencele s-au luptat cu formațiile din Târgu Mureș, București și Mediaș și au câștigat la setaveraj locul trei, devansând echipa din capitală. Trofeul a ajuns la echipa din Mediaș, care a fost cea mai bună din 30 de cluburi participante în întrecerea feminină. La individual, Roxana Nedelcu, favorită numărul 12, s-a clasat în primele opt, iar Maria Nedelcu în primele 16.
„Ne-am dorit să încheiem competiția pe echipe în primele opt și am reușit să urcăm pe podium. Fetele chiar au făcut niște meciuri bune. Sunt mulțumit, mai ales în perspectiva Campionatului Național de zece ani, care va începe pe 4 septembrie“, a spus ieri Cătălin Georgescu.

Surorile Nedelcu au ajutat echipa să ia medalie de bronz (foto: Traian Mitrache)
Surorile Nedelcu au ajutat echipa să ia medalie de bronz (foto: Traian Mitrache)

Roxana și Maria Nedelcu, două dintre componentele echipei medaliate cu bronz, sunt surori. Roxana are zece ani, iar sora sa este cu un an mai mică. Ieri se aflau la antrenament alături de colegele mai mari în sala de pe strada Amaradiei. Cele două au spus că concursul de la Bistrița a fost dificil, dar sunt fericite că s-au întors cu medalii acasă.
„A fost greu, dar ne-am descurcat bine“, a spus Maria, care a lăsat dansurile pentru a face performanță în tensiul de masă. Sora sa mai mare, Roxana, își dorește să ajungă numărul 1 la categoria ei de vârstă. „Sunt bucuroasă că am urcat pe podium. Mi s-a părut greu. Vreau să ajung numărul 1 pentru că sunt talentată“, a completat Roxana, care practică tenisul de masă de trei ani. Fetele de la CSS Craiova vor mai face antrenament până pe 17 iulie, dar vor avea liber doar o lună.
La „Paleta de Argint“ a participat și echipa masculină de la CSS Craiova, care s-a clasat pe locul 11 din 25 de formații. Din echipa antrenată de Liviu Nicoli au făcut parte sportivii Mihai Nedelcu, Patrick Anghel și Alex Vintilă. La individual, Nedelcu s-a clasat pe locul 13. „Copiii nu prea au multe competiții la activ. Anghel și Vintilă sunt mai mici decât categoria de vârstă, sunt născuți în 2007. Nedelcu avea șanse să fie în primii opt“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS