17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOliver Popovic, noul antrenor al echipei de baschet SCM-U Craiova

Oliver Popovic, noul antrenor al echipei de baschet SCM-U Craiova

sp-oliver

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova are antrenor. Clubul a anunțat vineri că a ajuns la o înțelegere cu fostul mare jucător sârb Oliver Popovic (foto), iar ca secund va rămâne Vladimir Vuksanovic, cel care a făcut parte și în sezonul trecut din staff-ul tehnic al echipei.
Popovic are 45 de ani și a antrenat echipele Tamis Pancevo, Mega Belgrad, Vizura Belgrad, Khimik Yuznhny (Ucraina) și Swiss Lions Vrsac; lotul universitar al Serbiei în Kazan la Campionatele Mondiale Universitare din 2013, unde a obținut medalia de bronz, și naționala B a Serbiei în ultimele două sezoane (2013-2015), având în pregătire tineri de perspectivă ai vicecampioanei mondiale.
În prima sa declarație, noul antrenor a spus că a auzit numai lucruri frumoase despre Craiova și nu a vorbit despre vreun obiectiv.
„Am acceptat oferta având numai referințe bune despre baschetul românesc, care a crescut foarte mult ca imagine și ca valoare în ultimii ani. La Craiova, de asemenea, am înțeles ca odată cu construcția noii săli și cu rezultatele bune din ultimii ani ale echipei, interesul pentru baschet este unul important şi acesta trebuie menținut și dezvoltat. Clubul de la Craiova este unul serios și bine văzut în Serbia. Știu că aparține primăriei și acest lucru este de lăudat pentru că se creează astfel o stabilitate a activității sportive, de care este nevoie în permanență. Îmi doresc să realizez împreună cu staff-ul meu lucruri bune la Craiova, cunosc faptul că suporterii sunt pătimași și mari iubitori de sport, dar o echipă se construiește pas cu pas, etapă cu etapă și sper să realizăm un proiect frumos pentru sezoanele viitoare“, a spus Popovic pentru site-ul oficial al clubului SCM.
Ca jucător, Popovic a îmbrăcat tricoul echipelor a Partizan Belgrad, Borac Cacak, Steaua Roșie Belgrad, Lokomotiv Rostov, Unics Kazan, Maroussi și a avut următoarele performanțe: campion al Iugoslaviei în 1987, 1989, 1998; câștigător al Cupei Serbiei în 1989; vicecampion al Rusiei în 2002; vicecampion al Greciei în 2004; medaliat cu bronz al Cupei Campionilor în 1988; câștigător în 1989 al Cupei Korac; câștigător în 2003 al Ligii Baltice; finalist al Euro Challange în 2004. În ceea ce privește echipa craioveană, care se va reuni la începutul lunii august, trebuie menționat că lotul cuprinde deocamdată doar trei jucători: Damian, Petrișor și Ciotlăuș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS