16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBawab, hotărât să „rupă“ plasele

Bawab, hotărât să „rupă“ plasele

Thaer Bawab adoră să audă scandările publicului craiovean după ce marchează (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Thaer Bawab adoră să audă scandările publicului craiovean după ce marchează (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Atacantul echipei CS Universitatea Craiova, Thaer Bawab, a spus că trage tare în cantonamentul de la Fugen ca să facă un tur de campionat foarte bun și nu s-a plâns că este departe de familie.
„Asta e cea mai urâtă parte din fotbal: pregătirea din iarnă și din vară. Dar ce să faci? Eu am 30 de ani deja și am trecut printr-o perioadă de trei ani în care nu am făcut cantonamente. Se simte! Nu ne place prea mult să alergăm în aceste cantonamente, dar e foarte important după aia, pentru că ține tot turul. În timpul liber vornesc pe internet cu familia. Este puțină plictiseală, dar acesta este jobul nostru, suntem obișnuiți cu aceste cantonamente. Mi-am adus niște seriale, ieri (luni – n.r.) am început să mă uit la unul. Sper ca zilele acestea cu antrenamente fizice să treacă mai repede“, a spus fotbalistul iordanian, pentru site-ul oficial al clubului alb-albastru.

Mai face un pariu cu Sorin Cârțu

„Baba“, golgheterul echipei din Bănie în ediția trecută a Ligii I, este gata să pună un nou pariu cu tehnicianul Sorin Cârțu privind numărul de goluri. După ce a ratat o mie de euro în sezonul trecut, când a reușit doar nouă goluri și nu zece, așa cum îl provocase directorul tehnic al CS Universitatea, Bawab a spus că în ediția viitoare va depăși sigur baremul. „Am vorbit de așa ceva, trebuie să facem un nou pariu. Golul e meseria atacantului, sper să ajung de data asta la cota pe care o stabilim și să nu mă schimbe ca data trecută, cum s-a întâmplat cu Clujul. În primul rând, sper să fac o pregătire bună și, ajutat de colegi, îmi doresc să depășesc cele nouă goluri de anul trecut. Va trebui să reușesc o performanță superioară. Mai ales că de data asta sunt de la începutul campionatului, nu ca sezonul trecut, când am venit pe parcurs“, a punctat atacantul Craiovei.

„Sper să mai aducă întăriri”

Se pare că nu doar suporterii CS Universitatea Craiova își doresc ca oficialii clubului să aducă un mijlocaș ofensiv foarte bun, ci și Thaer Bawab, care a punctat că se simte în joc absenţa lui Pablo Brandan și ar trebui înlocuit cu un fotbalist cel puțin la fel de bun. „Am vorbit cu domnul Felix Grigore acum câteva zile. Nucleul, structura echipei există. A plecat acum Brandan, după cum știți, dar sper să mai aducă întăriri. Cel mai important e că grupul trebuie să fie la fel de puternic și vom încerca meci după meci să câștigăm pentru a ne bate acolo sus. Suntem un grup unit, cred că acesta a fost secretul nostru. Trebuie să rămânem la fel. Am avut și perioada aceea mai slabă în retur, cauzată și de decizia UEFA. La unele jocuri s-a simțit la mijloc și lipsa lui Brandan. Ne-ar trebui un jucător să ne mai controleze jocul, să ajute atacanții în ofensivă. Dacă se va aduce sau nu contează mai puțin, important este să rămână grupul puternic“, a spus Thaer Bawab, care nu s-a „vindecat“ după ratarea participării în Liga Europa: „A fost o dezamăgire mare, ne doream mult să jucăm, dar asta este. Vom încerca anul acesta să fim cât mai buni și să ne clasăm pe primele locuri să jucăm în Europa“.

Alb-albaștrii încep amicalele

CS Universitatea Craiova susține astăzi, de la ora 18.00, pe stadionul din Jenbach, primul joc amical din cadrul stagiului de pregătire de la Fugen (Austria). Elevii lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu vor întâlni campioana Albaniei, Skanderbeu Korce, echipă care domină fotbalul albanez în ultimii ani. Astfel, cinci din cele șase titluri naționale ale rivalei oltenilor au fost cucerite din 2011 până în prezent, iar primul trofeu datează din 1933. Gruparea albaneză are în palmares și patru Cupe (1958, 1965, 1976, 2012), precum și două Supercupe (2013, 2014). Lotul pregătit de Mirel Josa este format în majoritate din jucători autohtoni, dar se regăsesc și doi brazilieni: fundașul Ademir și golgheterul Dhiego Martins. Echipa se află în pregătiri pentru preliminariile Ligii Campionilor, urmând să întâlnească în turul doi învingătoarea dublei manșe dintre Crusaders FC (Irlanda de Nord) și Levadia Tallinn (Estonia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS