12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTârnăcop: Formăm o familie atât în teren, cât şi în afara lui

Târnăcop: Formăm o familie atât în teren, cât şi în afara lui

Ionuţ Târnăcop trage tare la antrenamente în Austria (foto: csuc.ro)
Ionuţ Târnăcop trage tare la antrenamente în Austria (foto: csuc.ro)

Ionuţ Târnăcop, mijlocaşul formaţiei CS Universitatea Craiova, a afirmat într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului că alb-albaştrii formează o adevărată familie atât în teren, cât şi în afara lui. Acesta a mai vorbit şi despre viitorul sezon, fiind convins că va fi unujl reuşit.

– Se spune că perioada de cantonament e cea mai grea din viaţa unui fotbalist. Cât adevăr e în ideea asta?

– Cu siguranţă este cea mai grea, dar şi cea mai benefică. Pentru că acumulările de acum te ajută în timpul campionatului.

– Suntem în a treia zi de pregătire, cum a fost până acum?

– Destul de greu, am început cu antrenamente solicitante. Dar cu siguranţă, cu cât tragem mai mult în aceste zile, cu atât ne va fi mai bine de-a lungul sezonului.

– În cantonamentul din Antalya, erai nedespărţit de Brandan şi Bawab. Aţi rămas doar doi.

– Brandan a fost şi va rămâne prietenul meu foarte bun. Este un jucător valoros, care se află pe final de carieră şi a decis să încerce o nouă experienţă. Am vorbit şi eu, şi Bawab cu el, dar nu am putut să-l influenţăm cu nimic. Îi doresc succes, dar să termine sub noi când se va trage linie, vara viitoare.

Între timp, la echipă au revenit Curelea și Ferfelea, foştii tăi colegi de la Sportul.

– Sunt jucători foarte buni şi sper să ne ajute cât mai mult în noul campionat. Cu singuranţă sunt jucători valoroşi, care-şi vor pune amprenta asupra jocului echipei.

Crezi că Ferfelea ar putea să fie cel mai bun pasator din Liga I în sezonul viitor?

– Vreau să ne ajute cât mai mult. Dacă poate să fie şi golgheterul României, cel mai important este să ne ajute pe noi ca echipă.

Cum ţi se pare Popov, aţi făcut deja câteva antrenamente împreună?

– Este un jucător cu experienţă şi cu foarte multe calităţi. Este ca o stâncă, atacanţilor din Liga I le va fi destul de greu să-l depăşească. Ne va sprijini în îndeplinirea obiectivului în noul sezon.

Emil Săndoi aprecia, într-un interviu acordat ieri (sâmbătă – n.r.), că ai evoluat tot timpul constant bine şi unde s-a avut nevoie ai dat randament maxim.

– Unde vor considera nea Emil şi nea Sorin că dau randament mai bun acolo am să joc. Important este să ajut echipa cât mai mult, să strângem cât mai multe puncte pentru a ne îndeplini obiectivul. Asta este ceea ce contează, nu postul pe care joc.

Toată lumea apreciază polivalenţa ta, dar ţie pe ce post îţi place?

– Domnii antrenori ştiu mai bine care e poziţia pe care trebuie să joc. Unde mă bagă e cel mai bun post. Mie îmi place când se termină meciul şi ies învingător de pe teren.

Cum vezi acest sistem cu play-off şi play-out?

– Este o situaţie nouă. Am văzut că multe echipe s-au întărit, au adus jucători cele din faţă. Îmi doresc să ţinem ritmul şi să ne bătem acolo sus. Va fi un campionat foarte greu, în play-off vor fi meciuri dificile.

– Personal ce ţi-ai propus de la acest sezon?

– Să fiu sănătos şi să îndeplinim obiectivul fixat de club. E foarte plauzibil obiectivul decis de club, anume locurile 1-4, având în vedere că sezonul trecut am terminat pe 5, am avut câteva meciuri în care puteam face mult mai mult. Anul acesta sper că nu vom mai repeta acele greşeli.

Care apreciezi că sunt cauzele evoluţiilor oscilante pe final de stagiune?

– Dacă în tur luam gol foarte greu, în retur am luat nişte goluri uşoare. De vină am fost toţi jucătorii. Şi când câştigăm, şi când pierdem rămânem uniţi.

– Ce ai alege între câştigarea Cupei şi o nouă serie de invincibilitate precum cea din sezonul trecut?

– Le-aş alege pe amândouă. Important este să nu pierdem, să luăm cât mai multe puncte. Dacă e să câştigăm şi Cupa României este binevenită, orice jucător îşi doreşte să aibă trofee în cariera lui.

Spuneai că adversarii s-au întărit, care crezi că va fi atuul CS Universitatea în sezonul care vine?

– Unitatea grupului. Şi anul trecut toţi jucătorii, împreună cu staff-ul am format o familie, atât în teren, cât şi în afara lui. Ne-am ajutat tot timpul: când unuia i-a fost greu, ceilalţi au sărit în ajutorul lui.

Suporterii pot reprezenta un imbold pentru voi?

– Au reprezentat şi anul trecut. Au fost un factor important în ajungerea pe locul 5. Sunt suporteri minunaţi, foarte fanatici, în multe meciuri din deplasare ne făceau să ne simţim ca acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS