14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUn loc patru și multe suspine pentru handbalistele de la FEFS

Un loc patru și multe suspine pentru handbalistele de la FEFS

Junioarele de la FEFS Craiova s-au clasat pe locul patru la Mediaş
Junioarele de la FEFS Craiova s-au clasat pe locul patru la Mediaş

După performanța handbaliștilor de la CSM Progresul Băilești, vicecampioană națională la juniori 3, altă echipă doljeană a obținut un rezultat notabil în campionatul național.
Handbalistele junioare 5 (minihandbal) de la HC Universitatea FEFS Craiova s-au clasat pe locul patru la turneul final al Campionatului Național, încheiat duminică la Mediaș.
Acesta este cel mai notabil rezultat din ultimii ani al unei echipe craiovene de handbal juvenil, fie că este vorba de băieți sau fete. Pe cât de mare este realizarea, pe atât de triste au fost la festivitatea de premiere sportivele craiovene, pregătite de profesorii Remus Fumurescu, Marian Mitroi, ajutați de Lavinia Firan și Gabriela Inculeț (studente la FEFS). Asta, deoarece micuțele handbaliste au simțit că se putea mai mult, dar totodată le-a fost greu să digere înfrângerile din ultimele două meciuri, semifinale și finala mică.
Junioarele craiovene obținuseră până atunci victorii pe linie, 18 la număr, și după primele două eșecuri nu au știut să gestioneze momentul. Au plâns, iar colectivul tehnic cu greu le-a stăpânit. „Suntem în cele mai bune patru echipe din țară. Ne onorează rezultatul, dar am simțit că puteam mai mult. Jucătoarele noastre au clacat după prima înfrângere, pentru că erau obișnuite doar cu victoriile, unele la scor. Apoi a venit înfrângerea din meciul pentru medalia de bronz și tristețea. În ambele partide luptaseră de la egal la egal cu adversarele la pauză“, a povestit profesorul Mitroi. În semifinale, oltencele au fost învinse de CSM București cu scorul de 16-12, iar în finala mică au cedat cu scorul de 10-16 în fața echipei din Onești.

Finalistele au avut jucătoare de împrumut

În campionatul junioarelor 5, o echipă prezentă la turneul final poate împrumuta jucătoare de la altă formație care nu s-a calificat. Așa au procedat și cele două finaliste din Capitală, CSM și CSS 2. Cei de la Universitatea FEFS Craiova au preferat să nu apeleze la această „portiță“ din regulament, considerând că este mai important să joace propriile handbaliste decât să obțină un rezultat imediat cu jucătoarele altor formații, care după turneu revin la cluburile lor. Interesant este că formația craioveană a fost singura care a învins noua campioană CSS 2 București, în faza grupelor. „Au fost multe lacrimi, păreri de rău, dar și speranța că avem niște jucătoare de perspectivă. Toată lumea prezentă la turneu ne-a lăudat. Pentru noi aceste lucruri sunt mai importante decât un trofeu obținut cu jucătoare de împrumut. Noua campioană, CSS 2 București, a luat jucătoare de la Plopeni pentru acest turneu, iar cei de la CSM au luat de la trei echipe. Eu nu înțeleg care este câștigul să iei jucătoare de la alte echipe și nu aș proceda așa niciodată. Vreau să joace fetele noastre“, a completat Marian Mitroi.
Craioveanca Maria Tudorache a fost desemnată cel mai bun pivot din țară. Anul trecut, altă sportivă de la FEFS Craiova, Bianca Ghindă, obținea această distincție, tot la junioare 5, echipa din Bănie încheind atunci campionatul pe locul șapte.
Lotul formației HC Universitatea FEFS Craiova cuprinde jucătoarele: Lorena Ungureanu, Maria Ciungu, Maria Tudorache, Alexia Trăsnitu, Larisa Dragu, Luiza Militaru, Rebeca Dumitrașcu, Ana Țenea, Ioana Țenea, Luiza Marinescu, Elena Fumurescu, Cătălina Hogiu, Daria Țacu, Ștefania Popescu, Beatrice Dabu, Andrada Moraru, Crețan Rebeca, Alexia Buță și Maria Diaconeasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS