17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAnghel Iordănescu acuză probleme de lot

Anghel Iordănescu acuză probleme de lot

Iordanescu

Naționala României se confruntă cu mai multe probleme medicale înaintea partidei cu Irlanda de Nord, programată sâmbătă, de la ora 21.45 (TVR 1), pe stadionul „Windsor Park“, din preliminariile EURO 2016, a anunțat, ieri, selecționerul Anghel Iordănescu, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la baza de la Mogoșoaia. „Pe lista medicului echipei naționale (Pompiliu Popescu – n.r.) sunt opt probleme, fotbaliști care fie nu putem conta pe ei, fie se află în recuperare. Am dorit inițial să facem o vacanță activă, cu jucătorii și familiile lor, în Austria, la munte, dar nu am reușit. În concluzie, jucătorii au avut doar cinci-șase zile de vacanță, iar apoi am avut mari probleme în convocarea lor, sosind în șase grupuri diferite. Ultimul nici nu a ajuns încă, fiind alcătuit din Raț și Sânmărtean, care se află la Belgrad, pentru recuperare“, a declarat Iordănescu. „Pantilimon a plecat deja de la lot, Raț și Sânmărtean sunt în tratament, Keșeru și Gardoș au venit cu gleznele umflate. Ultimii doi au făcut doar antrenamente ușoare, Săpunaru a avut și el probleme, iar Marica și Tănase sunt absenți“, a completat selecționerul României.
„Generalul“ a subliniat că meciul de la Belfast este foarte important din perspectiva faptului că se confruntă primele două echipe din grupă, „e un meci cu mare încărcătură și pentru noi, dar și pentru adversari“. „Adversarii noștri au un avantaj, pentru că au jucat două meciuri de pregătire, cu Qatar și cu Irlanda. Noi nu am putut să programăm un asemenea joc și am făcut o partidă amicală cu o echipă de Liga a III-a (5-0 cu Metaloglobus – n.r.). Irlanda de Nord este o echipă puternică, cu un nucleu foarte bun de jucători, o echipă care ne-a pus probleme la Bucureşti şi ne va pune şi acolo“, a precizat Iordănescu.
Irlanda de Nord a remizat atât cu Qatarul (1-1), cât și cu Irlanda (0-0).
Iordănescu a făcut apel la un program cât mai bun pentru echipa națională, cu sprijinul forurilor fotbalistice interne: „FRF și LPF trebuie să facă totul pentru un calendar bun al echipei naționale. Etapele nu trebuie să se mai întindă pe trei zile. Fac această precizare fără a intra în disputa câte echipe să rămână în Liga I, 18 sau 14, unde nu mă pronunț“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS