14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Cluburile din Liga I au respins propunerea de diminuare a valorii contractului pentru drepturile TV

Fotbal – Cluburile din Liga I au respins propunerea de diminuare a valorii contractului pentru drepturile TV

Adunarea Generală a LPF a respins, astăzi, propunerea ISB, deţinătorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga I, de a diminua valoarea contractului, a declarat preşedintele CS Pandurii Târgu Jiu, Narcis Răducan. „Adunarea generală a LPF a respins solicitarea ISB de diminuare a contractului pentru drepturile TV. Conducătorii de cluburi l-au împuternicit pe preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, să facă toate demersurile pentru ca acest contract să se deruleze conform prevederilor sale”, a declarat Narcis Răducan, pentru Mediafax.

Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deţinătoarea dreturilor TV pentru Liga I, a cerut, pe 26 mai, în cadrul Adunării Generale a LPF, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eşalon, în sezonul viitor.
Surse din cadrul LPF au declarat că ISB a propus reducerea cu aproximativ 6 milioane de euro a sumei pe care o are de plătit anual către grupările din Liga I.
Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, LPF trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primeşte o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obţinute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.

Iorgulescu: ISB trebuie să achite LPF suma de 17 milioane de euro, până la 15 iunie

ISB trebuie să achite 17 milioane de euro ligii, reprezentând prima tranşă din valoarea drepturilor TV pentru sezonul 2015/2016, în caz contrar cluburile din Liga I se vor reuni la 19 iunie pentru a decide soarta contractului cu firma din Malta, a declarat, luni, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu. „În Adunarea Generală cluburile au hotărât să mă împuternicească să discut cu ISB-ul pentru a duce la bun sfârşit contractul semnat anul trecut, în aceleaşi condiţii. Pe 19 iunie o să avem o nouă AG, în care cluburile vor hotărî dacă reziliem contractul sau acceptăm o altă variantă. Acest contract are garanţii. Pe 15 iunie, trebuie să ne dea garanţia. Pe 15 trebuie să intre 17 milioane de euro. Dacă nu intră aceşti bani, pe 19 iunie avem Adunare Generală şi vom lua o hotărâre”, a spus Iorgulescu, într-o conferinţă de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS