10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, favorită în barajul cu Serbia

România, favorită în barajul cu Serbia

Naționala de handbal feminin a României întâlnește Serbia, vicecampioana mondială en-titre, în barajul pentru Campionatul Mondial din 2015.
Meciul tur se va juca în Serbia (Kraljevo) sâmbătă, de la ora 19.00 (DigiSport), urmând ca returul să aibă loc o săptămână mai târziu la Cluj. Pentru acest baraj, Serbia nu are la dispoziţie cele mai valoroase jucătoare: Lekic, Damnjanovic, Tomasevic şi Cvijic. Câștigătoarea dublei manșe se va califica la turneul final din Danemarca, din perioada 5-20 decembrie.
La meciul tur, 3.000 de suporteri sârbi vor crea o atmosferă incendiară în sala din Kraljevo, iar 200 de fani români, printre care și câțiva craioveni, vor încerca să le țină piept. Pentru partida retur mai sunt disponibile bilete pentru 3.000 din cele 7.200 de locuri ale Sălii Polivalente din Cluj.
Antrenorul Tomas Ryde nu se teme de presiunea publicului la partida tur și crede că tricolorele au deja experiență pentru astfel de partide cu miză.
„Au mai fost meciuri în asemenea atmosferă. Nu cred că este o problemă. Avem o tactică pregătită, știm ce trebuie să facem, vrem să câștigăm ambele meciuri. Asta trebuie să facem, nu trebuie să privim meciurile cu lejeritate“, a spus selecționerul Thomas Ryde, citat de DolceSport.
Lotul României deplasat în Serbia cuprinde jucătoarele: portari: Ungureanu, Munteanu, Dedu; extreme: Ardean, Hotea, Nechita, Chiper; pivoţi: Tătar, Chintoan, Manea; linia de 9 mteri: Neagu, Brădeanu, Constantinescu, Perianu, Buceschi, Geiger, Vizitiu, Zamfirescu, Mihalschi.
Deși este optimist înaintea dublei cu Serbia, președintele Alexandru Dedu afirmă că are și un plan B pentru viitorul handbalului feminin românesc în cazul unei eventuale ratări a calificării. „În prezent, cred cu tărie că ne vom califica. Este foarte posibil, din terțe motive, și să nu ne calificăm. Indiferent de rezultatul cu Serbia, handbalul românesc nu moare și are viitor“, a spus Alexandru Dedu pentru aceeași sursă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS