17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - FRF a prezentat noul echipament al selecţionatei României

Fotbal – FRF a prezentat noul echipament al selecţionatei României

FRF a prezentat noul echipament al naționalei României (foto: frf.ro)
FRF a prezentat noul echipament al naționalei României (foto: frf.ro)

Jucătorii Mihai Pintilii şi Dragoş Grigore şi antrenorul secund al echipei naţionale, Ionuţ Badea, au prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, noul echipament al selecţionatei României, marca Joma, care va fi folosit doar pentru partida cu Irlanda de Nord, din 13 iunie.
Echipamentul principal al echipei naţionale este de culoare galbenă, tricoul având decolteul în „v” de culoare albastru, iar pe laterale o dungă roşie. Pentru echipamentul de rezervă s-a folosit acelaşi model, dar culoarea predominantă este roşu.
Componenţii echipei naţionale vor folosi echipamentul prezentat miercuri doar la partida cu Irlanda de Nord, din 13 iunie, ulterior urmând a fi creat un model nou, cu un design ales de Federaţia Română de fotbal.
„Este o relaţie pe care dorim să o construim pe termen lung, de aceea vom fi alături cel puţin până în 2018, acoperind campaniile de calificare şi turneele finale, unde trebuie să fim prezenţi cu echipa naţională. Joma este sponsorul tehnic al tuturor reprezentativelor, de la Under 15 până la seniori, inclusiv futsal sau fotbal pe plajă”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, citat de Mediafax.
Conform unor surse federale, FRF va primi în fiecare dintre cei patru ani de contract produse în valoare de 720.000 de euro pentru toate reprezentativele şi o sumă de 480.000 de euro cu titlu de sponsorizare. Valoarea bonusurilor de performanţă pentru toţi cei patru ani de contract se ridică la 600.000 de euro.
Pe 31 decembrie 2014 s-a încheiat ultimul contract al federaţiei cu sponsorul adidas, după o colaborare de 45 de ani, naţionala României evoluând pentru prima dată în tricoul producătorului german la Cupa Mondială din Mexic, în 1970.
În Liga I, Joma furnizează echipament sportiv pentru CFR Cluj, ASA Târgu Mureş şi CS Universitatea Craiova, fiind de asemenea sponsor al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF şi a naţionalei de minifotbal.
Compania spaniolă este sponsor al mai multor echipe naţionale, Honduras, Nicaragua, Trinidad Tobago, Kenya, Kîrgîstan, Uzbekistan şi Bangladesh, în Europa doar selecţionata Bulgariei având un contract cu Joma.
Partida Irlanda de Nord – România, din Grupa F a Campionatului European din 2016, se va disputa pe 13 iunie, pe stadionul „Windsor Park” din Belfast, de la ora 21.45. După disputarea a cinci etape din grupă, România se află pe primul loc, cu 13 puncte, iar Irlanda de Nord se află pe poziţia a doua, cu 12 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS