10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa României de Fed Cup va înfrunta Cehia în sferturile de finală ale Grupei Mondiale

Echipa României de Fed Cup va înfrunta Cehia în sferturile de finală ale Grupei Mondiale

Echipa României de Fed Cup va înfrunta reprezentativa Cehiei în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, informează b1.ro. Astfel, Halep, Begu, Mitu, Dulgheru şi Niculescu vor înfrunta o campioană en-titre în meciul de calificarea pentru accederea între primele patru naţiuni.

Din echipa Cehiei fac parte nu mai puţin de 3 jucătoare care sunt în Top 15, Petra Kvitova, Lucie Safarova, calificată în semifinale la Roland Garros, şi Karolina Pliskova.

„Este cel mai greu adversar posibil din două motive. În primul rând, Cehia este câştigătoarea ultimelor două ediţii şi calificată pentru finala din acest an. Apoi, dispune de două jucătoare ale momentului, Petra Kvitova şi Lucie Safarova. Chiar şi Pliskova este aproape de Top 10”, a declarat pentru Prosport George Cosac, președintele Federației Române de Tenis. „Jucăm acasă şi avem şi noi o echipă puternică, echilibrată. Încă de anul trecut, din Ungaria, am spus că România a ajuns la o valoare care îi permite să stea la aceeaşi masă cu toate forţele mondiale”, a mai declarat Cosac.

Celelalte trei sferturi de finală sunt: Germania – Elveţia, Franţa – Italia, Rusia – Olanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS