21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - S-a tras cortina în Liga I. CSU Craiova a încheiat pe locul cinci

Fotbal – S-a tras cortina în Liga I. CSU Craiova a încheiat pe locul cinci

Bawab (la minge) a fost cel mai bun om al Craiovei în partida cu CFR Cluj (foto: Alexandru Vîrtosu)
Bawab (la minge) a fost cel mai bun om al Craiovei în partida cu CFR Cluj (foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova s-a impus astăzi, scor 3-0, pe stadionul „Extensiv”, în fața formației CFR Cluj, acesta fiind ultimul meci al etapei a 34-a, ultima din sezonul 2014/2015 din Liga I.

Alb-albaștrii au deschis scorul în minutul 49, prin Thaer Bawab, care a reluat cu capul de la doi metri o minge respinsă în față de Remo, după o reluare a lui Izvoranu. Gruparea din Bănie și-a majorat avantajul în minutul 65, Rocha a centrat de pe partea stângă, iar Băluță a reluat cu capul, imparabil, sub bară, de la șapte metri. Rezultatul final l-a stabilit Thaer Bawab, care l-a lobat pe portar de la 12 metri (’82).

CS Universitatea: Bălgrădean – Achim, Acka, Izvoranu, Vătăjelu – Mateiu, Madson (’58, Brandan) – Băluță (’77, Bancu), Bawab (’83, Curelea),  Rocha – Herghelegiu. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârțu.

CFR Cluj: Remo – Lopes, Larie, Carp, Malico – Petrucci (84, Ene), Veres – Chanturia (’64, Jazvici), Păun, Negruț (’75, Carter) – Pinto. Antrenor: Francisc Dican.

Cartonașe galbene: Rocha, Mateiu / Larie, Lopez, Vereș, Carp.

Au arbitrat: Cătălin Popa – Marius Nicoară, Imre Bucsi.

Observatori: Dan Potocianu, Marian Dorobanțu.

În urma acestei victorii, CS Universitatea Craiova a încheiat ediţia de campionat pe locul cinci.

 

Săndoi: Locul cinci este onorabil pentru o nou promovată

 

La finalul partidei, antrenorul CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a declarat că elevii săi au câştigat meritat cu ardelenii şi i-a felicitat pentru locul cinci ocupat la final de sezon.

„Astăzi am reuşit să mai şi marcăm din ocaziile pe care le-am avut spre deosebire de jocul cu Ceahlăul. Ca să fiu sincer, nu ştiu dacă am avut un număr mare ca la Piatra Neamţ, dar vedeţi cum este fotbalul? Astăzi am câştigat de o manieră categorică, iar acolo am pierdut. Poate de asta e şi frumos fotbalul. Până la urmă, şi prin evoluţia de astăzi, una bună, pe alocuri foarte bună, am reuşit să terminăm pe un loc cinci, care din punctul nostru de vedere este un loc onorabil pentru o nou promovată. Este adevărat că am avut o perioadă cu rezultate fantastice şi era normal ca după să vină şi o cădere şi în exprimarea echipei şi în rezultatele pe care le-am avut. Mă bucur că astăzi am făcut o partidă bună şi nu neapărat că ar conta ultima impresie. Ne-am confruntat şi cu probleme, pentru că aţi văzut ce înseamnă un Brandan în echipă, ne-a lipsit în ultima perioadă şi s-a văzut în rezultate. Vreau să-i felicit pe jucători pentru tot ce au reuşit în campionat, pentru modul cum s-au pregătit antrenament după antrenament. Greşeli toată lumea face şi o să mai facă, dar merită felicitări pentru că s-au dăruit la toate partidele pe care le-am avut”, a declarat Emil Săndoi, vorbind şi despre planurile de viitor: „O să ne mai întâlnim cu conducerea şi o să stabilim o strategie pentru campionatul următor. Dacă acesta a fost un campionat destul de dur, cu şase echipe care au retrogradat, sunt convins că şi campionatul următor, având în vedere schimbarea regulamentului cu play-off şi play-out, va fi iarăşi foarte dificil. Cu toţii ne dorim rezultate din cele mai bune, dar vom vedea dacă vom reuşi să jucăm în cupele europene. Noi vom face tot ce depinde de noi să ne bucurăm la finalul campionatului viitor, aşa cum ne bucurăm şi acum”.

Cârţu: La CS Universitatea este un grup super de băieţi

 

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a afirmat la conferinţa de presă că este mulţumit de clasarea din acest sezon. „Ştiam că o victorie ne poate urca pe locul cinci, acesta a fost şi scopul nostru să încheiem sezonul onorabil. Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât a fost un succes clar. I-am felicitat pe băieţi pentru acest parcurs, sunt mulţumit de ceea ce au făcut în acest sezon. La acest meci, CFR Cluj nu putea nici să urce, nici să coboare de pe poziţia a treia. Nu vreau să supraevaluăm, dar nici să subestimăm această victorie. Dar suntem mulţumiţi că am obţinut-o. De două săptămâni tragem ori numai pe lângă bară, ori apără portarul. Până acum ne-a lipsit şansa, dar a venit acum, când a scăpat portarul mingea, apoi am gestionat bine avantajul şi ne-am desprins. La CS Universitatea este un grup super de băieţi, de aceea am şi subliniat că vreau să fie menţinut şi în plus să se aducă doar doi-trei jucători care să-i sporească valoarea. Nu au existat certuri, greşeli ale întregului grup, ci doar greşeli individuale, care se întâmplă o dată la zeci de meciuri din cauza oboselii, a stresului“, a spus tehnicianul alb-albaştrilor. „Înaintea noastră în clasament sunt echipe pe care personal le apreciez, consider că este o ierarhie corectă. Nu pot fi supărat că CFR sau ASA sunt înaintea noastră, sunt echipe cu pedigree. Locul cinci este corect şi binemeritat pentru o echipă care a pornit practic de la zero. Şi crează premise, putem spera la anul la o comportare şi mai bună. Primul obiectiv va fi play-off-ul şi, în funcţie de cum ne vom clasa vom vedea în iarnă cum trebuie să acţionăm pentru a-l atinge“, a completat Sorin Cârţu.

Bawab: Mă simt apreciat la Craiova

 

Atacantul Thaer Bawab a fost premiat de suporterii craioveni cu trofeul „Cel mai frumos gol“, decernat pentru reuşita sa din partida cu Rapid, din tur, iar iordanianul a intrat foarte motivat în meci, reuşind să înscrie de două ori. „Mă simt apreciat la Craiova. Le mulţumesc suporterilor pentru trofeul acordat pentru ’Cel mai frumos gol’. Trebuie să fim bucuroşi toţii astăzi pentru victorie şi pentru locul cinci pe care am urcat. La cum am început campionatul nu ştiu cine spera la locul cinci. E adevărat, la un momentdat am fost foarte aproape de podium, dar au venit acele rezultate atunci… A fost şi decizia UEFA, s-a simţit şi lipsa lui Brandan, care împinge practic jocul. Una peste alta, trebuie felicitat tot colectivul pentru acest sezon, iar în următorul să urcăm şi mai sus“, a declarat Thaer Bawab.

Un alt jucător premiat de comunitatea suporterilor a fost Bogdan Vătăjelu, el fiind în opinia fanilor „Cel mai bun jucător”. „E un trofeu frumos, zici că am câştigat Liga Campionilor. La mulţumesc suporterilor pentru susţinere şi apreciere”, a comentat Bogdan Vătăjelu.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0005

_DSC0006

_DSC0008

_DSC0010

_DSC0016

_DSC0020

_DSC0021

_DSC0023

_DSC0025

_DSC0027

_DSC0029

_DSC0034

_DSC0035

_DSC0038

_DSC0045

_DSC0048

_DSC0054

_DSC0055

_DSC0057

_DSC0058

_DSC0063

_DSC0065

_DSC0066

_DSC0069

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS