6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM, la o victorie distanță de locul cinci

SCM, la o victorie distanță de locul cinci

Irina Lazarin (la minge) și colegele sale pot încheia sezonul pe un nesperat loc cinci (foto: Claudiu Tudor)
Irina Lazarin (la minge) și colegele sale pot încheia sezonul pe un nesperat loc cinci (foto: Claudiu Tudor)

Handbalistele de la SCM Craiova, revelația acestui sezon în Liga Națională, sunt foarte aproape de locul cinci. Oltencele au egalat marți situația în disputa cu Dunărea Brăila (1-1), după ce s-au impus pe teren propriu, cu scorul de 26-24 (16-15). În această fază se joacă după sistemul „cel mai bun din trei meciuri“, iar jocul decisiv se va disputa astăzi, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă.
SCM a făcut marți o repriză secundă foarte bună, iar portarul Ionica Munteanu a prins din nou o zi foarte bună, având multe intervenții salvatoare. Jucătoarea convocată de curând la naționala României pentru barajul cu Serbia a ținut să evidențieze faptul că întreaga echipă a contribuit la victorie: „Echipa a câștigat meciul, nu doar eu. Cel mai important este că am egalat situația, dar jocul important este următorul, pentru că dacă nu vom câștiga, munca de azi a fost în zadar. Sunt convinsă că adversarele nu se vor da la o parte și își vor juca șansa“, a spus Ionica Munteanu la finalul jocului cu Dunărea Brăila.
Antrenorul Gheorghe Sbora speră într-un meci la fel de bun și astăzi: „Marți a fost un joc în care până la urmă am realizat ce ne-am dorit, în sensul că să mai aducem spectatori la sală joi, când sperăm să facem un meci cel puțin ca anteriorul, și ca rezultat, și ca prestație. Le mulțumim fetelor pentru dăruire. Ionica Munteanu este parte din echipă. Am rezolvat jocul pe o apărare mult mai bună, mingile au ajuns mai greu la nivelul ei, ceea ce a ușurat sarcina portarului. Repriza a doua a fost net în favoarea noastră și cu anumite precipitări din partea adversarului am câștigat“. În partida de marți, pentru SCM Craiova au marcat următoarele jucătoare: Tiron (8 goluri), Tomescu (2), Zamfirescu (1), Tănasie (4), Eidem (2), Apipie (3), Lazarin (1), Florica (1) și Cioaric (4).
La meciul de marți a asistat și antrenoarea Simona Gogârlă, despre care se spune că ar fi o variantă pentru SCM Craiova în sezonul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS