17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Dan Petrescu, dorit la CSU? (UPDATE)

Fotbal – Dan Petrescu, dorit la CSU? (UPDATE)

Dan Petrescu ar fi dorit de finanțatorii CSU Craiova
Dan Petrescu ar fi dorit de finanțatorii CSU Craiova

Seria meciurilor proaste făcute de CS Universitatea Craiova în retur a dat naștere multor zvonuri în ultimul timp, presa centrală vehiculând ideea înlocuirii cuplului de antrenori Emil Săndoi – Sorin Cârțu, în mandatul căruia s-a reușit mai mult decât salvarea de la retrogradare. Despărțirea, care ar urma să se producă după jocul de sâmbătă, cu CFR Cluj, nu ar avea loc doar din pricina înfrângerilor cu FC Brașov, FC Botoșani, CSMS Iași și Ceahlăul, ci și din cauza unui conflict apărut între Cârțu și delegatul echipei, Emil Pieleanu, unul dintre apropiații finanțatorului Mihai Rotaru.
Contactat telefonic, antrenorul alb-albaștrilor, Emil Săndoi, a afirmat că nu are cunoștință despre despărțirea de CS Universitatea Craiova, cu care mai are contract până în vara anului 2016, la fel ca și Sorin Cârțu. „Nu știu nimic despre plecarea noastră. Nu am discutat niciodată despre așa ceva cu finanțatorii. Chiar mai devreme am vorbit cu Sorin despre programul de vară al echipei și despre chestiuni legate de meciul de sâmbătă. Noi pregătim partida cu CFR Cluj, pe care sper să o câștigăm”, a declarat Emil Săndoi, pentru GdS.

„Mi-au ajuns cinci luni de pauză”

Conform Digi Sport, finanțatorii CSU ar fi testat „terenul” în privința lui Victor Pițurcă și, mai nou, Dan Petrescu ar fi preferat pentru banca tehnică de la CS Universitatea Craiova, mai ales că „Bursucul” este liber de contract.
„Nu vine Victor la Craiova. Cel puțin nu acum. Va continua la arabi, la Al Ittihad”, a declarat un apropiat al fostului selecționer, pentru GdS.
„Acum se termină campionatele peste tot și e normal ca toți să aștepte finalul. Cei care caută antrenori, evident. Am contacte din cinci țări diferite, oferte există. Dar, dacă nu se va concretiza nimic, evident că aș lua o echipă și din România, pentru că mi-au ajuns cinci luni de pauză. Niciodată nu am zis că nu mai vin în Liga I”, a spus recent Dan Petrescu.
Dan Petrescu (47 de ani) le-a pregătit în cariera sa pe Sportul Studențesc, Rapid bucurești, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova și Al-Arabi (Qatar).
Oficialii grupării alb-albastre nu au comentat informațiile, managerul general Felix Grigore nefiind găsit la telefon.

Update: Sorin Cârțu și Emil Săndoi sunt și rămân antrenorii Craiovei

Oficialii CS Universitatea Craiova au emis un comunicat în care au punctat faptul că Emil Săndoi și Sorin Cârțu vor rămâne în continuare strategii echipei. „Consecvența și continuitatea se numără printre atuurile oricărui club profesionist. CS Universitatea Craiova infirmă zvonurile apărute în media cu privire la iminenta despărțire de Sorin Cârțu și Emil Săndoi. De la preluarea mandatului, în septembrie 2014, staff-ul tehnic a resuscitat echipa, care a avut o ascensiune fulminantă: plecată de pe ultima treaptă a clasamentului a ajuns la un punct de podium după etapa 26. Mai mult, cu Sorin Cârțu și Emil Săndoi la cârmă, CS Universitatea a reușit o serie de 19 partide fără înfrângere, record în istoria de 67 de ani a clubului. Ultimele rezultate nu au fost cele dorite de conducere, suporteri, staff tehnic și jucători. Dar în viața oricărei echipe apar și sincope, pe care le putem depăși numai împreună. Obiectivul fixat la începutul sezonului, anume o poziționare în prima parte a ierarhiei, a fost atins.
Clubul nostru anunță că nu s-a pus în niciun moment problema unei schimbări a băncii tehnice. Sorin Cârțu și Emil Săndoi au creditul Consiliului de Administrație al CS Universitatea Craiova”, se arată în comunicatul postat pe csuc.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS