16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCristi Bălgrădean: Cum să jucăm la pariuri?

Cristi Bălgrădean: Cum să jucăm la pariuri?

Bălgrădean îşi doreşte să termine cu CSU pe locul cinci
Bălgrădean îşi doreşte să termine cu CSU pe locul cinci

Portarul echipei CS Universitatea Craiova, Cristi Bălgrădean, a vorbit cu GdS despre ultimele rezultate ale alb-albaștrilor, punctând că nu a jucat nimeni la pariuri sportive, așa cum i-au acuzat câțiva dintre fani pe diferite site-uri. „Pufi“ a recunoscut că evoluțiile oscilante au început odată cu primirea verdictului negativ de la UEFA, legat de dreptul de participare în cupele europene, dar că el și colegii săi au încercat să termine sezonul pe podium. Bălgrădean îi roagă pe fani să vină într-un număr cât mai mare la meciul de sâmbătă cu CFR Cluj și să sărbătorească împreună ultima victorie din acest an competițional, pe care-l consideră bun ținând cont de cum începuse.
GdS: Ce s-a întâmplat la Piatra Neamț, pentru că nimeni nu se aștepta la o înfrângere?
Cristi Bălgrădean: Așa este, nimeni nu credea că se va termina așa meciul. Am avut foarte multe ocazii,
le-am ratat cu nonșalanță, iar ei au reușit două goluri norocoase. Am avut meciul în mână, 1-0 la pauză, apoi am avut ocazii să ne desprindem, dar nu am făcut-o. Ne pare rău că am pierdut.
GdS: Unii dintre suporteri au început să creadă că vânați cotele mari de la casele de pariuri…
C.B.: Asta e o prostie și se întâmplă numai la noi, în România. Cum să jucăm la pariuri? Dacă învingi într-un meci se spune că l-ai cumpărat, iar dacă îl pierzi, lumea zice că l-ai vândut… Credea cineva că o să întoarcem rezultatul la Rapid? Și, totuși, am învins. Ce, rapidiștii au jucat la pariuri? Ei și-au jucat ultima șansă de a rămâne în Liga I. Sau acum, cu Ceahlăul, când am luat gol în minutul 90? Păi luam gol în minutul 60 sau 70, nu la ultima fază. E o tâmpenie să se creadă că jucăm la pariuri. Suntem curați și ne-am dorit să câștigăm de fiecare dată când am intrat pe teren.
GdS: Cum explici regresul din ultimul timp?
C.B.: Trebuia să vină odată și odată. Nu puteai să mergi până în etapa 34 fără înfrângere. Am avut acel eșec cu ASA Târgu Mureș, acolo s-a rupt șirul rezultatelor pozitive. După, am remizat cu Dinamo și Chiajna, am făcut jocuri bune, dar am pierdut cu Brașovul, unde am jucat mai slab, la fel și la Botoșani. Cu Iașiul am jucat mai bine, dar am pierdut pe o greșeală personală. Se întâmplă, oricine poate să greșească. Și eu pot să o scap în poartă, Doamne ferește! Sau, cum s-a întâmplat cu Kay sau cu Acka la Rapid… La unii se văd mai mult greșelile, la alții mai puțin. Și la oamenii mei, când au ratat la Piatra Neamț singuri cu portarul, tot greșeli le-am putea numi. Am avut oscilații în evoluții, am bătut la Rapid, iar acum am pierdut cu ultima clasată, chiar dacă rezultatul este mincinos.

„A fost un an bun pentru noi“

GdS: Cum este atmosfera la echipă? Cum abordăm meciul cu CFR Cluj?
C.B.: Toți suntem supărați, nu ne-a picat la nici unul bine această înfrângere cu Ceahlăul. Trebuie să ne revenim, mai avem un meci de jucat, pe care sperăm să-l câștigăm și să ne bucurăm împreună cu suporterii noștri pentru ultima victorie din acest sezon. Cred că, per total, a fost un an bun pentru noi, pentru că atunci când am venit la echipă alături de trei-patru jucători, plus nea Emil și nea Sorin, eram pe ultimul loc și toată lumea era bucuroasă dacă ne salvam de la retrogradare. Acum suntem pe locul șase, depinde de noi să rămânem acolo, ne mai trebuie un punct ca să nu ne depășească Dinamo. Putem chiar să terminăm pe locul cinci dacă Petrolul va pierde la Chiajna, și Concordia trebuie să bată ca să se salveze de la retrogradare, deci am făcut lucruri bune.
GdS: Se simte cumva un „aer“ de vacanță în sânul echipei?
C.B.: Nu, nici vorbă. O să ne concentrăm asupra acestui meci, să-l câștigăm și să încheiem anul cu o victorie. După acest joc sau poate chiar în zilele următoare vom avea și noi o discuție cu cei din conducere, ca să vedem și ce se va întâmpla de la vară. Oricum, vacanța va fi foarte scurtă, reunirea va avea loc pe 10 sau 12 iunie maximum. O să ne antrenăm pe plan local vreo patru-cinci zile, timp în care vom efectua și vizita medicală, apoi vom pleca într-un stagiu în Austria din câte am înțeles.
GdS: Ce le transmiți fanilor înainte de jocul cu CFR Cluj?
C.B.: Vrem să fie alături de noi la ultimul joc acasă, sperăm să-i bucurăm cu o victorie, să fim o mare familie. Sperăm să terminăm pe locul cinci, se putea și mai bine, dar să nu uităm cât de mult am muncit ca să obținem seria aceea incredibilă de 19 meciuri fără înfrângere și să scăpăm de retogradare. La un moment dat, eram în cărți și pentru un loc de Liga Europa, dar…
GdS: Cum vezi sezonul viitor?
C.B.: Mai bun, dar depinde foarte mult dacă vor mai veni jucători. Dacă va rămâne același nucleu, cred că vom face o figură cel puțin la fel de frumoasă. Dacă vor fi cooptați și alți jucători de valoare, va fi și mai bine. Ne dorim să participăm în cupele europene, am spus asta de când am venit la Craiova. Din păcate, nu s-a putut încă de anul acesta, nu am primit acea licență și, sincer, a contat și asta în ultimele evoluții. Noi tot am susținut în presă că nu ne afectează decizia UEFA, dar realitatea este alta, pentru că motivația nu a mai fost aceeași, oricât ne-am dorit noi să terminăm pe podium. E bine că nu mai avem probleme pentru ediția viitoare, trebuie să jucăm în play-off și sperăm că vom prinde un loc de cupă europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS