10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPătrașcu: Urcăm pe podium din doi în doi ani

Pătrașcu: Urcăm pe podium din doi în doi ani

Craiovencele (în albastru) nu au mai reuşit să ia medalie
Craiovencele (în albastru) nu au mai reuşit să ia medalie

Echipa feminină de fotbal Real Craiova a încheiat campionatul național pe locul patru, după ce anul trecut oltencele cucereau medalia de bronz.
Antrenorul Sorin Pătrașcu a spus ieri că elevele sale s-au obișnuit să urce pe podium din doi în doi ani. „În șapte ediții de campionat în prima ligă am obținut patru medalii. Anul trecut am luat bronz, anul acesta a trebuit să ne mulțumim cu locul patru. Nu am ținut pasul cu echipele de valoare precum Cluj, Târgu Mureș și Prundul Bârgăului, ale căror jucătoare beneficiază de masă, cazare și prime de joc. Noi am avut un lot restrâns, numeric și valoric. Consider că ne-am îndeplinit obiectivul, prin faptul că am intrat în play-off, între primele patru formații din țară, din cele 22 de echipe care participă în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal“, a explicat ieri pentru GdS Sorin Pătrașcu.
Fotbalistele craiovene au disputat duminică ultimul meci oficial, cu Heniu Prundul Bârgăului, pe terenul din comuna doljeană Braloștița. Având multe probleme de lot, fetele de la Real au fost învinse cu 4-0 (1-0) de echipa care a cucerit medalia de bronz.

„La ultimul meci nu am putut beneficia de aportul tuturor jucătoarelor, deoarece nu am avut bani să le plătim drumul să le aducem aici pe Andreea Tomescu, Iulia Niculescu și Andreea Cojocaru. Alte patru fete au venit în ziua meciului de la turneu de la Timișoara, unde au participat cu echipa liceului, iar portarul de rezervă, Ionela Dincă, s-a accidentat la încălzire și a fost transportată la spital, unde i-au băgat piciorul în ghips”, a povestit Sorin Pătrașcu.

11179941_1617475951830970_3558975873404431256_n

Banchet cu tort în formă de teren de fotbal

După meci, fetele au participat la un banchet, la Filiași, unde au avut parte de un tort special, în forma unui teren de fotbal. „Le mulțumesc fetelor pentru ce au realizat în acest sezon. Eu și președintele clubului, Fănel Văduva, suntem singurii care susținem echipa și cred că acest banchet este o mică recompensă pentru jucătoare. Fetele s-au simțit bine, iar un avocat, Bogdan Grigore, ne-a făcut un frumos cadou, un tort în formă de teren de fotbal“, a completat antrenorul echipei Real Craiova. Acesta speră că în pauza competițională va reuși să aducă la echipă încă cinci-șase jucătoare valoroase, pentru că în campionatul următor din Superligă obiectivul va fi tot cucerirea unei medalii. În luna iulie, fotbalistele craiovene ar urma să dispute două amicale cu o formație de prima ligă din Bulgaria, iar după 15 august acestea ar putea beneficia de un cantonament. Lotul care a evoluat pentru Real în acest sezon cuprinde jucătoarele: Iulia Niculescu, Ionela Dincă (portari), Mădălina Nicu, Georgiana Pozmac, Adriana Burtică, Andreea Tomescu, Oana Dragu, Ionela Streche, Ioana Bâscoveanu, Andreea Cojocaru, Iulia Obreja, Mituța Simion, Alina Peșu (căpitan), Roxana Dinescu, Alexandra Stan, Mihaela Stan, Ioana Manolescu, Olivia Abagiu, Ana Maria Bârdea și Alexandra Hornea. Clasamentul play-off-ului (primele patru echipe) arată astfel: 1. Olimpia Cluj – 37 puncte, 2. ASA Târgu Mureș – 29p, 3. Heniu Prundul Bârgăului – 19 p, 4. Real Craiova – 12p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS