9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEdi Iordănescu, prins în calcule

Edi Iordănescu, prins în calcule

Edi Iordănescu se bucură că a scăpat-o pe Pandurii de la retrogradare şi se gândeşte la viitor (Foto: panduriics.ro)
Edi Iordănescu se bucură că a scăpat-o pe Pandurii de la retrogradare şi se gândeşte la viitor (Foto: panduriics.ro)

Antrenorul formației Pandurii Târgu Jiu, Edi Iordănescu, a fost fericit duminică seară, după victoria obținută cu 5-2 în fața moldovenilor de la CSMS Iași, în urma căreia gorjenii s-au salvat de la retrogradare și din punct de vedere matematic. „Mă bucur enorm că ne-am salvat de la retrogradare. A fost un meci bun, spectaculos, cu multe goluri și terminăm cu o victorie acest ultim meci de pe teren propriu din campionat. Ne-am îndeplinit obiectivul. Mi-aș fi dorit să-l realizăm mai repede, dar mai bine mai târziu decât deloc și felicit întregul lot. Potențialul echipei era mult mai mare, dar am venit într-un moment dificil și mă bucur că am scos-o la capăt. Dedic această victorie familiei mele și în special lui Luca, băiatul meu, care astăzi (duminică – n.r.) a împlinit cinci ani… Nu am putut să fiu alături de el și nici mâine nu-l voi vedea, pentru că voi fi la antrenament în vederea meciului de miercuri cu Rapidul. Paradoxul e că nici la botezul său nu am fost. Eram antrenor la Steaua și am făcut o deplasare pentru un meci din Liga Europa. Antrenoratul este o meserie frumoasă, dar are foarte multe momente grele“, a spus Edi Iordănescu.
Tehnicianul de 36 de ani a punctat că și-a făcut deja un plan de bătaie pentru perioada de pregătire din vară, dezvăluind data reunirii și intenția de a susține cantonamentul în Olanda: „Am stabilit programul, pentru că știam că ne vom îndeplini obiectivul. În vacanță se va intra imediat după meciul din Giulești, iar reunirea va avea loc pe 8 iunie. Am stabilit în linii mari și cantonamentul. Sper să se semneze angajamentul și să mergem în Olanda. Vacanța este foarte scurtă, deci nu vom pierde foarte mult din punct de vedere fizic“.

Îngrijorat de pierderi

Strategul pandurilor a vorbit și despre situația fotbaliștilor din lot, temându-se că va fi nevoit să reclădească echipa din „temelii“, ținând cont că sunt foarte mulți jucători la final de contract și care intenționează să plece de la Târgu Jiu. „Roman a marcat trei goluri acum și putea să o facă de mai multe ori. Îl felicităm, a fost cel mai bun an al lui de până acum. Știu că este un interes mare din străinătate pentru el. Mi-aș dori să facă acest pas, îl merită. Noi trebuie să avem grijă în privința lotului, pentru că ne așteaptă un campionat și mai greu din prisma formatului noului sistem competițional. Pierdem foarte mulți jucători și nu ne va fi ușor. Trebuie să reclădim. Dacă e nevoie o vom face și de la zero, dar la final trebuie să avem o echipă mai puternică, mai solidă, care la anul să se bată pentru alt obiectiv, nu pentru evitarea retrogradării, pentru că nu ne face cinste. E normal să iei în calcul ofertele atunci când sunt avantajoase și pentru jucător, dar și pentru club. Sunt vremuri grele, contează și aspectul financiar. Dacă ai un jucător care are o ofertă bună, e greu să-și mai găsească o motivație ca să rămână. Problema nu este că au apărut una sau două oferte, ci faptul că sunt foarte mulți jucători aflați la final de contract sau de împrumut. Nu mă apuc să-i enumăr acum, dar trebuie să fim foarte atenți. Cea mai mare problemă pentru mine va fi timpul“, a punctat Edi Iordănescu.

„Nimeni, niciodată, nu-mi va impune jucători“

Principalul gorjenilor a afirmat că nu a definitivat lista cu jucătorii și posturile pe care vrea întăriri, pentru că nu știe exact cine va pleca, enumerând câteva posibile pierderi. „Clubul nu a făcut vreo ofertă oficială, dar eu am mai discutat cu câțiva jucători, cred că cel puțin 15. Nu putem să fim foarte exacți în întocmirea unei liste, pentru că trebuie să știm toate pozițiile unde avem nevoie de jucători, iar acum nu știm cum vor decurge negocierile dintre club și jucătorii aflați la final de contract sau de împrumut. Îmi doresc să ținem cât mai mulți jucători dintre cei pe care-i avem acum, pentru că am informații clare că patru, cinci vor pleca. Unii cred că au semnat deja cu alte cluburi. Am discutat cu Nistor și Pintilii și ar vrea să continue aici. Obiectivul pentru sezonul viitor este să fim în play-off, iar asta-i motivează, însă trebuie să fim realiști: ei sunt la mâna cluburilor care îi plătesc. În perioada următoare vom intra în contact și cu cluburile Evian și Al-Hilal. Am fost întrebat și de Paul Anton și de Viorel Nicoară, dar vom vedea ce oferte vor veni pentru ei. Eric, spre exemplu, mi-a spus că s-a înțeles cu o echipă din Asia, iar dacă pentru el va fi bine acolo, nu avem cum să ne opunem. Nu putem să aducem foarte mulți jucători din străinătate, pentru că nu-i cunoaștem și o să încercăm să transferăm mai mult din competiția internă. Pot să vă spun cu tărie că deciziile majore se iau de către oamenii care susțin acest proiect, însă în ceea ce privește selecția, eu voi fi cel care va avea întotdeauna ultimul cuvânt. Și nimeni, niciodată, nu-mi va impune jucători. Atunci când nu-mi vor mai aparține deciziile la nivelul echipei îmi voi lua geanta și voi spune la revedere“, a punctat Edi Iordănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS