10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdelina Pastor, prima medalie pentru CSM Craiova

Adelina Pastor, prima medalie pentru CSM Craiova

Adelina Pastor a fost cea mai bună atletă la 400 de metri (Foto: Cristian Barbu)
Adelina Pastor a fost cea mai bună atletă la 400 de metri (Foto: Cristian Barbu)

Atleții din Bănie au participat la sfârșitul săptămânii trecute la două competiții găzduite de stadionul „Nicolae Dobrin“ din Pitești. Este vorba despre Campionatele Internaționale de Atletism ale României (ediția a 60-a) și Campionatul Național pentru seniori (etapa 1).
Doi sportivi de la CSM Craiova au urcat pe podium la Internaționale. Este vorba despre Adelina Pastor, care a câștigat medalia de aur în proba de 400 de metri, cu timpul 53.49, și Daniel Budin, medaliat cu bronz la 100 de metri (10.69). Pentru Pastor, sportivă aflată în dublă legitimare cu CSM Timișoara, aceasta este prima medalie cucerită pentru CSM Craiova și vine la aproximativ o lună de când a semnat cu clubul condus de Sorin Manda. Adelina a dedicat succesul de la Pitești familiei sale, iubitului, dar și antrenorului său.
„Titlul de campioană internațională îl dedic mamei mele, frățiorului meu, tatălui meu, iubitului meu și nu în ultimul rând antrenorului meu. Nu a fost ziua mea cea mai bună, dar atunci când voi fi sănătoasă promit să mă revanșez“, a spus alergătoarea.
În proba de 100 de metri, la masculin, pe lângă Budin, care are dublă legitimare cu CSM Slatina, au mai luat startul alți doi alergători de la CSM Craiova, Doru Teofilescu (dublă legitimare cu Olimpia București) și Ioan Pițigoi (dublă legitimare cu Steaua București), care s-au clasat pe locurile șase, respectiv șapte.
Budin a participat și în proba de 200 de metri, dar s-a clasat pe locul cinci. Și alți sportivi de la CSM au participat la Internaționalele de atletism ale României, dar nu au urcat pe podium: Ileana Sorescu – locul patru la aruncarea discului, Ana Maria Roșianu – locul cinci la 100 m, Daniela Constantinescu – locul cinci la 1.500 m, Anamaria Sima – locul șase la 800 m și Adrian Cârnaru – locul șase la 800 metri.
Pe lângă medaliile cucerite de Pastor și Budin, alte două atlete de la cluburile oltene au luat medalii de bronz. Este vorba despre Ioana Doagă, de la CS Universitatea Craiova, care a concurat la 1.500 de metri, și Adela Bălțoi (CS Pandurii Târgu Jiu), care a luat startul la 3.000 de metri obstacole. Craioveanca Florina Pierdevară (Steaua București) a luat și ea medalie, bronz, la 800 de metri, iar în aceeași probă o altă fostă sportivă de la CS Universitatea Craiova, Adelina Tănasie, în prezent legitimată la CSM Sfântu Gheorghe, s-a clasat pe locul patru.

Au făcut record, dar nu a fost omologat

La Internaționalele de la Pitești a avut loc și un eveniment care pune Federația Română de Atletism (FRA) într-o lumină proastă. Noul record național înregistrat sâmbătă în proba masculină de ștafetă 4×100 m, 38 de secunde și 22 de sutimi, nu a fost omologat, din cauza unor probleme de cronometrare, după cum a declarat Ioan Buligă, directorul de concurs, pentru Agerpres.
Din ștafeta României au făcut parte Cătălin Câmpeanu, doi sportivi de la CSM Craiova, Ioan Pițigoi și Doru Teofilescu, dar și Petre Rezmiveș.
Recordul național în proba masculină de ștafetă este de 39 de secunde și 47 de sutimi și datează din 5 iunie 1999. Buliga a afirmat că zilele acestea Comisia de arbitri a Federației Române de Atletism se va reuni pentru a lua o decizie în acest sens.
La Campionatele Internaționale ale României, competiție dotată cu premii totale de 21.500 de euro, au participat 146 de sportivi din 17 țări, alături de tricolori participând atleți din Armenia, Belarus, Bosnia-Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Israel, Italia, Jamaica, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, SUA și Ucraina.

Pe podium și la Campionatul Național

Atleții olteni au participat și la Campionatul Național seniori, etapa 1, iar șapte dintre ei au urcat pe podium. De la CSM Craiova, Daniel Andrei s-a impus la 1.500 m, Andrei Ștefana a ocupat locul doi la 5.000 de metri, cu record personal (14 minute, 13 secunde şi 14 sutimi), iar Aurel Rotaru a ocupat locul trei la 3.000 m obstacole. Elena Moagă a încheiat cursa de 5.000 metri pe locul patru, Daniel Ion s-a clasat pe locul cinci la 3.000 m obstacole, iar Marius Bușcă s-a clasat pe locul șase la 5.000 m.
CS Pandurii Târgu Jiu a avut două fete pe podium, Andreea Pișcu (5.000 m) și Adina Amzucu (înălțime), iar din județul Vâlcea au urcat pe podium doi sportivi, Andrei Toader (CS Chimia Râmnicu Vâlcea) – locul 1 la aruncarea greutății și Ionuț Drăgușin (Liceul „Brătianu“ Drăgășani) – locul 3 la 3.000 m. La această competiție au participat 111 atleți, dintre care 29 la feminin şi 82 la masculin, din 48 de cluburi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS