11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPugilistul Gabriel Dinu este vicecampion european

Pugilistul Gabriel Dinu este vicecampion european

 

Gabriel Dinu s-a întors cu medalia de argint de la Europene
Gabriel Dinu s-a întors cu medalia de argint de la Europene

După ani de „secetă“, boxul craiovean a obţinut din nou o performanţă notabilă pe plan internaţional. Pugilistul Gabriel Florin Dinu, care are dublă legitimare, la CSM Craiova – CFR Marfă IRLU Craiova, a cucerit medalia de argint la Campionatul European pentru juniori de la Lviv (Ucraina). Dinu, sportiv pregătit de Marcel Sârba, a concurat la categoria 50 de kilograme, iar sâmbătă a disputat finala în compania unui reprezentant al ţării gazdă, Andrei Matiash, şi a fost învins cu decizie, 3-0. În semifinale, craioveanul a trecut de italianul Alesio Cangelossi, iar înainte mai câştigase alte două meciuri, eliminând un danez şi un turc.

Marcel Sîrba: „Vreau să coboare la 48 de kilograme“

„Este o performanţă foarte importantă pentru sportivul meu. Am spus înainte că este serios, ambiţios şi are şanse să ia medalie. În toamnă va boxa şi la Mondiale, dar vreau să coboare categoria, la 48 de kilograme, pentru că la 50 de kilograme sunt adversarii foarte înalţi, aşa cum a fost şi ucraineanul din finală. Din 1998, când fiul meu Alin Sîrba cucerea bronzul la categoria semigrea la Europenele din Lituania, nu am mai avut un medaliat la această competiţie importantă, iar argintul cucerit de Dinu îmi aduce mare bucurie“, a spus ieri Marcel Sîrba, care se îndrepta cu alţi sportivi spre Brăila, acolo unde se va desfăşura Cupa României la cadeţi.
Alţi doi pugilişti români, Cosmin Gârleanu (categoria 44-46 kg) şi Alberto Cristian Florin Biro (75 kg), au cucerit medalii de argint la Europenele de la Lviv.
Al doilea sportiv craiovean participant la competiţia europeană, Viorel Fâciu, de la CSM Craiova (antrenor Constantin Buzduceanu) a fost învins în primul meci.
Ucraina a obţinut cele mai multe titluri, patru, urmată de Anglia, cu două, Georgia, Danemarca, Turcia, Azerbaidjan, Irlanda, Belarus, Germania, câte unul. Ucraina a avut cei mai mulţi reprezentanţi în finale, şapte, urmată de Azerbaidjan (6), Irlanda (4), Turcia (4), România (3). La competiţie s-au aliniat 220 de sportivi din 27 de ţări, România participând cu opt boxeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS