14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCursa cu 100 de câştigători (galerie foto)

Cursa cu 100 de câştigători (galerie foto)

Cu mic, cu mare, craiovenii au făcut ieri mişcare (Foto: Lucian Anghel)
Cu mic, cu mare, craiovenii au făcut ieri mişcare (Foto: Lucian Anghel)

Indiferent că s-au clasat pe primul sau ultimul loc, participanţii de la Crosul Primăverii s-au simţit bine şi au luat o porţie de sănătate.

Aproximativ 100 de craioveni, copii şi adulţi, au participat ieri-dimineaţă, în Parcul Tineretului, la ediţia inaugurală a Crosului Primăverii, concurs organizat de Asociaţia Craiova Running Club şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj. „Înarmaţi“ cu zâmbete şi dorinţă de mişcare în natură, participanţii s-au aşezat la linia de start, nu înainte de a face încălzirea alături de fetele de la o sală de gimnastică din oraş. Cum organizatorii au spus dinainte că nu este vorba despre o cursă competitivă, scopul tuturor era acela de a se simţi bine şi mai puţin să ajungă primii la finiş. Mămicile au alergat cu copiii de mână, la fel şi tăticii, s-a alergat şi în cuplu, soţ şi soţie, dar şi grupuri numeroase de prieteni. După ce au parcurs distanţa de 2.800 de metri, concurenţii au trecut linia de sosire în aplauzele celor prezenţi.

Aurel Rotaru şi Alexia Şovar s-au impus

Aurel Rotaru a fost primul băiat care a trecut linia de sosire
Aurel Rotaru a fost primul băiat care a trecut linia de sosire
Alexia Șovar, atletă de performanță, a câștigat cursa fetelor
Alexia Șovar, atletă de performanță, a câștigat cursa fetelor

Printre cei 100 de participanţi s-au aflat şi câţiva atleţi de performanţă, ce-i drept copii şi juniori. La masculin, câştigător a fost Aurel Rotaru, iar la feminin Alexia Şovar a trecut prima linia de sosire. Ambii sunt multipli medaliaţi. „A fost plăcută cursa. Sunt bucuroasă să încurajez lumea care vrea să facă sport. Am alergat împreună cu colegele mele. În prima parte am stat toate, după care ne-am distanţat una de alta. Cunoaştem traseul, deoarece aici avem antrenamente de obicei“, a spus Alexia. Şi antrenorul ei, Mircea Alexandrescu, a luat startul, clasându-se pe locul trei. Acesta încă este activ ca sportiv, şi unul foarte bun, la categoria Masters. Primii trei clasaţi ieri, la masculin şi feminin, au fost premiaţi.

Toată lumea a primit aplauze la finiş

Maria Coita, o doamnă trecută de 50 de primăveri, a venit cu soţul la cros, spunând că sunt împreună „la bine şi la rău“. „Cursa a fost utilă, plăcută, frumoasă în general. Sunt la prima aventură de acest gen, dar sâmbăta şi duminica obişnuiesc să fac un pic de antrenament. Toată lumea a primit aplauze la finiş şi ar fi bine să se repete. Am alergat cu soţul, suntem împreună la bine şi la rău. Am alergat împreună până pe ultimii metri, dar el a trecut primul linia de sosire“.

Fructe, sucuri naturale şi masaj la finalul cursei

La finalul alergării, concurenţii au fost întâmpinaţi, la zona de hidratare, cu fructe şi sucuri naturale, iar cei care au dorit au beneficiat şi de un masaj.
Patru dintre cei mai mici participanţi, Teodora, Edi şi fraţii Mihai şi Andrei, au fost premiaţi cu torturi, oferite de o cofetărie din Bănie.
Toţi concurenţii au avut şansa să câştige un premiu, deoarece a avut loc o tragere la sorţi, iar zece persoane au primit premii în bani, câte 50 de lei. Taxa de înscriere pentru adulţi a fost de 10 lei.

Bogdan Popa: „Am văzut mulţi doritori de mişcare“

Bogdan Popa, preşedintele Craiova Running Club, s-a arătat mulţumit de cum a arătat prima ediţie a „Crosului Primăverii“. „Ne bucurăm foarte mult pentru că am văzut mulţi doritori de mişcare. Ne bucură în special participarea copiilor, pentru că ei sunt viitorul. Invităm craiovenii să facă sport în permanenţă, pentru că sportul înseamnă sănătate şi îţi dă o stare de bine. Am stabilit de la bun început că nu e o cursă competitivă, nu ne-am ghidat spre marii sportivi de performanţă. A fost o cursă pentru voie bună, mişcare, prietenie“, a spus Popa, care a încheiat prin a mulţumi pentru sprijin primăriei, Jandarmeriei, DJST şi sponsorilor.

Galerie foto realizată de Lucian Anghel:

DSC_0130

 

DSC_0132

DSC_0139

DSC_0153

 

DSC_0156

DSC_0163

DSC_0172

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS