10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - CS Universitatea Craiova, învinsă de „lanterna roșie”

Fotbal – CS Universitatea Craiova, învinsă de „lanterna roșie”

Herghelegiu a marcat la Piatra Neamț, dar punctele au ajuns în contul Ceahlăului (foto: csuc.ro)
Herghelegiu a marcat la Piatra Neamț, dar punctele au ajuns în contul Ceahlăului (foto: csuc.ro)

Formația CS Universitatea Craiova a pierdut astăzi, scor 1-2, în deplasare, în fața echipei Ceahlăul Piatra Neamț, într-o partidă contând pentru etapa a 33-a din Liga I. Gruparea alb-albastră deschis scorul prin Andrei Herghelegiu, care a șutat la vinclu de la aproximativ 14 metri, după mai multe driblinguri reușite în fața apărătorilor nemțeni (’37). Gazdele au restabilit egalitatea în minutul 69, când grecul Sialmas a trecut cu ușurință de fundașii olteni după un un-doi cu Robert Căruță și a plasat mingea pe lângă Bălgrădean la colțul lung. Nemțenii au dat dat lovitura de grație în minutul 90, Vinko Buden reluând cu capul de la șapte metri o centrare venită din corner, de pe partea dreaptă.
Ceahlăul: Barna – Markovic, Buden, Cazan, Kneif (’76, Călin) – Tăbăcariu, V. Achim, Căruță (’70, Ad. Gheorghiu) – Balint, Sialmas, Chitoșcă (’58, O. Nagy). Antrenor: Vanja Radinovic.
CSU Craiova: Bălgrădean – S. Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Băluță (’81, Bancu), Mateiu, Madson, Rocha – Cârstea (’67, Târnăcop), Herghelegiu (’76, Curelea). Antrenori: Sorin Cârțu, Emil Săndoi.
Cartonașe galbene: Căruță ’26 / Târnăcop ’82.
Au arbitrat: Andrei Florin Chivulete – Andrei Constantinescu, Adrian Ionescu; Iulian Dima.
Observatori: Patrițiu Abrudan, Romulus Chihaia.

„E incredibil cum am ratat un număr atât de mare de ocazii clare de gol. Din patru și șase metri să nu reușești să înscrii și să tranșezi jocul în favoarea ta… E greu de digerat această înfrângere. Vedeți că rezultate-surpriză au fost în returul campionatului și trebuie să recunosc că și astăzi a fost o surpriză de proporții. Nu am știut să gestionăm bine avantajul pe care-l luasem pe tabela de marcaj, pentru că am avut posibilitatea să facem 2-0 și să închidem jocul, apoi am făcut greșeli mari pe faza defensivă, de poziționare. Am ratat atâtea ocazii clare, prin Rocha, Târnăcop, Băluță, Curelea și Bancu, de nici nu mai țin minte câte au fost. E dureros că nu am reușit un rezultat bun. Voiam să obținem șase puncte din jocurile cu Ceahlăul și CFR Cluj, dar am pierdut acum și rămâne ca în ultima etapă, cu ocupanta locului trei, să încercăm să obținem victoria”, a declarat antrenorul principal Emil Săndoi.

„Nu am fost concentrați la finalizare și s-a văzut. Am avut mult ghinion. Nu aveam voie să nu facem 2-0 sau 3-0 și să stăm liniștiți, dar asta e, mergem mai departe. Toți suntem supărați. Chiar este o rușine că nu am câștigat la Piatra Neamț. Vrem să ne revanșăm în meciul de acasă cu CFR Cluj. Vom încerca să câștigăm în fața suporterilor și să încheiem sezonul cu o victorie”, a comentat atacantul Andrei Herghelegiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS