16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, mulţumită doar cu victoria în Moldova

CSU, mulţumită doar cu victoria în Moldova

Sorin Cârţu vrea să-l folosească pe Nicuşor Bancu la Piatra Neamţ şi nu concepe să nu câştige contra Ceahlăului (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Sorin Cârţu vrea să-l folosească pe Nicuşor Bancu la Piatra Neamţ şi nu concepe să nu câştige contra Ceahlăului (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a câștigat meciul cu Rapid, de la București, și a „anunțat“ astfel că a pus punct crizei în care se afla de șase runde. Suporterii fotbalului din Bănie sunt încă sceptici cu privire la reviriment și asta pentru că alb-albaștrii au practicat un fotbal bun doar în repriza a doua din Giulești, prima fiind tot mediocră. Elevii lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu au posibilitatea să lămurească dilema în partida de duminică, de la Piatra Neamț, când întâlnesc, de la ora 16.00 (Digi Sport), pe Ceahlăul, o grupare retrogradată matematic, dar care vrea să încheie campionatul cu capul sus.

Oltenii, precauți și optimiști

Directorul tehnic al grupării din Bănie, Sorin Cârțu, a declarat vineri, în cadrul conferinței de presă de dinaintea plecării spre Moldova, că nu concepe să nu contabilizeze toate cele trei puncte din meciul cu „lanterna roșie“, Ceahlăul.
„E un meci de campionat și cum noi vrem să realizăm un număr cât mai mare de puncte, este foarte important. Ceahlăul este o echipă retrogradată matematic de câteva etape și e clar că noi țintim victoria. Orice alt rezultat este un eșec pentru noi. Din punctul meu de vedere, întotdeauna un meci cu ultima clasată este unul foarte greu. La un joc de tipul ăsta avem numai de pierdut: dacă îl câștigăm, toată lumea spune că era normal, în schimb orice alt rezultat este o mare rușine. Este o partidă căreia îi dăm o mare importanță și vreau să văd acest lucru din partea jucătorilor, să conștientizeze asta. Am stat de vorbă cu băieții și la începutul acestei săptămâni, le-am explicat exact ceea ce vă spun și vouă și așa cum i-am văzut la ultimele meciuri cred că ei conștientizează ce trebuie să facem la această partidă și în acest sfârșit de campionat“, a spus Cârțu, explicând și absențele din lot: „Bawab este suspendat, Dumitraș este operat. Tot din cauza unei accidentări am renunțat și la Briceag, dar o să meargă și Pablo Brandan cu noi și o să vedem dacă putem să ne bazăm pe el câteva minute sau nu. E bine să reintre în atmosfera și spiritul echipei. Sper să am posibilitatea și să-l redebutez pe Bancu. Titular nu se pune problema să intre, vreau să-l bag pe parcurs, ca revenirea să fie făcută treptat. În rest nu sunt probleme, trebuie să jucăm cu ce avem la dispoziție“.

Bancu: Sunt pregătit să redebutez

Prezent la întâlnirea cu reprezentanții mass-media, mijlocașul Nicușor Bancu a afirmat că se simte pregătit să revină pe teren, că nu mai resimte dureri după fractura suferită în iarna trecută și că nu-i este teamă să participe la clinciurile cu adversarii.
„Sunt pregătit să redebutez. Aștept momentul ăsta de foarte mult timp. Antrenorii și colegii m-au încurajat în toată perioada de covalescență și acum sunt ok. Pentru mine a trecut foarte greu acest timp, dar cu ajutorul echipei și a celor care s-au ocupat de recuperarea mea am reușit să revin foarte repede. Se vorbea că pot să aștept și un an, dar am revenit în șase luni, ceea ce este foarte bine. Nu mi-e teamă să bag piciorul la minge, la dueluri, dar când voi intra pe teren într-un joc oficial nu știu cum mă voi simți. Am jucat miercuri în Cupă pentru echipa a doua, contra Viitorului Cârcea, și m-am simțit foarte bine, nu am avut nici o teamă. Chiar am jucat 90 de minute… Mi-aș dori să marchez cu Ceahlăul, dar important este să câștige echipa“, a afirmat Nicușor Bancu.

Cârțu, bucuros pentru CFR Cluj

Strategul CS Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, a comentat și verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în cazul litigiului dintre CFR Cluj și FRF, ardelenii primindu-și cele 24 de puncte înapoi, fapt care a „dereglat“ atât lupta pentru retrogradare, cât și cea pentru locul trei, în care este implicată și echipa sa.
„Nu vă așteptați de la mine la nu știu ce comentarii legate de punctele primite înapoi de CFR. Am lucrat acolo o bună perioadă, am mâncat o pâine albă și nu am cum să vorbesc de rău acest club niciodată, chiar dacă noi suntem afectați direct, ținând cont că luptăm pentru locul trei. Mă bucur pentru CFR, pentru că ar fi însemnat un faliment complex al clubului, iar una peste alta, a făcut niște lucruri foarte frumoase pentru fotbalul românesc. Au jucat în grupele Ligii Campionilor, au făcut un stadion foarte frumos și era păcat ca o echipă de tipul CFR-ului să dispară. Decizia asta ne-a luat din șansa de a ocupa locul trei, dar având în vedere ce înseamnă CFR Cluj ca și club, nu trebuie să fim supărați. Noi nu am pierdut acum șansa de a prinde podiumul, ci în jocurile de acasă, când am acuzat starea terenului în primele meciuri, greșelile de arbitraj din partidele cu Astra – penalti neacordat, cu FC Brașov la fel, cu Chiajna, plus prostiile pe care le-am făcut și noi, cum s-a întâmplat cu CSMS Iași. Deranjul mare a fost făcut la retrogradare… La anul va fi un campionat mai interesant, a intrat și Timișoara, sunt niște poli importanți în centrul țării, ASA Târgu Mureș și CFR Cluj, noi, Dinamo, Steaua… Va fi un campionat frumos“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS