10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportClaudia Ștef și-a luat bilet pentru Rio!

Claudia Ștef și-a luat bilet pentru Rio!

Stef Caludia

Atleții de la CSM Craiova par sportivii români cei mai grăbiți să ajungă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. După ce, luna trecută, maratonistul Marius Ionescu obținea calificarea la competiția supremă care va avea loc anul viitor în Brazilia, ieri, altă sportivă titrată de la clubul condus de Sorin Manda a realizat baremul pentru JO. Este vorba despre mărșăluitoarea Claudia Ștef (foto), care a luat startul la Cupa Europei de la Murcia (Spania), iar timpul cu care a încheiat distanța de 20 de kilometri – o oră, 34 de minute și 31 de secunde – i-a adus calificarea la Rio.
„Sunt fericită! Mi-am realizat baremul pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Azi am fost propriul meu adversar, m-am luptat cu timpul și cu mine și a câștigat dorința de a ajunge la Rio. Mi-am învins propriile slăbiciuni. Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături și mi-au susținut «nebunia»“, a spus Claudia, la scurt timp după terminarea cursei în care a ocupat locul 26.
Ajunsă la 37 de ani, atleta craioveană va participa pentru a doua oară la Olimpiadă, după ce, în 2012, la Londra, încheia concursul pe locul 38. Dezamăgită de evoluția sa, Claudia spunea atunci că vrea să pună capăt unei cariere competiționale de 23 de ani. După o scurtă pauză, în care s-a dedicat mai mult antrenoratului, multipla campioană a revenit în competiții, iar la începutul acestui an a îndrăznit să-și prezinte obiectivul – calificarea la Jocurile Olimpice. Acum, că acesta s-a realizat, atleta pregătită de soțul ei, Sebastian Ștef, este conștientă că trebuie să muncească și mai mult: „Mi-am propus să ajung la Rio după Campionatul Naţional din această primăvară, unde m-am clasat pe locul doi. Sunt încântată că am reuşit să îmi ating obiectivul într-un timp scurt. Acum urmează să mă pregătesc serios pentru Rio, pentru că vreau să îmi îmbunătăţesc timpul până în vara viitoare şi să fac o figură frumoasă la Jocurile Olimpice“. Tot la concursul de ieri de la Murcia, alt mărșăluitor român a obținut calificarea la Jocurile Olimpice. Este vorba despre reșițeanul Marius Cocioran, care a încheiat cursa de 50 kilometri marș pe locul 11 și a realizat și un record național (3:55,59).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS