24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLeonard Doroftei: Oamenii din ţară m-au rugat să continuu

Leonard Doroftei: Oamenii din ţară m-au rugat să continuu

Leonard Doroftei a rămas singur pe poziţii în cadrul Federaţiei Române de Box, după ce toţi vicepreşedinţii şi-au dat demisia, iar Biroul federal a fost dizolvat
Leonard Doroftei a rămas singur pe poziţii în cadrul Federaţiei Române de Box, după ce toţi vicepreşedinţii şi-au dat demisia, iar Biroul federal a fost dizolvat

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, a mărturisit ieri, într-o conferinţă de presă, că a intenţionat să renunţe la funcţie, dar a fost sunat de către componenţii Adunării Generale şi rugat să continue chiar dacă membrii Biroului Federal au demisionat.
„A fost decizia lor să-şi dea demisia. Eu merg mai departe. Am un secretar, am dreptul de a semna, de a lua decizii. Avem alegeri pentru Biroul Federal pe 11 iunie, trebuie să facem o echipă pentru a merge mai departe. Acum conduc singur, dar e dificil. Am plecat ca o echipă, dar nu îi pot înţelege. Fiecare gândim diferit, eu am vrut să facem o nouă generaţie în box. Am vrut să-mi dau demisia, dar oamenii din ţară m-au sunat şi m-au susţinut. M-au rugat să rămân alături de ei, pentru că au nevoie de mine. Au încredere în mine şi am zis să rămân. Am un mandat de patru ani şi am spus să-l termin. Atunci oamenii vor decide dacă am făcut ceea ce trebuia pentru ei sau nu. Nu am venit că sunt cel mai deştept sau cel mai frumos. Acum încercăm din nou să facem o echipă cu care să conducem boxul“, a declarat Doroftei, citat de Mediafax.

„Vaștag nu vorbește, nu răspunde la telefon“

Oficialul FRB a precizat că nici naşul său, fostul vicepreşedinte al federaţiei, Francisc Vaştag, nu i-a precizat motivul pentru care a demisionat: „Dacă vor cere demisia mea, eu mai am un an şi jumătate până la alegeri. Eu trebuie să demonstrez în acest timp că am făcut ceva pentru federaţie. Dacă vor considera oamenii că nu sunt bun, atunci le voi strânge mâna. Dar cred că am făcut câte ceva. Nu am înţeles niciodată de ce s-au dat deoparte cei din biroul federal. Vaştag nu vorbeşte, nu răspunde la telefon. Am avut nişte conversaţii foarte scurte cu el. Aş vrea să înţeleg ceva, el e naşul meu şi l-am ascultat, dar dacă nu vine să-mi spună despre ce e vorba…“. În replică, Vaștag a precizat: „Îmi pare rău pentru Moşulică (n.r. – Leonard Doroftei), dar i-am spus de o mie de ori că nouă nu ne trebuie ceartă, nu vrem războaie, vrem să facem lucruri frumoase pentru boxeri şi antrenori! Noi pe 11 iunie nu vom candida pentru posturile de vicepreşedinte sau membru în Biroul Federal!“.

MTS a deblocat banii pentru Mondialul feminin

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a deblocat sumele aferente Federaţiei Române de Box pentru ca sportivele să poată participa la Campionatele Mondiale de tineret şi juniori de la Taipei, transportul delegaţiei fiind asigurat de o asociaţie care promovează relaţiile româno-taiwaneze. „Dacă în urmă cu ceva timp spuneam despre antrenorul Adrian Lăcătuş că nu are toată ţigla pe casă, iată că acum îi mulţumim pentru munca depusă pentru a face performanţă în boxul feminin. Lotul feminin de junioare şi de tineret va participa, în perioada 13-25 mai, la Campionatul Mondial din Taipei, Taiwan. Costul tichetelor de avion a fost suportat de asociaţia Ro-Ta. Îi mulţumim şi doamnei ministru Szabo pentru că vom avea bugetul. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu Gabriela Szabo şi cu Carmen Tocală, am primit promisiunea că se va asigura deblocarea financiară. Restul cheltuielilor vor fi suportate de minister, pentru că este o competiţie inclusă în calendarul competiţional. Doamna ministru a înţeles că avem nevoie de bani pentru a pleca. S-a deblocat bugetul pe contractul de finanţare pe care îl avem“, a declarat Doroftei. Federaţia Română de Box avea blocate sumele alocate de la bugetul MTS pentru 2015 din cauza unor nereguli descoperite în urma unui audiat financiar. Lotul României pentru Campionatele Mondiale de la Taipei este format din şapte sportive: Cristina Adomniţei (junioare, 46 kg), Cătălina Stan (junioare, +81 kg), Andreea Seni (tineret, 51 kg), Cristina Cozma (tineret, 54 kg), Angela Iordache (tineret, 57 kg), Dana Borzei (tineret, 60 kg) şi Genoveva Pascu (tineret, 69 kg).

Gală de box la Filiași

Pugiliști din zona de sud a țării au participat sâmbătă la o gală de box organizată la Filiași, cu prilejul Zilelor Orașului. Au avut loc 22 de meciuri în sala de sport a Şcolii generale nr. 1, iar publicul s-a arătat încântat de ce a văzut. „Au venit sportivi din Craiova, de la cele trei cluburi, CSM, CFR și Box Club Universitatea, CS Pandurii Târgu Jiu, Jiul Rovinari și CSM Pitești. Au fost 22 de meciuri, dar unii sportivi au rămas neîmperecheați și nu au mai boxat. A fost frumos, cu meciuri disputate. «Sufletul» evenimentului a fost Ion Dăndică, fost sportiv la CFR, care acum este profesor de sport la Filiași și își dorește să înființeze acolo o secție de box“, a declarat ieri Iulian Cărămidă, delegat general al competiției. Gala a fost arbitrată de Constantin Dumitru, Marin Bălan și Constantin Onescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS