10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCum vrea Mititelu să resusciteze FC Universitatea Craiova

Cum vrea Mititelu să resusciteze FC Universitatea Craiova

Marius Sorinel Tănasie, Adrian Mititelu, Ionuţ Teodorescu şi Ionuţ Silviu Popa au anunţat revenirea FCU în circuit (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Marius Sorinel Tănasie, Adrian Mititelu, Ionuţ Teodorescu şi Ionuţ Silviu Popa au anunţat revenirea FCU în circuit (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Membrii Asociației Știința Suntem Noi, reprezentați de președintele Marius Sorinel Tănasie, purtătorul de cuvânt, Ionuț Silviu Popa, și avocatul Ionuț Teodorescu, împreună cu Adrian Mititelu, au susținut ieri o conferință de presă în care au anunțat revenirea echipei în fotbalul românesc, mai exact în Liga a IV-a.
„Am analizat foarte bine situația existentă în acest moment în fotbalul craiovean, conjunctura creată odată cu apariția acestei echipe-fantomă care bântuie campionatul Ligii I și nu trebuie să abandonăm lupta și să ne recunoaștem învinși. De aceea, am hotărât împreună cu Asociația Știința Suntem Noi să dăm un nou început și să creăm o nouă eră pentru FC Universitatea Craiova. Am realizat că FC Universitatea este un club popular, care se bazează pe dragostea și simpatia atâtor olteni și nu numai și niciodată o persoană nu se va impune ca patron, pentru că trebuie să arunci cu bani de ordinul zecilor de milioane ca să poți să te impui. O să pornim din Liga a IV-a. Sper ca în trei ani să fim în Liga I, să jucăm cu CSU. O să fie stadionul deschis și pentru noi, iar craiovenii au de ales. S-ar putea ca oamenii din Craiova să aleagă CSU, nu-i nici o problemă, ne supunem dorințelor lor și noi mergem înainte. Noua societate comercială, U Craiova SA, este continuatoarea de drept și de fapt a clubului FC Universitatea Craiova. Vechea Fotbal Club U Craiova SA, societate aflată în faliment, avea în actul constitutiv o anumită prevedere, pe care o citez: în caz de dizolvare, titularii mărcii Fotbal Club Universitatea Craiova pot constitui o nouă structură sportivă în condițiile legii în vederea asigurării continuității sportive. Prin urmare, titularii mărcii de la OSIM, marca-mamă, au venit cu aport de capital la această marcă și au înființat U Craiova SA. Este o societate nouă, pe care am înființat-o în 2013 (…) Continuitatea juridică este beton armat“, a punctat Adrian Mititelu.

Suporterii vor avea 25 de procente

Fostul finanțator al grupării din Bănie a explicat cum va funcționa noua societate și a punctat că își dorește ca în viitor clubul să fie gestionat doar de suporteri.
„În prezent, 75% dețin eu, prin copiii mei, care sunt asociați la SC Comunitatea Investitorilor SRL, care deține 75% din acționariatul U Craiova SA, 25% îl are Comunitatea Suporterilor FCU, o asociație înființată de mine cu mult timp în urmă, iar aceste acțiuni le va prelua Asociația Știința Suntem Noi în următoarele zile. În maximum trei săptămâni o să venim în fața dumneavoastră cu un angajament făcut din partea mea și a acționarilor și a societății care deține 75% cu privire la transferul celorlalte procente din acționariat în mai multe trepte către Asociație, pe măsură ce membrii acesteia cresc. Vreau ca în următorii trei ani, odată cu parcurgerea eșaloanelor inferioare, Asociația Știința Suntem Noi să ajungă la 50.000 de membri fondatori și să devină acționari majoritari ai FCU. Vreau ca acest club să fie sub controlul suporterilor. La trei ani să își voteze conducătorul și nu mai pot să mârâie, să conteste… Cine e bun rămâne, cine nu pierde mandatul. Dacă un club are 50.000 de membri asociați, fie și pe sume simbolice, va fi un club foarte puternic. Nu va trăi neapărat din acea cotizație, ci din faptul că va fi un club cu o audiență foarte mare și sponsorii vor vrea să colaboreze. O să-mi păstrez un drept de veto“, a afirmat Mititelu.
„La următorii 10.000 de suporteri care vor fi în cadrul Asociației vom prelua un număr de încă 10% din acțiuni, la 30.000 de membri vom prelua 40% din pachet, urmând ca la 50.000 să obținem pachetul majoritar de 55% din cadrul societății. În următoarea perioadă vom asigura și administrarea, și managementul echipei de fotbal, cel puțin în următorul an. Săptămâna aceasta vom ridica și Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) și ne vom înscrie în Liga a IV-a“, a spus avocatul asociației, Ionuț Teodorescu.
„Asociația a ajuns la 1.000 de membri și avem încredere că într-un timp relativ mediu vom reuși să îndeplinim ceea ce ne-am propus. Este mult prea devreme să vă dăm nume concrete de antrenori și jucători, dar vă putem spune că avem deja promisiuni“, a completat Silviu Ionuț Popa, purtătorul de cuvânt al Asociației Știința Suntem Noi.

Ar juca pe „Extensiv“

Finanțatorul fostei FC Universitatea și-a arătat dorința ca noua echipă să evolueze tot pe „Extensiv“, în cuplaj cu CS Universitatea. „Toată finanțarea acestui club nu are nici o legătură cu mine. Eu nu am bani, știți că sunt sărac și cel puțin pentru anul care vine eu nu îi ajut nici măcar cu un leu. În schimb, îi voi ajuta pe parte juridică și am o promisiune către ei că până în vara lui 2016 le fac un teren sau două de antrenament, pe unul dintre terenurile mele de pe Calea Severinului. Deocamdată, nu o să mă apuc de el, pentru că nu am banii necesari și am și niște litigii pe teren. Echipa poate să joace fără probleme pe Extensiv și poate să se antreneze pe terenurile care rămân nedemolate de pe «Oblemenco». Stadionul Extensiv se află în patrimoniul Extensiv COM SRL, societate aflată în faliment, iar în prezent administratorul Extensivului este lichidatorul judiciar Nick PRL. Conform Legii nr. 85/2006, lichidatorul este obligat să valorifice bunurile debitoarei și nu poate să spună că îi dau dreptul lui CSU și nu-i dau lui FCU. El e obligat la prima cerere a noastră, pe aceeași sumă de bani și în aceleași condiții, să ne ofere și nouă stadionul. Dacă face altcumva e abuz. Primarul e obligat să asigure terenul și pentru noi, și pentru oricare altă grupare din Craiova. Legea îi interzice să facă discriminare. Ei zic că o să găsească altă variantă, dar eu le-am spus să înceapă de mâine demersurile oficiale“, a punctat Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS