20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova, tot în criză și scandaluri

Craiova, tot în criză și scandaluri

Lui Bawab şi colegilor lui nu le-a mers bine nici cu leul pe piept (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Lui Bawab şi colegilor lui nu le-a mers bine nici cu leul pe piept (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Apele sunt departe de a fi liniștite la CS Universitatea Craiova, care nu a reușit să-și revină pe plan fotbalistic și a reaprins conflictul cu reprezentanții FC Universitatea, fiind atacată și de CSM Vâlcea, care vrea să-i ia locul în Liga I.
Elevii lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu au evoluat sâmbătă, pe stadionul „Extensiv“, pentru prima dată cu sigla cu leul pe piept, așa cum anunța cu o zi înainte managerul Felix Grigore, dar rezultatul meciului a fost nefast, moldovenii impunându-se cu 1-0, grație reușitei lui Alexandru Crețu din minutul 76.
CS Universitatea: Bălgrădean – Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Kay (’82, Cârstea), Mateiu – Târnăcop, Bawab (’61, Ivan), Băluță (’88, Herghelegiu) – Rocha. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârțu.
CSMS Iași: Grahovac – Voicu, Ciucă, Plămadă, Badic – Mitic, Crețu – Ciucur (’90, Moisi), Onduku (’87, Braga), Bole (’46, Boșoi) – Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonașe galbene: Ciucă, Bădic, Mitic, Grahovac.
Au arbitrat: Al. Tudor – A. Oniță, G. Urzică; Ad. Ilieș.

Cârțu a dat cărțile pe față

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, nu s-a împăcat deloc cu rezultatul meciului și a recunoscut că echipei îi lipsește de mult timp un atacant veritabil, reproșându-și că nu a insistat la discuțiile purtate cu patronii în aducerea acestuia în iarnă. „Nu ne-a trădat defensiva sau ofensiva, meciul l-a pierdut întreaga echipă. Sunt supărat pentru că, în nici un caz, nu a fost un meci pe care trebuia să-l pierdem. Suntem pedepsiți de destin, trebuie să încercăm să-l schimbăm și ne zbatem pentru treaba asta. Dacă știți foarte bine punctele mele de vedere după partidele cu FC Brașov și FC Botoșani, acum s-a făcut o mare nedreptate, pentru că echipa nu a avut o prestație proastă în majoritatea timpului sau până s-a întâmplat acea fază de la gol. Reușita lor a venit dintr-o greșeală, o nimereală. Am dus de multe ori mingea în spațiul de finalizare, dar e chestie de precizie, de sânge rece, de valoare“, a spus Cârțu, la conferința de presă. „O mare parte din vină la ceea ce se întâmplă este strategia pe care am făcut-o în iarnă și îmi reproșez acest lucru, pentru că nu am fost mai vehement la discuțiile respective și mai ferm în cerințele mele. Am evitat până acum să dau niște concluzii clare, dar suntem o echipă care are mari probleme în momentul în care spațiile sunt aglomerate, pentru că avem jucători care se exprimă pe spații mari. La discuțiile acelea am cerut măcar un atacant agresiv, în așa fel încât să ne rețină baloanele în careul de 16 metri, ca să punem în valoare calitățile lui Bawab sau Rocha venind din linia a doua. Am acceptat unele idei, să-l creștem pe Ivan, să jucăm cu Herghelegiu… Sunt copii buni, de mare perspectivă, și putem să ne facem treburile cu ei, dar în lotul echipei trebuia să fie o altă concurență în zona centrală. Și mai trebuia un jucător tehnic, care să-l înlocuiască pe Bancu până revine. Am zis că nu umblu la compartimentul de fundași centrali, pentru că e greu să mai creezi automatisme și eram mulțumit de ceea ce făcuse Frăsinescu cu Acka în tur, se terminaseră și accidentările lui Izvoranu și Kay și mă bazam foarte mult pe acest cvartet. Nu-mi mai propun nimic pentru finalul campionatului, vedem ce puncte o să reușim să mai adunăm”, a completat Sorin Cârțu.
„Nu am ce reproşa fotbaliştilor, privitor la joc. Cred că doar Bălgrădean şi Achim nu au avut ocazii clare de a înscrie. E o înfrângere total nemeritată. Ne lipseşte şansa pe acest final de campionat, dar mai sunt trei etape de disputat și poate ne vom recupera punctele pierdute“, a spus la rândul său antrenorul principal, Emil Săndoi.

Mititelu are o problemă cu leul lui CSU

CS Universitatea Craiova nu stă bine nici în afara terenului de joc. O primă problemă o reprezintă folosirea siglei cu leul, pentru că Adrian Mititelu, patronul defunctei FC Universitatea, susține că elevii lui Săndoi și Cârțu au purtat-o ilegal contra Iașiului. „Cei de la CSU au comis mai multe ilegalităţi, nu numai pe asta. Ne judecăm deja cu ei în penal. Vor plăti pentru asta, mai ales că din vară eu o să reînscriu echipa. O luăm din Liga a IV-a, eu nu o să mă mai implic. Las Universitatea pe mâna Asociaţiei Suporterilor. Cei de la CSU încearcă pe ultima sută de metri să-mi fure echipa, dar nu le merge“, a declarat Adrian Mititelu, pentru prosport.ro. Mititelu are înregistrate la OSIM șase mărci: Fotbal Club Universitatea Craiova, FC Universitatea Craiova, Echipa de Fotbal Universitatea Craiova, Clubul de Fotbal Universitatea Craiova, Tricoul Oficial al Echipei de Fotbal Universitatea Craiova şi Leii din Bănie.
„Stema cu leul este înregistrată de noi la OSIM, deci o folosim legal“, declara Felix Grigore la conferința premergătoare partidei cu CSMS Iași.

CSM Vâlcea, în proces cu FRF și LPF pentru locul grupării din Bănie

O altă dispută o are pe CSM Vâlcea în calitate de reclamantă, după ce oficialii divizionarei B au deschis un proces la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane contra FRF și LPF, care are legătură cu prezența CS Universitatea Craiova în Liga I, punctând că nu a avut drept de promovare. Pe 25 mai vor începe audierile la TAS în cazul CSM Vâlcea, echipă care a terminat pe locul trei în ediția trecută a Ligii a II-a și a ratat promovarea, versus FRF şi LPF.
„Suntem încrezători că vom avea câştig de cauză. Am vorbit cu avocaţii şi ni s-a spus că avem de ce să fim optimişti. Miercuri am fost la FRF, am susţinut dosarul de licenţiere, ca să nu poată, ulterior, să ni se impute că nu am făcut acest demers. Am avut un dosar impecabil, am şi primit, de altfel, licenţa. Singurul impediment este starea de insolvenţă în care ne aflăm, dar şi alte echipe sunt în situaţia aceasta. În plus, noi sperăm să o rezolvăm pe a noastră cât mai repede“, a declarat managerul CSM Vâlcea, Lucian Munteanu, pentru prosport.ro.
Managerul CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a reacționat rapid pe pagina sa de Facebook: „CS Universitatea Craiova nu este parte în acest proces și implicit nu i se poate lua un drept (câștigat cu multă ardoare). CSM Vâlcea se judecă cu FRF și LPF, iar șansele de câștig sunt extrem de mici ținând cont de faptul că au pierdut deja de două ori pe speța asta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS