11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPeste 180 de participanți la Crosul Tineretului

Peste 180 de participanți la Crosul Tineretului

DSC_0163

Crosul Tineretului, un eveniment organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, iar pe plan local de către Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret, s-a bucurat ieri la Craiova de o participare numeroasă. Peste 180 de tineri au venit în Parcul „Nicolae Romanescu“ pentru a face mișcare. Unii și-au luat echipament sportiv, alții au preferat să alerge cei 1.300 de metri în ținuta de stradă, dar la final s-au bucurat de porția de sănătate.
La feminin, câștigătoare a ieșit atleta Elena Moagă, iar la băieți s-a impus tot un atlet de performanță, Robert Ionuț Radu.

Elena Moagă, multiplă campioană, legitimată la CSM Craiova, a dorit să treacă linia de sosire ținându-se de mână cu colega sa de grupă Ana Maria Sima. „Pentru noi, această cursă a fost o mică parte din antrenament. Am vrut să nu fie o concurență între noi pentru că este un cros al tineretului, nu neapărat al nostru, al sportivilor. O astfel de competiție îmi face plăcere, mă bucur să fiu alături de cei mici, cei mari, oameni care fac sport de câteva luni sau de ani buni. Îi așteptăm și la competițiile următoare“, a spus Elena Moagă.
„A fost foarte ușor, vremea a fost plăcută. Am mai participat la multe concursuri pe stadion. Fac atletism de un an și jumătate“, a spus Robert.

DSC_0176

Ioana Adelina Ștefania, o fetiță de 12 ani, a declarat la final că a avut ceva probleme în timpul cursei, dar s-a descurcat: „A fost mai greu cu celelalte fete, că erau mai mari. Una a vrut să-mi pună piedică, dar m-am descurcat și am continuat să fug. Fac atletism și am mai participat la două concursuri de marș“.

Reprezentanții DJST Dolj s-au arătat încântați de numărul mare de craioveni care au ales să participe la acest cros. „De la an la an, participanții sunt din ce în ce mai mulți. Se pare că acest parc îi atrage. Au fost peste 180 de persoane. Tinerii vin cu drag să facă tot tipul de activități în aer liber. Invităm toți craiovenii să facă mișcare în acest parc minunat“, a concluzionat Mihai Milu, expert în cadrul DJST Dolj.

DSC_0188
Primii 100 de concurenți (50 de fete și 50 de băieți) care au trecut linia de sosire au primit câte un tricou, iar alți cinci participanți au câștigat, prin tragere la sorți, vouchere cu care își pot cumpăra echipament sportiv.

DSC_0202

Partenerii DJST în organizarea Crosului Tineretului au fost Primăria Craiova, Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS