24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportKaratiștii craioveni, medaliați la Mondiale

Karatiștii craioveni, medaliați la Mondiale

Untitled-1

Karateka din Bănie s-au întors încărcați de medalii de la Campionatul Mondial de Karate Shotokan (WSF), desfășurat recent la Tbilisi (Georgia), cu participarea a peste 1.000 de sportivi din 32 de țări. CS Universitatea Craiova a trimis la concurs cinci sportivi, LPS „Petrache Trișcu“ a avut trei reprezentanți, iar de la CS Bushi a luptat un sportiv.
Cele mai multe medalii, șapte, au fost obținute de karateka de la „Trișcu“. Aldana Lupeanu a devenit campioană mondială la kata individual, 12-13 ani, aceeași distincție obținând-o și Ana Maria Gornoviceanu, dar la kumite individual shobu ippon (12-13 ani, +52 kg). Cele două fete alături de Mădălina Vasile au mai câștigat o medalie de aur, la kumite echipe, 12-13 ani.
Mădălina Vasile a intrat în posesia altor două medalii, de argint, la kata individual (12-13 ani) și kumite individual shobu ippon (12-13 ani, 43 kg). Aldana Lupeanu a revenit acasă cu patru medalii. Pe lângă cele două titluri mondiale, sportiva craioveană a mai luat o medalie de argint la kumite individual WKF (12-13 ani, 43 kg) și bronz la kumite shobu ippon (12-13 ani, 43 kg). Un rezultat bun a obținut și Gabriel Iordache, clasat pe locul V-VII la kumite individual shobu ippon juniori, 68 kg.
CS Universitatea Craiova a obținut două medalii, argint, prin echipa de kata seniori (Ionuț Mitrică, Adrian Toma, Ionuț Luță) și un bronz, prin Ionuț Mitrică (kata individual seniori). Gabriel Iordache s-a clasat pe locul cinci, la kumite echipe juniori, iar Adrian Toma și Eric Șoș s-au clasat fiecare în zona locurilor V-VII. Sportivii de la LPS și CSU sunt antrenați de Geri Mitroi.
„Rezultatele sunt chiar mai bune ca la Europene, în ceea ce privește sportivii de la LPS. În cazul celor de la CS Universitatea, acum au fost mai slabe. Se vede că nu au experiență la seniori“, a spus ieri Mitroi.
Bianca Manta, de la CS Bushi Craiova, a câștigat trei medalii, una de aur, la kumite echipe (12-13 ani) și două de argint (kumite individual, shobbu ippon 12-13 ani, -52 kg) și kumite individual WKF (12-13 ani, 52 kg). Aceasta a mai obținut și un loc cinci, la kata individual (12-13 ani). Sportiva este pregătită de Ionel Totâlcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS