10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu picat testul maturității

Au picat testul maturității

Tănasie (la minge) a ratat şansa să întâlnească în semifinale echipa HCM Baia Mare, de la care a fost împrumutată la Craiova (Foto: Claudiu Tudor)
Tănasie (la minge) a ratat şansa să întâlnească în semifinale echipa HCM Baia Mare, de la care a fost împrumutată la Craiova (Foto: Claudiu Tudor)

Handbalistele de la SCM Craiova au ratat calificarea în semifinalele Ligii Naționale, după ce ieri au pierdut și al doilea meci din seria cu HCM Roman. Partida s-a desfășurat în Polivalenta din Bănie și a fost dominată de formația din Roman, care s-a impus cu scorul de 22-20 (9-8).
Oaspetele au vrut să încheie confruntarea cu Craiova încă din meciul doi, nedorind să mai ajungă în decisiv, și au condus tot meciul, la o diferență constantă de două-trei goluri. Jucătoarele oltene au avut un joc inexact și cu multe ratări. Antrenorul
Gheorghe Sbora a spus la final că nu trebuie făcută o tragedie după ratarea calificării în semifinalele campionatului, deoarece SCM deja a reușit o calificare istorică într-o cupă europeană. „Scuze nu putem să prezentăm. Spun numai faptul că nu am jucat exact ce ne-am propus, inexactitățile tehnico-tactice atât din apărare, cât și din atac ne-au dus la această înfrângere. Nu facem o tragedie. La anul vom juca într-o cupă europeană, Cupa Cupelor. Nu vreau să discut la cald pentru că s-ar putea să fiu inexact în exprimare. Vom analiza ce s-a întâmplat după ce vom viziona jocul. Este trist că nu am putut să-i bucurăm pe cei care au fost alături de noi în sală. Și noi ne-am fi dorit mai mult, dar cum ar fi să nu fi prins nici o cupă. Romanul a fost o echipă exactă, noi puteam mai mult“, a spus Sbora.
Pentru formaţia din Bănie au evoluat jucătoarele: Munteanu –  Zamfirescu (1 gol), Tănasie (2), Eidem (5), Tiron (7), Apipie, Lazarin (2), Florica (1), Cioaric (1), Ianaşi (1) și Şelaru.

cu roman
„Am confirmat forma bună. Azi am dat dovadă de spirit de luptă și de sacrificiu. Chiar dacă la un moment dat erau patru pe teren, fetele noastre au fost formidabile. Am avut un portar excelent. Felicit Craiova care a făcut un sezon extraordinar. Domnii Roșca și Sbora au făcut o muncă extraordinară aici și au obținut rezultate peste așteptări“, a concluzionat tehnicianul formației oaspete, Florentin Pera.
Formația moldoveană, care s-a calificat în cupele europene, va juca în semifinalele campionatului cu HCM Baia Mare.
Pentru SCM, campionatul nu s-a încheiat, handbalistele craiovene urmând să înfrunte formația CSM Ploiești, pentru locurile cinci-șase. Primul meci va avea loc la Ploiești, săptămâna viitoare.

DSC_0025

CS Universitatea Craiova, victorie cu Național Sighișoara

Echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova s-a impus ieri, pe teren propriu, cu scorul de 31-29 (16-15), în disputa cu formația Național Sighișoara, contând pentru etapa a 23-a din Divizia A, seria B.
Pentru formația din Bănie, antrenată de Costin Dumitrescu și Cătălin Popescu, au marcat jucătorii: Păuna (8 goluri), Cărăgui (6), Ion (5), Tudor (5), Zaritchi (3), Luntraru (2), Ianași (1), Maxim (1).
Runda viitoare, CS Universitatea, aflată pe locul șase, va juca în deplasare cu liderul seriei, HC Adrian Petrea Reșita, formație deja promovată în Liga Națională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS