12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM Craiova înfruntă Romanul cu gândul doar la victorie

SCM Craiova înfruntă Romanul cu gândul doar la victorie

Irina Lazarin (la minge) și colegele sale sunt pregătite să egaleze situația în confruntarea  cu HCM Roman (Foto: Arhiva GdS)
Irina Lazarin (la minge) și colegele sale sunt pregătite să egaleze situația în confruntarea
cu HCM Roman (Foto: Arhiva GdS)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova vrea să continue parcursul foarte bun din acest sezon, în care a obținut deja calificarea, în premieră, în cupele europene, după ce a obținut locul trei în Cupa României.
Jucătoarele oltene vor întâlni astăzi, de la ora 18.00, formația HCM Roman în meciul al doilea din play-off (sferturi). Cum moldovencele au câștigat prima partidă, pe teren propriu (scor 27-21) Ionica Munteanu și colegele sale nu au decât varianta victoriei astăzi, pentru a duce confruntarea mai departe. Dacă SCM se va impune, partida decisivă, care va stabili echipa calificată în semifinale, va avea loc mâine (ora 18.00), tot în Polivalenta din Bănie.

Barcan cheamă craiovenii la meci

Cei doi antrenori craioveni, Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora, alături de directorul clubului SCM, Marius Barcan, au vorbit ieri, în cadrul unei conferințe de presă, despre partida de astăzi. Cu toții speră la un joc bun al echipei gazdă și la un public numeros. „Ce s-a realizat până acum este un lucru extraordinar, performanțele sunt deosebite, important e să păstrăm același ritm. Sper și îmi doresc la acest meci să vină măcar 3.000-4.000 de oameni, să fie alături de echipă. Am încredere în staff-ul tehnic, în echipă. Fetele s-au autodepășit, dar există posibilitatea și de mai mult. E bine să nu te automulțumești cu ce ai realizat, trebuie să țintești cât mai sus. Șanse sunt și e păcat să nu profităm de ele. Totul ține de ambiție. Sunt sigur că își vor da sufletul pe teren, să câștige cu Romanul“, a spus Barcan.

Roșca: Este o nouă provocare

Aurelian Roșca are încredere că sportivele pe care le pregătește vor face tot posibilul să aibă o evoluție bună: „Este o nouă provocare. Ne dorim ca din aceste două jocuri cu Romanul, pentru că sperăm să fie două, să facem un joc deosebit, mult mai bun decât cel de săptămâna trecută, să aducem în sală cât mai mulți spectatori, să susțină aceste minunate fete care se vor bate pentru fiecare minge, își vor juca șansa calificării. Întâlnim o echipă bună, cu multe valori, care fac sau au făcut parte din loturile naționale. Avem încredere în jucătoarele noastre, în puterea lor de concentrare și în spiritul acestui grup minunat care a făcut niște rezultate deosebite în acest sezon. Fetele se vor motiva prin faptul că joacă în fața unui public minunat, care ne-a susținut permanent. Sportivele joacă pentru ele, pentru public și pentru oraș. Sunt suficiente motive. Zic că motivația cea mai mare este să joace handbal“.

A revenit Ane Eidem

O veste bună este aceea că norvegianca Ane Eidem a revenit la echipă, după ce a făcut recuperarea în ţara sa natală în urma unei accidentări. „Ane vine după o perioadă lungă de inactivitate, sperăm că ne poate ajuta, dar acum să vedem dacă este în deplinătatea forțelor. Mizăm pe capacitatea ei, pe dorința ei de a ne ajuta, dar să nu uităm că și celelalte jucătoare au făcut niște meciuri deosebite în Final Four-ul Cupei României“, a completat Roșca.

Sbora: Împreună suntem capabili de nebunii

Profesorul Gheorghe Sbora așteaptă iubitorii handbalului să susțină echipa în drumul spre „careul de ași“ al Ligii Naționale: „După cum vedeți, parcă îndeplinirea unui obiectiv ne provoacă să realizăm altul. Probabil suntem o echipă supusă la multe nebunii și de aceea ne adresăm publicului spectator din orașul nostru. Fără el ne simțim nebuni, dar împreună suntem capabili de nebunii“.
Întrebat dacă echipa SCM poate face față unui ritm cu două meciuri în 24 de ore, în cazul în care oltencele se vor impune astăzi, Gheorghe Sbora a răspuns pozitiv: „Plecăm de la ideea că și adversarul este supus la același efort. Am avut și la Cupa României două meciuri importante în două zile. După ce am jucat cu CSM, am avut resurse și pentru al doilea joc cu Neptun Constanța, o echipă care nu s-a dat la o parte, și am demonstrat că putem face față“.
În sezonul regulat, SCM Craiova și HCM Roman
și-au împărțit victoriile. În tur, oltencele s-au impus în deplasare, cu 22-18, iar în retur handbalistele de la HCM Roman au câștigat la Craiova, scor 26-20.
Partida de astăzi nu va fi televizată și va fi condusă de o brigadă internațională de arbitri, alcătuită din Florescu și Stoia. Un bilet de intrare la meci costă cinci lei, iar copiii au acces gratuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS