16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Calificarea se joacă pe "Bernabeu" (update)

Fotbal – Calificarea se joacă pe „Bernabeu” (update)

Tevez (în alb) a ştiut cum să-l forţeze pe Carvajal să-l faulteze (foto: uefa.com)
Tevez (în alb) a ştiut cum să-l forţeze pe Carvajal să-l faulteze (foto: uefa.com)

Liderul Italiei, Juventus Torino, are prima opţiune la calificarea în finala Ligii Campionilor, după ce s-a impus ieri seară, pe teren propriu, cu 2-1, în faţa spaniolilor de la Real Madrid, în prima manşă a semifinalelor.

„Bianconerii” au reuşit să deschidă scorul destul de repede, în minutul 9, Alvaro Morata finalizând de la câţiva metri, după ce Casillas a respins în lateral un şut al lui Carlos Tevez. Bucuria italienilor nu a durat prea mult, „galacticii” replicând în minutul 27 prin cel mai prolific atacant al său, Cristiano Ronaldo, „Balonul de aur” punctând cu capul la o pasă excelentă venită de la James Rodriguez. Ibericii au controlat jocul până la finalul reprizei irosind o şansă mare de a marca prin James Rodriguez, columbianul nimerind transversala cu o lovitură de cap de la şase metri, după o centrare a lui Isco (’41).

La reluare, Juventus a intrat în avantaj în minutul 58, după un penalti executat cu precizie de Carlos Tevez şi obţinut tot de el, în urma unui fault clar comis de Dani Carvajal. După marcarea golului, italienii au făcut ce au ştiut ei mai bine, s-au apărat supranumeric şi au încercat să „muşte” pe contraatac, însă tabela a rămas neschimbată, în ciuda eforturilor făcute de madrileni.

Juventus: Buffon –  Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra –  Marchisio, Pirlo, Sturaro (’64, Barzagli) –  Vidal – Tevez (’85, Pereyra), Morata (’78, Llorente). Antrenor: Massimiliano Allegri.
Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo – Kroos, Ramos –  Bale (’85, Jese), Isco (’63, Chicharito), Rodríguez – Ronaldo. Antrenor: Carlo Ancelotti.

Cartonaşe galbene: Bonucci, Tevez, Vidal, Chiellini / Marcelo, Carvajal, James Rodriguez.

Au arbitrat: Martin Atkinson – Michael Mullarkey, Stephen Child – Anthony Taylor, Andre Marriner; Peter Kirkup (Anglia).

Observator de arbitri: László Vagner (Ungaria).

Delegat UEFA: Sune Hellströmer (Suedia).

Partida retur este programată pe 13 mai, pe „Santiago Bernabeu”.

 

Allegri: Puteam juca și mai bine

 

Massimiliano Allegri, antrenorul echipei Juventus Torino, și-a lăudat jucătorii pentru succesul obținut în dauna echipei Real Madrid, dar a apreciat că italienii au nevoie de „o capodoperă” în retur pentru a obține calificarea în finala Ligii Campionilor. „Sunt foarte fericit de nivelul arătat de jucătorii mei, ne-am demonstrat forța și din punct de vedere tehnic am făcut un meci bun, deși cred că puteam juca și mai bine. Cred că toți jucătorii au participat bine în toate fazele de joc, atât ofensiv cât și defensiv. Trebuie să mulțumim clubului că a adus jucători ca Pereyra și Morata, dar avem nevoie de o capodoperă pe ‘Santiago Bernabeu’ pentru a atinge finala. Important însă este că avem o bază pentru viitor, băieții joacă cu personalitate și au o tehnică bună. Un rezultat bun la Madrid nu este ușor de obținut. Nu cred că suntem favoriți, pentru că mai avem de jucat meciul retur, dar acest rezultat ne dă un mic avantaj. Trebuie să jucăm bine la Madrid și să avem și noroc”, a declarat Allegri.

 

Ancelotti nu disperă

 

La rândul său, tehnicianul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, a declarat că jucătorii săi trebuie să dea dovadă de răbdare în returul cu Juventus Torino, de săptămâna viitoare, din semifinalele Ligii Campionilor. „Mă aşteptam la Juventus să fie bine organizată şi să profite de ocaziile avute. În retur va trebui să fim încrezători, dar să avem mai multă răbdare. Juventus a presat mai mult în repriza secundă. Noi am jucat bine în unele momente şi mai puţin bine în altele”, a declarat Ancelotti.

 

Morata nu a uitat de unde a plecat

 

Fostul jucător al Realului şi autorul primului gol al juventinilor, spaniolul Alvaro Morata, a afirmat că nu s-a putut bucura pentru reuşita sa, fiind încă ataşat de gruparea care deţine trofeul Ligii Campionilor.

Alvaro Morata (în alb) ştie că nu s-a jucat calificarea
Alvaro Morata (în alb) ştie că nu s-a jucat calificarea

„Dacă voi înscrie pe Bernabeu, nu voi celebra golul. Am mulţi prieteni acolo şi trebuie să respect suporterii madrileni. Din gura mea nu a ieşit niciodată un cuvânt rău despre Real Madrid. Lumea caută scandal acolo unde nu e. Îmi doresc să câştige mereu Realul, atâta timp cât nu joc eu împotriva sa. Acum datorez totul lui Juventus. Sunt fericit aici. Allegri mi-a marcat cariera. Mi-a dat multă încredere. Era exact ce aveam nevoie. Noi nu ne gândim la ce gândesc alţii despre noi. Ne gândim doar că trebuie să jucăm. Dacă jucăm aşa, ca azi, e dificil să fim învinşi. Dar contra lui Real Madrid niciodată nu e suficient. Are una dintre cele mai bune echipe din lume. Va fi dificil la retur, aşa că trebuie să continuăm să muncim. Nu avem avantaj când jucăm împotriva Realului”, a declarat Alvaro Morata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS