14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBănia va găzdui „Centura de Aur“

Bănia va găzdui „Centura de Aur“

Doroftei (stânga) a venit la Craiova să discute detaliile galei (Foto: Florin Chiliman)
Doroftei (stânga) a venit la Craiova să discute detaliile galei (Foto: Florin Chiliman)

Craiova va găzdui, la jumătatea lunii iulie, cel mai important eveniment pugilistic al anului în România. Este vorba despre turneul internațional „Centura de Aur“ Nicolae Linca, o competiție de tradiție, ajunsă la ediția cu numărul 40.
Anunțul a fost făcut ieri de Leonard Doroftei, președintele Federației Române de Box (FRB), care a revenit în Bănie și a avut o întrevedere cu reprezentanții municipalității, primarul Lia Olguța Vasilescu, viceprimarul Mihail Genoiu, dar și cu doi dintre oamenii care au luptat foarte mult ca această competiție să se desfășoare la Craiova, Liviu Stan, președintele executiv al Asociației Județene de Box Dolj, și Sorin Manda, directorul clubului CSM Craiova și totodată consilier local.
Doroftei este convins că orașul Craiova va fi o gazdă bună pentru pugiliștii din cele 15 loturi naționale care vor urca în ring în Sala Polivalentă. „Am venit la Craiova cu inima deschisă pentru că am găsit oameni de calitate. «Centura de Aur» este o competiție de tradiție și va fi una de valoare. Mulți sportivi care au participat la acest turneu de-a lungul anilor au ajuns nume grele în boxul mondial. Vor fi meciuri frumoase. A dispărut casca la sportivi, lupta în ring trebuie să fie lăsată mult mai liberă. Avem și o surpriză pentru public: vom organiza o tombolă, iar cine va câștiga va face două-trei reprize cu mine în finala «Centurii de Aur»“, a spus conducătorul boxului românesc.

Liviu Stan: A meritat tot efortul

Liviu Stan radia de fericire ieri. Nu a fost ușor să aducă această competiție în Bănie, deoarece orașe precum Iași, Târgu Mureș și Bacău și-ar fi dorit să fie gazda acestui turneu. „A fost un drum lung, dar a meritat toate eforturile mele și ale lui Sorin Manda. Discuțiile cu municipalitatea din Craiova erau oricum avansate, iar acum am întocmit un contract de asociere între federație, primărie și Asociația Județeană de Box, pe care am reprezentat-o eu. A fost o discuție în care am împărțit sarcinile. Oficialitățile au înțeles magnitudinea acestui eveniment sportiv prin care dorim să promovăm și orașul. Vor veni loturile naționale din 15 țări. Vrem să facem un cântar oficial la mall, iar unul în centrul istoric al orașului, dar să facem și un program turistic pentru sportivii străini“, a spus președintele executiv al AJB Dolj.
Sorin Manda crede că după „Centura de Aur“ tot mai mulți copii vor veni spre box. Totodată, directorul clubului CSM speră că singurul senior de la clubul craiovean, Ionuț Popescu, va boxa în cadrul galei. „Eu văd acest turneu ca pe un eveniment istoric. Pentru o săptămână, Bănia va fi pe harta boxului mondial. Mă bucur că am putut să fiu în ambele tabere de negociere, astfel încât această competiţie să se poată ţine la Craiova. Pentru CSM Craiova sper ca federaţia să selecţioneze singurul sportiv senior pe care îl avem, pe Ionuţ Popescu. Cred că după acest turneu vor fi cât mai mulți copii care vor bate la uşile sălilor de box“, a încheiat Manda.

Două medalii la Cupa României

Recent, la Hunedoara s-a desfășurat Cupa României la box, tineret, iar doi dintre sportivii de la CSM Craiova au obținut medalii de bronz. Este vorba despre Alis Stancu (categoria 52 kilograme, antrenor Constantin Buzduceanu) și Jamil Adam (categoria 80 kilograme, antrenor Ion Joița).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS