7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPenaltiurile, proba picată de juniorii A de la CSU

Penaltiurile, proba picată de juniorii A de la CSU

Dan Buzărnescu (la minge) a fost principalul marcator al CSU la faza zonală de la Chiajna (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Dan Buzărnescu (la minge) a fost principalul marcator al CSU la faza zonală de la Chiajna (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Republicanii A de la CS Universitatea Craiova au încheiat „socotelile“ de la faza zonală, disputată la Chiajna, după doar două etape, deși nu au pierdut nici un meci. Trupa lui Daniel Mogoșanu a înregistrat două remize, la capătul unor evoluții bune, în care a ratat nu mai puțin de trei penaltiuri.
În primul meci, alb-albaștrii au făcut 2-2 cu Poli Timișoara, cele două goluri ale oltenilor fiind marcate de Dan Buzărnescu, tot el ratând în minutul 84 șansa de a semna a treia reușită și totodată de a aduce victoria CSU, însă a irosit o lovitură de la 11 metri.
Blestemul penaltiurilor nu i-a ocolit pe viitorii fotbaliști ai Craiovei nici în cel de-al doilea meci, cu Viitorul „Mihai Georgescu“. Gruparea din Bănie a deschis scorul prin Buzărnescu, care, după ce portarul i-a respins șutul din penalti, a urmărit mingea și a introdus-o în poartă. Clujenii au ratat și ei la scurt timp o lovitură de pedeapsă, apoi, cu cinci minute înainte de final, și Alex Armășelu a ratat de la punctul cu var. Ghinionul a făcut ca, în primul minut de prelungiri, ardelenii să reușească egalarea, scor 1-1.
În cele două partide, tehnicianul Daniel Mogoșanu a început cu următoarea formulă: Popescu – Ghincea, C. Ion, Cojocaru, Drăghici – Armășelu, Georgescu, Cimpoeru, Cîrlig – Jurj, Buzărnescu. Au mai jucat: Țoiu, Buzan, Miculaiciuc.
„În ambele meciuri am avut victoria la îndemână, dar parcă am fost blestemați la penaltiuri. Oricum, îi felicit pe jucători, toți s-au comportat exemplar“, a spus Daniel Mogoșanu.
Cum Concordia Chiajna a câștigat ambele meciuri, CS Universitatea Craiova nu mai are șanse la primul loc în grupă și implicit la calificarea în semifinalele Campionatului Național.
Astăzi, în ultima etapă, CS Universitatea va întâlni Concordia Chiajna de la ora 13.15, iar Poli Timișoara se va duela cu Viitorul „Mihai Georgescu“ de la 11.00.

Pandurii – una caldă, alta rece

Cealaltă reprezentantă a Olteniei în faza zonală la juniori A, Pandurii Târgu Jiu, nu prea are cu ce se lăuda în turneul de la Constanța. În primul meci, gorjenii au fost surclasați, Dinamo impunându-se cu 6-1, golul de „onoare“ fiind marcat de Pârvulescu.
„Nu s-a jucat rău. Noi chiar am început mai bine jocul şi am şi marcat după ce ni s-a refuzat acordarea unui penalti la scorul de 0-0. Ar fi trebuit să se acorde penalti şi după ce am deschis scorul, dar diferenţa s-a făcut de către arbitri. Dacă ne dădeau penaltiurile care au fost şi nu ar fi acordat altele gratuite pentru Dinamo, era alta situaţia“, a declarat antrenorul secund al lui Edi Iordănescu, Dorian Gugu, prezent la competiție.
În cel de-al doilea meci, Pandurii s-a impus cu 1-0 în fața Farului Constanța, reușita de trei puncte aparținându-i lui Pârcălabu (‘89).
În ultima rundă, programată astăzi, Farul va întâlni pe Dinamo, iar Pandurii pe LPS Iași.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS