15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArte marțiale - România, pe primul loc în clasamentul pe medalii la CM de Qwan Ki Do

Arte marțiale – România, pe primul loc în clasamentul pe medalii la CM de Qwan Ki Do

Delegaţia României a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Campionatele Mondiale de Qwan Ki Do de la Bruxelles, cu trei medalii de aur, zece de argint şi nouă de bronz, a anunţat, astăzi, vicepreşedintele Federaţiei Romane de Arte Marţiale, Ovidiu Covaci, informează Mediafax.

„Avem aici de faţă doar cei trei sportivi care au obţinut titlul de campioni mondiali. Lotul a fost mai numeros, am obţinut în afară de cele trei medalii de aur, zece de argint şi nouă de bronz. Per total, România a obţinut locul doi la puncte, dar la numărul de medalii am fost pe primul loc, cu 22 de medalii”, a declarat Covaci, într-o conferință de presă.
La evenimentul organizat la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului a participat şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Qwan Ki Do şi fondatorul acestui stil de arte marţiale, Pham Xuan Tong, care s-a arătat încântat de performanţele sportivilor români. „Qwan Ki Do poate exista doar prin practicanţi şi prin sportivi de nivel înalt. Sportivii români s-au făcut remarcaţi pe plan mondial la multe competiţii. Salut efortul şi munca antrenorilor, care au făcut acest lucru benevol. Am venit pentru prima dată în Romnia în 1989 şi aveam câteva sute de practicanţi. Astăzi, avem mai mult de 2.000 de sportivi practicanţi. Sunt impresionat să văd dezvoltarea acestei şcoli”, a declarat Tong.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat că încurajează federaţiile să organizeze cât mai multe competiţii internaţionale în România, pentru a contribui astfel la dezvoltarea sportului: „Mă bucură faptul că personalităţile sportive care conduc destinele unui sport vin în România să ne cunoască. Sper ca şi noi să ne ridicăm la cerinţele federaţiilor internaţionale. Încurajez federaţiile din România să aducă cât mai multe evenimente internaţionale tocmai pentru a ne dezvolta ca sport. Şi anul trecut am am organizat câteva competiţii de arte marţiale”.
La conferinţa de presă au participat şi preşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale, Florentin Marinescu, secretarul general al FRAM, Petru Grindeanu, sportivi medaliaţi şi antrenori.
Qwan Ki Do este o artă marţială creată în 1981 în oraşul francez Toulon de către maestrul vietnamez Pham Xuan Tong. Qwan Ki Do îşi trage originile din punct de vedere tehnic din artele marţiale chineze şi din artele marţiale vietnameze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS