10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – CS Podari s-a retras din campionat!

Fotbal – CS Podari s-a retras din campionat!

Jucătorii de la CS Podari vor sta acasă în finalul campionatului (foto: Alexandru Vîrtosu)
Jucătorii de la CS Podari vor sta acasă în finalul campionatului (foto: Alexandru Vîrtosu)

Şoc în lumea fotbalului doljean: oficialii CS Podari au decis astăzi să retragă echipa din campionatul Ligii a III-a, seria 3. Totul a pornit de la ameninţările jucătorilor la adresa conducerii. După două săptămâni de întârziere de salarii, elevii lui Dragoş Bon au afirmat că nu se vor prezenta la meciul de sâmbătă, din deplasare, cu Sporting Roşiori, din etapa a 22-a, dacă nu vor fi aduşi la zi cu plăţile. Oficiali ai clubului au dat asigurări că săptămâna viitoare lucrurile se vor îndrepta, însă fotbaliştii nu au vrut să audă şi au punctat că nu renunţă la grevă, iar primarul Constantin Gheorghiţă a decis să retragă echipa din campionat.

Redăm integral comunicatul transmis către FRF, semnat de preşedintele Consiliului de Administraţie al CS Podari, Constantin Dudan:

„Subscrisa ACS Podari, cu sediul în comuna Podari, strada Stadionului nr. 1A, CUI 31461179, reprezentată legal prin Constantin Dudan, în calitate de preşedintele al Consiliului de Administraţie vă facem cunoscut că, din motive financiare, începând din data de 30.04.2015 se retrage echipa de fotbal seniori din campionatul Ligii a III-a, seria 3. Acest lucru se întâmplă din cauza legislaţiei proaste din domeniul sportului şi a unor neconcordanţe legislative, fapt care a determinat imposibilitatea finanţării clubului atât de către autorităţile locale, cât şi din mediul privat. Totodată vrem să tragem un semnal de alarmă ca oamenii de fotbal să ia atitudine şi să se implice mai mult în rezolvarea unor astfel de cazuri întrucât există multe alte cluburi aflate în situaţia noastră din cauza legislaţiei actuale. Dacă nu se vor lua măsuri, fotbalul profesionist încet-încet va dispărea. În situaţia posibilităţii ocupării unui loc în ediţia de campionat 2015/2016 a Ligii a III-a vă rugăm să ne aveţi în vedere pentru reînscrierea echipei”, se arată în comunicatul semnat de preşedintele CA al CS Podari, Constantin Dudan.

CS Podari ocupa, după 21 de etape, locul 12 în clasament, cu 22 de puncte, având şanse mari să se salveze de la retrogradare.

comunicat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS