20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii, penibili cu Braşovul

Alb-albaştrii, penibili cu Braşovul

Portarul Cătălin Straton a primit gol, dar a salvat-o pe CSU din alte trei situaţii-limită (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Portarul Cătălin Straton a primit gol, dar a salvat-o pe CSU din alte trei situaţii-limită (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Suporterii din Bănie care au decis să nu meargă ieri după-amiază pe „Extensiv“ ca să vadă partida CS Universitatea Craiova – FC Brașov pot fi felicitați, pentru că nu au îndurat nici frigul pătrunzător și nici nu au pierdut timpul, cele două combatante practicând un fotbal jenant, departe de prima ligă. Cei care au băgat totuși mâna în buzunar pentru a plăti biletele cu siguranță regretă decizia, mulți crezând după prima repriză că favoriții le-ar face cumva o aroganță, dar s-au lămurit în partea secundă că nu a fost deloc așa și că Bawab și compania au fost deconectați de la fotbal. Rezultatul? 0-1 pentru FC Brașov, golul fiind marcat de Bencum în minutul 78, cu un șut de la aproximativ 14 metri, portarul Craiovei, Cătălin Straton, fiind învins astfel după trei parade salvatoare. Asta, în condițiile în care „stegarii“ au jucat în zece oameni, Gabi Matei fiind eliminat în minutul 35 după un fault dur asupra lui Acka. Jucătorii CS Universitatea Craiova au părăsit terenul de joc într-un cor de fluierături și injurii, nu puțini fiind cei care le-au strigat „vânzători“ și „blatiști“.
Înainte de meci, publicul craiovean i-a putut aplauda pe voleibaliștii și antrenorii lor de SCM-U, care au terminat pe trei campionatul, pe spadasinii de la CSM Craiova și CS Universitatea, Tatian Bolboceanu, Ionuţ Trandafirescu şi Mario Perşu, și pe selecționerul Radu Podeanu, medaliați cu bronz la CE din Italia, și pe maratonistul Marius Ionescu, primul român calificat la JO de la Rio.
CS Universitatea: Straton – Dumitraș, Kay, Acka (’39, Frăsinescu), Vătăjelu – Târnăcop, Mateiu (’54, Băluță), Madson – Bawab, Rocha, Ivan (’76, Curelea) Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârțu.
FC Brașov: Iacob – Străuţ, Leko, L. Goian, Novak – G. Matei, Jurici, Aganovici, Cr. Ganea (’86, Novakovici) – Constantinescu (’90+4, Buga), Ţâră (’57, Bencum). Antrenor: Adrian Szabo.
Cartonașe galbene: Bawab / Bencum, Aganovici, Străuț.
Cartonaș roșu: Gabi Matei ’35.
Au arbitrat: C. Popa – G. Neacșu, M. Marica.

Săndoi: A fost o zi neagră pentru noi

Antrenorul CSU Craiova, Emil Săndoi, a recunoscut că evoluția elevilor săi a fost jenantă și i-a asigurat pe suporteri că nu intră în discuție să fi fost „trântit“ meciul cu FC Brașov. „Nu ne explicăm prestația pe care am avut-o. A fost cel mai slab joc de când suntem noi la echipă. Nu putem să evidențiem nici unul dintre jucători, pentru că, dacă stau bine să mă gândesc, nici ocazii de gol nu am avut. Am jucat destul de mult timp cu un om în plus, am fost foarte greoi la construcție, n-am fost periculoși, nici duelurile de unu contra unu nu le-am rezolvat în favoarea noastră… Am fost total lipsiți de inspirație. Speram într-o victorie și ne doream ca la sfârșitul etapei să fim pe locul trei, dar… nici nu am prea multe de spus după o asemenea partidă. Pregătim echipa la fiecare joc pentru victorie, asta am făcut până acum și asta o să facem și de acum înainte. Cred că nu am reușit să ne conectăm la importanța meciului sau poate că a fost și o automulțumire, mai ales că șansele să jucăm în cupele europene sunt mici. E normal să fie nemulțumiți spectatorii după o asemenea evoluție, pentru că așa suntem și noi. Trebuie să fiți ferm convinși că am încercat să ne apărăm șansele corect și cred că această echipă nu va intra niciodată în jocurile de culise. A fost doar o zi neagră pentru noi. O să încercăm să remediem toate aceste probleme în perioada următoare. Nu renunțăm la ideea de a termina pe podium și vom face tot ce-i posibil ca să fim acolo la final“, a declarat Emil Săndoi, la conferința de presă.

La rândul său, tehnicianul „stegarilor“, Adrian Szabo, a negat vehement vreun aranjament: „Suntem foarte mulțumiți de rezultat, dar trebuie să fim temperați, pentru că nu sunt suficiente cele trei puncte ca să ne salvăm. Ne mulțumeam și cu un rezultat de egalitate. Nu ne-am gândit nici o secundă că o să jucăm în zece oameni și că o să câștigăm. Nu vreau să intru în nici un fel de polemică și n-aș vrea să fie nici știrbită munca noastră. Că am câștigat și cu noroc face parte din viața sportivă, dar nu trebuie să ne fie murdărită victoria“.

Cârţu: E o ruşine cum ne-am prezentat

Directorul tehnic al CSU Craiova, Sorin Cârțu, și-a făcut praf jucătorii după meci. „Am pierdut un meci în faţa unei echipe care a jucat în inferioritate și poate crea suspiciuni. Trebuia să câştigăm! E o ruşine cum ne-am prezentat, în linia tratamentului superficial al meciurilor cu Dinamo şi cu Chiajna, pe un fond în care aveam jocul la îndemână. Nu ai ce să primeşti de la UEFA şi nu eşti echipă de cupele europene. Dacă ai asemenea comportament, nu ai ce să regreţi că nu mergi în cupele europene. Poate a fost presiune pe echipă şi nu a putut să o ducă“, a tunat Cârțu.
Și jucătorii au admis că au prins o zi foarte slabă.
„Mi-e ciudă foarte tare de mentalitatea românească. Am auzit ceva la suporteri, cum strigau de blaturi şi bani. De când sunt aici, pentru treaba pe care am făcut-o nu are cine să-mi reproşeze ceva. Azi a fost o zi mai slabă. Am jucat o repriză cu un jucător în plus, dar ăsta este riscul, încet-încet urci sus, pui presiune şi poţi primi gol pe contraatac. Suntem foarte supăraţi“, a declarat Thaer Bawab.
„Nici noi nu ne putem explica. Am pierdut pe mâna noastră, dar important este să ne calmăm şi să discutăm lucrurile la rece“, a punctat Costin Curelea.
„Este vina numai a noastră, a jucătorilor, şi sperăm să o scoatem la capăt. Nu mai avem nici un obiectiv, dar vrem să ajungem pe podium şi eu cred că încă este posibil. Mai bine pierdeam cu Dinamo şi Astra decât cu o echipă de la retrogradare. Nu e problema de motivare, noi jucăm şi pe nişte bani şi vrem să luăm bani mai mulţi în fiecare lună“, a spus Bogdan Vătăjelu.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0021

_DSC0030

_DSC0053

_DSC0055

_DSC0048

_DSC0065

_DSC0067

_DSC0069

_DSC0070

_DSC0072

_DSC0075

_DSC0078

_DSC0080

_DSC0086

_DSC0093

_DSC0097

_DSC0098

_DSC0104

_DSC0105

_DSC0108

_DSC0109

_DSC0110

_DSC0112

_DSC0115

_DSC0116

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS