16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGheorghe Sbora: Acum nu mai suntem presați de obiectiv

Gheorghe Sbora: Acum nu mai suntem presați de obiectiv

Locul trei ocupat de SCM în Cupa României îl unge pe suflet pe antrenorul Gheorghe Sbora (Foto: Arhiva GdS)
Locul trei ocupat de SCM în Cupa României îl unge pe suflet pe antrenorul Gheorghe Sbora (Foto: Arhiva GdS)

Handbalistele de la SCM Craiova au obținut duminică medaliile de bronz la Cupa României, după ce au învins în finala mică pe Neptun Constanța (scor 28-25). După o zi de relaxare, Bianca Tiron și colegele sale vor reveni la antrenament, iar mâine vor debuta în play-off. Antrenorul Gheorghe Sbora a vorbit despre prestația echipei la competiția de la Baia Mare, dar și despre confruntările viitoare.
GdS: Domnule Sbora, care sunt concluziile după încheierea Cupei României?
Gheorghe Sbora: Cea mai bună concluzie este că am terminat competiția pe locul trei și avem asigurată participarea într-o cupă europeană. Fetele noastre au demonstrat că se pot ridica la nivelul echipelor din vârful ierarhiei.
GdS: Ați fost foarte aproape să jucați finala. Ce v-a lipsit să câștigați meciul cu CSM București din semifinale, unul în care ați condus 51 de minute?
Gh.S.: Într-adevăr, am fost foarte aproape, dar lipsa de experiență a jucătoarelor noastre ne-a trădat pe final.
GdS: După înfrângerea la limită, cu CSM București, v-a fost teamă că handbalistele dumneavoastră vor fi demoralizate, iar Neptun Constanța le va pune probleme?
Gh.S.: Cum să nu! În sport nici un joc nu seamănă cu altul. Este diferență între adversari, diferență de abordare. Dar până la urmă a ieșit bine.
GdS: Ați jucat în deplasare, dar ați avut parte de susținerea publicului, care a încurajat echipa craioveană în ambele jocuri. Cum a fost?
Gh.S.: A fost superb, vă dați seama și poate în acest fel determină și spectatorii noștri să vină să ne susțină la cele două meciuri importante cu Romanul de acasă, programate pe 6 și 7 mai. Îi așteptăm cu dragă inimă și sperăm să le oferim un spectacol handbalistic.
GdS: Ați ales să mergeți din Baia Mare direct la Roman. Ce fac fetele înainte de debutul în play-off?
Gh.S.: Astăzi (n.r. – ieri) ne limpezim psihic, iar mâine dimineață vom pleca spre Roman, acolo unde vom juca miercuri, de la ora 17.00. O luăm de la capăt, dar nu mai suntem presați de obiectiv. În scurt timp o așteptăm să revină la echipă și pe Ane Eidem.
GdS: Sunteți una dintre cele mai frumoase echipe ale campionatului. Se pot obține rezultate și cu jucătoare tinere?
Gh.S.: Nu suntem obsedați de astfel de etichete. Eu și colegul Relu Roșca abordăm pregătirea la un nivel calitativ care la experiența noastră nu ne poate duce decât la un nivel ridicat de joc. Asta în limita posibilităților, adică jucătoarele avute la dispoziție. Noi și anul trecut am lucrat tot la fel. Mă bucur că rezultatele obținute au adus satisfacție publicului craiovean. Sunt bucuros și pentru medalia de bronz a echipei masculine de volei, și echipa de fotbal merge bine, ceea ce înseamnă că spiritul oltean rămâne viu.

DSC_0496

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS