17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportWeekend de vis pentru sportul craiovean

Weekend de vis pentru sportul craiovean

DSC01395

Fie că a fost vorba de sporturi individuale sau de echipă, craiovenii au obținut rezultate remarcabile în competițiile la care au participat la sfârșitul săptămânii trecute. Atletul Marius Ionescu (CSM) a obținut biletul de calificare la Jocurile Olimpice, luptătorii craioveni au fost cei mai buni la Campionatul Național, voleibaliștii de la SCM-U au cucerit medalia de bronz, iar handbalistele de la SCM, clasate pe trei la Cupa României, pot merge, în premieră, în cupele europene.

 

Voleibaliștii au luat bronzul!

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova a cucerit medalia de bronz chiar pe terenul rivalei Dinamo București în cadrul Campionatului Național, luându-și astfel revanșa după ce sezonul trecut bucureștenii ocupaseră locul trei. Oltenii câștigaseră primele două partide pe teren propriu, cu 3-1 și 3-0, iar sâmbătă s-au impus, în deplasare, cu 3-0 (25-19, 25-20, 25-21). Este a doua medalie cucerită de craioveni în ultimii ani, după ce acum două sezoane au fost vicecampioni naționali.
„Continuăm seria performanțelor și felicit toți componenții lotului pentru parcursul în acest sezon. A fost cel mai echilibrat campionat, iar noi am reușit să ne clasăm pe locul trei și să ne calificăm, pentru al doilea an consecutiv, în cupele europene. Ne-am dorit mult să ne luăm revanșa în fața dinamoviștilor, care anul trecut ne-au învins în lupta pentru bronz. De aceea băieții mei s-au pregătit serios și ne-am impus în minimum de meciuri“, a spus ieri antrenorul craiovenilor, Dănuț Pascu. Lotul SCM-U Craiova din acest sezon a cuprins jucătorii: Laurențiu Lică, Pedrag Bicanin, Nicușor Ghionea, Mihai Mărieș, Bogdan Ene, Răzvan Vâlcelean, Ion Ionuț Velicu, Florin Voinea, Vlado Milev, Ionuț Manda, Petar Turanjanin, Laurențiu Marciu. Antrenorul secund este Claudiu Mitru, iar masorul echipei este Sebastian Popescu.

 

Luptătorii au oprit acasă nouă medalii

Luptătorii craioveni au obţinut locul întâi în clasamentul pe cluburi, atât la masculin, cât şi la feminin
Luptătorii craioveni au obţinut locul întâi în clasamentul pe cluburi, atât la masculin, cât şi la feminin

În Polivalenta din Craiova s-a desfășurat sâmbătă și duminică Campionatul Național de lupte (libere, greco-romane, libere feminin), categoria juniori, cu participarea a peste 400 de sportivi din țară. Craiovenii au reușit să oprească acasă nouă medalii la lupte libere, dintre care cinci titluri naționale obținute de Alexandra Anghel (categoria 63 de kilograme, LPS „Petrache Trișcu“), Miruna Stângă (44 kg, CSM Craiova), Ion Plop (74 kg, CS Universitatea), Sergiu Constantin (55 kg, CS Universitatea) și Gheorghe Bodișteanu (84 kg, CS Universitatea). Vicecampioni naționali au ieșit Cristian Surugiu (60 kg, CS Universitatea) și Lucian Mumjiev (74 kg, LPS Petrache Trișcu), iar Daniela Vârban (48 kg, CSM Craiova) și Ionuț Răduică (66 kg, LPS „Petrache Trișcu“ au urcat pe a treia treaptă a podiumului. CS Universitatea Craiova (masculin) și CSM Craiova (feminin) au obținut primul loc și în clasamentul general pe medalii.

 

Sportivii medaliați de la CS Universitatea și LPS „Petrache Trișcu“ sunt pregătiți de frații Aurel și Marius Cimpoeru, în timp ce antrenorul sportivelor medaliate de la CSM Craiova este Petre Banciu.
„Am organizat, am participat, am câștigat. Suntem bucuroși că am terminat pe locul întâi în clasamentul pe cluburi la masculin. Am avut o finală între craioveni, la categoria 74 de kilograme. A câștigat Plop, un sportiv mai experimentat. S-a acumulat oboseală după această competiție, dar ne bucurăm că a ieșit frumos, toată lumea a fost mulțumită, iar cei de la Federație ne-au transmis felicitări“, a concluzionat Aurel Cimpoeru, cel care este și antrenor principal al lotului național de juniori.

 

antrenori directori premiati

Răzvan Pârcălabu, președintele Federației Române de Lupte, a vorbit la superlativ despre competiția din Bănie: „A fost o organizare impecabilă. Am găsit o sală superbă, de nivel internațional. Competiția a avut un nivel tehnic destul de ridicat, ceea ce ne dă speranțe pentru viitor. Urmează trei turnee foarte puternice, la București, Izmir și Belgrad, trei teste de verificare și, în urma comportării sportivilor noștri din loturile naționale, vom definitiva echipele pentru Campionatele Europene și Mondiale de anul acesta. Am făcut și o premiere pentru fostele glorii, pentru că ne respectăm valorile“. Campionul olimpic Gheorghe Berceanu a primit o plachetă pentru „o viață dedicată luptelor“.
Și antrenorul Eugen Cârciumaru, dar și fostul luptător și totodată director la LPS „Petrache Trișcu“ Dănuţ Anghel au primit distincții, alături de alți antrenori. Oficialii federației au înmânat plachete și medalii reprezentanților celor trei cluburi craiovene și autorităților locale.

 

Handbalistele, cu un pas în cupele europene

DSC_0496

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a încheiat pe locul trei Cupa României desfăşurată la Baia Mare și este ca și calificată în Cupa Cupelor. Elevele lui Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora au învins ieri, în finala mică a turneului Final Four pe Nepun Constanța, cu scorul de 28-25, adjudecându-și medaliile de bronz. Oltencele pot juca, în premieră, în cupelele europene cu condiția ca echipele CSM București și HCM Baia Mare să încheie campionatul Ligii Naționale pe podium. În meciul de ieri pentru Craiova au marcat jucătoarele: Ianași (2), Zamfirescu (1), Tănăsie (7), Apipie (6), Tiron (7), Lazarin (3), Cioaric (2).

11146490_886667224738171_5516551689375042611_n

În semifinalele Cupei României, SCM Craiova a fost învinsă sâmbătă de CSM București, la limită, cu scorul de 22-21. Craiovencele au condus mai bine de 50 de minute, dar au cedat pe final, experiența jucătoarelor bucureștene spunându-și cuvântul.
Cupa României a fost câștigată de HCM Baia Mare, care a învins ieri în finala pe CSM Bucureşti, cu scorul de 18-17.

10407243_868557983182420_9020997225437506999_n

Atletul Marius Ionescu s-a calificat la JO

11141169_416412735150398_4674390326267455132_n

Atletul Marius Ionescu (foto), de la CSM Craiova, a câștigat ieri maratonul de la Dusseldorf (Germania) cu o performanță remarcabilă. „Piciul“ a oprit cronometrul după două ore, 13 minute şi 19 secunde, cel mai bun timp al carierei. Performanţa îi permite să participe la Mondialele de atletism (august, China), dar şi la Olimpiada de la Rio de anul viitor. Marius s-a apropiat la doar 50 de secunde de recordul național.
Reprezentantul clubului CSM Craiova a mai participat la o ediție a Jocurilor Olimpice, cea de la Londra din 2012, când s-a clasat pe locul 26.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS