6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportConfirmați-vă statutul de favoriți!

Confirmați-vă statutul de favoriți!

Beldeanu are încredere în Ivan (alb-albastru) şi crede că dacă acesta va juca la Chiajna îşi va trece numele pe lista marcatorilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Beldeanu are încredere în Ivan (alb-albastru) şi crede că dacă acesta va juca la Chiajna îşi va trece numele pe lista marcatorilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)

După o înfrângere la Târgu Mureș și o remiză acasă cu Dinamo, CS Universitatea Craiova încearcă să redreseze „corabia“ și să obțină o victorie astăzi, de la ora 17.00 (Digi Sport), contra Concordiei, la Chiajna, aceasta fiind partida care deschide runda a 28-a din Liga I. Analizând clasamentul, putem spune cu ușurință că gruparea din Bănie pornește favorită la câștigarea meciului, ilfovenii fiind la doar două puncte distanță de primul loc retrogradabil, însă tocmai acest lucru îi face extrem de periculoși. O victorie în Ilfov coroborată cu un rezultat negativ al Petrolului i-ar propulsa pe elevii lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu pe locul trei, ceea ce ar însemna un prim pas făcut spre realizarea obiectivului.

Felix Grigore: Avem un lot mai bun

Invitat la emisiunea „Repriza de Sud“, de la alege tv și Radio Sud, managerul CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a afirmat că nu se așteaptă absolut deloc la o misiune ușoară la Chiajna, dar este convins că Brandan și colegii săi vor evolua doar cu gândul la victorie.
„Nu ne va fi ușor la Chiajna, din două puncte de vedere. Primul ar fi că echipa Concordiei este la retrogradare și a pierdut pe terenul Rapidului, ceea ce i-a complicat mult situația. Pe de altă parte, este acest teren sintetic, care ne va pune probleme, ținând cont că alta este alunecarea mingii față de gazonul natural. Suprafața sintetică, dacă este uscată, încetinește mingea și este mai rapidă dacă este un pic udată. Ne dorim să câștigăm, suntem favoriți pe hârtie și nu doar pentru că suntem pe locul patru, ci și pentru că avem un lot mai bun“, a punctat Felix Grigore.
Acesta a explicat și motivele pentru care alb-albaștrii vor să termine campionatul pe podium: „Clasarea pe locul trei a devenit un obiectiv de moment, născut din dorința noastră, a conducerii, a antrenorilor și a jucătorilor de a demonstra că vrem să facem performanță și că proiectul nostru este sănătos. În plus, după socoteala noastră, ținând cont și de noul format al ediției viitoare, diferența între locul cinci și patru sau între patru și trei va fi de aproximativ 200.000 de euro la încasarea drepturilor tv. Una este un loc cinci și alta este un loc trei ca imagine, la care se adaugă și un plus din punct de vedere financiar, bani cu care poți plăti câteva contracte ale jucătorilor“.

Beldeanu are încredere și în rezerve

Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Aurică Beldeanu, a afirmat pentru GdS că se așteaptă la un meci disputat la Chiajna, însă nu se teme de rezultat, chiar dacă staff-ul tehnic ar începe jocul și cu fotbaliști care au evoluat mai puțin, așa cum a afirmat Emil Săndoi în cadrul conferinței de presă de miercuri. „Va fi un meci disputat între două echipe care au obiective opuse. Trebuie să câștigăm și avem toate argumentele ca să o facem. Săndoi a afirmat că este posibil să arunce în luptă jucători care au evoluat mai puțin, dar asta nu schimbă cu nimic datele problemei, pentru că lotul este valoros. Cei care vor intra vor dori să demonstreze că merită să facă parte din lot și să se conteze mai mult pe ei în viitor, caută să se afirme. Sunt mai flămânzi decât cei care au dus greul și sunt mai odihniți. Săndoi și Cârțu știu mai bine cum să organizeze jocul de la Chiajna, astfel încât să obținem un rezultat pozitiv. Am mare încredere în Andrei Ivan, dacă îl bagă, mizez că va marca. Este un tânăr valoros, dar îi lipsesc meciurile ca să progreseze. Și Herghelegiu mi-a plăcut și merită atenție, la fel și Adrian Cârstea trebuie să fie utilizat mai mult, pentru că este foarte talentat. După o înfrângere și un egal ar merge o victorie, ni s-ar potrivi mai bine. Dacă vom câștiga la Chiajna, avem șanse mari să trecem pe locul trei“, a declarat „Vulpea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS