27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRepublicanii alb-albaştri, calificați la fazele zonale

Republicanii alb-albaştri, calificați la fazele zonale

Dan Buzărnescu (în galben) şi colegii săi de la juniorii A ai CSU au reuşit calificarea la turneul zonal (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Dan Buzărnescu (în galben) şi colegii săi de la juniorii A ai CSU au reuşit calificarea la turneul zonal (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Juniorii A și B de la CS Universitatea Craiova au bifat o dublă victorie duminică, în deplasare, cu CSS Slatina, în etapa a 25-a, și
și-au asigurat prezența în turneele zonale ale Campionatului Național. Republicanii A s-au impus cu 5-0, golurile fiind marcate de Jurj (3), Armășelu și Hodea (penalti). Antrenorul Daniel Mogoșanu a început meciul cu următorii: Dică – Vlădoiu, Ivan, Găleșanu, Andrei – Hodea, Armășelu – Medrea, Geanimu, Roman – Jurj. Pe parcurs au mai intrat: Rodeanu, Ion, Constantin și Stroe. În urma acestei victorii, juniorii A de la CSU și-au asigurat locul secund, având 58 de puncte, cu patru mai puține decât liderul Pandurii și tot cu patru, dar mai multe, față de urmăritoarea CSM Vâlcea. În ultimul joc din campionatul regulat, alb-albaștrii vor juca pe teren propriu, împotriva ultimei clasate, Frontiera Drobeta, duelul fiind programat duminică, de la ora 12.00.
Dacă la juniori A au mai fost ceva emoții, la republicanii B lucrurile au fost foarte clare în privința accederii în faza zonală de câteva etape. Duminică, elevii lui Nelu Petrișor s-au impus la pas la CSS Slatina, cu 3-0, reușitele fiind semnate de Gunie (2) și Bârzan. Pentru CSU B, care conduce în clasament cu 64 de puncte, având cu 12 mai mult de urmăritoarele Pandurii și Școala de Fotbal „Gică Popescu“, au jucat următorii: Vlad – Borța, Băloi, Bogdan, Gușatu – Țoiu, Enache, Buzan – Bârzan, Gunie, Cârlig. Au mai intrat: Breazu, Pacionel, Bonciog, Marcov, Găbureanu.

„S-a muncit bine“

Managerul centrului de copii și juniori al CS Universitatea Craiova, Silviu Bogdan, a declarat că se bucură foarte mult pentru realizările juniorilor A și B. „S-a muncit bine până acum, cu toate că nu am avut condiții de antrenament foarte bune. Toată lumea și-a făcut treaba cum a știut mai bine. Copiii sunt talentați și își doresc foarte mult să ajungă la turneele finale și să facă pasul spre prima echipă. Aceste calificări la faza zonală sunt rodul muncii colectivului tehnic, al tuturor care s-au implicat în aceste rezultate. La juniorii A ne-am calificat cu o grupă mai mică și cu câțiva jucători aduși din țară, iar la grupa de copii născuți în 1998 a fost adusă o echipă compactă, cu mici completări. Nu s-a pus problema nici un moment să nu ajungă în fazele superioare ale campionatului. Nu putem să găzduim faza zonală la Craiova din cauza infrastructurii. Pentru a avea un parcurs excelent și la această fază a întrecerii, am perfectat o serie de amicale tari în această săptămână. Juniorii A vor disputa un prim test mâine (astăzi – n.r.), de la ora 14.00, pe terenul sintetic din Slatina, cu FC Olt, iar miercuri, la Rovinari, vor susține amicale ambele echipe contra celor de la Pandurii. Juniorii A vor juca de la ora 16.30, iar republicanii B de la ora 18.00“, a declarat Silviu Bogdan, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS