10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLică: Mai avem un pas până la medalie

Lică: Mai avem un pas până la medalie

Laurenţiu Lică şi colegii săi sunt la un meci distanţă de medalia de bronz
Laurenţiu Lică şi colegii săi sunt la un meci distanţă de medalia de bronz

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova conduc Dinamo cu 2-0 la general și mai au nevoie de o singură victorie în următoarele trei meciuri pentru a cuceri medalia de bronz.

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova sunt foarte aproape să cucerească medalia de bronz în campionatul Diviziei A1, după ce weekendul trecut au câștigat primele două meciuri din finala mică, în fața celor de la Dinamo București.
Partidele au avut loc în Sala Polivalentă din Bănie, iar craiovenii au cedat doar un set, sâmbătă, când s-au impus cu scorul de 3-1 (25-17, 16-25, 25-20, 25-20), dar duminică elevii lui Dan Pascu au câștigat cu 3-0 (25-21, 25-16, 25-23), ducând scorul general la 2-0. Oltenii sunt la o victorie distanță de medalia de bronz. Ei mai au nevoie de o victorie în următoarele trei partide. Meciul al treilea este programat sâmbătă, în Capitală, iar dacă va mai fi nevoie, jocul al patrulea va avea loc o zi mai târziu, tot pe terenul formației bucureștene. Dacă Dinamo va egala situația, meciul decisiv se va disputa la Craiova, pe 30 aprilie.

Voinea: A fost mai dificil meciul al doilea

Florin Voinea, extrema formației craiovene, speră ca meciul de duminică să fi fost ultimul pentru echipa sa pe propriul teren în acest sezon: „Spectatorii probabil mai așteaptă un meci acasă, adică cel decisiv, dar noi vrem să încheiem socotelile cu finala mică la București“. Jucătorul născut în Constanța consideră că meciul al doilea cu Dinamo a fost mai dificil decât primul. „Cred că în primul meci, chiar dacă am pierdut un set, a fost mai ușor, am avut forțe mai proaspete. Al doilea a fost un meci de luptă, eram epuizați. E greu să joci două jocuri în două zile la rând contra unei echipe ca Dinamo. Ne bucurăm că ne-am atins scopul, cu două victorii acasă. Au fost multe momente-cheie pe care am știut să le gestionăm și cred eu că asta a făcut diferența“, a spus cel alintat de colegi „Voinicul“.

„Nu putem trage de rezultat ca la fotbal“

Laurențiu Lică, liderul echipei craiovene, a îndemnat la cumpătare. „În primele două partide am realizat exact ce ne-am propus, două victorii, dar vreau să rămânem cu picioarele pe pământ. Cu siguranță, la București, cei de la Dinamo vor încerca să fie mai buni. Acum putem spune că suntem favoriți, față de 50-50 la sută, cum am plecat la începutul finalei mici. Mai avem un pas până la medalie, dar aș vrea să rămânem cumpătați și să nu ne credem deja câștigători, pentru că în volei se poate întâmpla orice. Față de fotbal, nu putem păstra acest rezultat, să dăm cu mingea în aut. Va trebui să obținem victoria pe teren, iar până nu reușim să facem ultimul punct nu putem spune că este jucată această finală mică“, a spus căpitanul formației SCM-U Craiova.
Chiar dacă era vorba despre meciuri din faza superioară a campionatului, spectatorii craioveni nu au fost prezenți în număr mare în Polivalentă, fiind aceeași medie ca la jocurile din sezonul regulat, câteva sute de suporteri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS